Zaregistrován
24. 6. 2017
Ty jsi náročný🙂
Před pár lety jsem tady dokonce s jedním váženým moderátorem probíral případnou možnosti prodeje.
Ale nakonec ve mně zvítězil sběratel, kdy jsem si říkal že pokud někdy začnu sbírat SŠ, tak můžu být jedním z mála, kdo to může mít komplet, včetně těch nevydaných.
A jelikož Německo, které je mým prioritním zájmem je teď hodně bída na materiál a mám přírustky v jednotkách ročně, tak k tomu SŠ a ČSR zřejmě brzo dojde🙂
Stav je sice katastrofa, ale prostě bankovka existuje.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 11. 2008
Jak se říká, ukázaná platí!😉 Děkuji i za ostatní!
Na stavu vůbec nezáleží, ale kolika sběratelům bude chybět a budou mít bílé místo ve sbírce!
Patříš mezi 6 šťastných sběratelů, kteří mají trumfové eso hned od začátku sbírání, gratuluji!!!
Jaké Německo sbíráš, já se ho chci pro změnu zbavit.😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
10. 3. 2009
50 Ks 1940 II. vydanie
H 845491 - H 897822 = známe rozpätie (teoreticky 52.331 kusov)
H 845491 - Klim #61/1948
H 894059 - Klim #69/2377
H 895328 - uvádza Bajer
(H 895329 - podľa číselnej rady pravdepodobne existujúci kus)
H 895330 - Aurea #88/3249
H 897822 - Koudy1107
Ďakujeme šťastnému majiteľovi Koudymu, že sa s nami podelil o foto a číslo bankovky. 😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
V tejto súvislosti ma napadá, že vysoké číslo číslovača a veľký rozsah v súčasnosti známych kusov poukazuje na to, že sa pravdepodobne nejednalo len o skúšobný tlačiarenský arch, ale o skutočne vydanú emisiu (aspoň čiastočne). Rozptyl zachovaných čísiel zase poukazuje, že boli vyberané z rôznych častí emisie/balíčkov (možno vymenené zberateľmi za bankovku I.emisie, aby sedel počet a nominál pre kontrolu).
Zaujímalo by ma, či tieto kusy unikli priamo z tlačiarne alebo pri prijímaní nových bankoviek do depozitu Slovenskej národnej banky alebo pri ich skartácii.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
24. 6. 2017
Rádo se stalo pánové 😉
Takovou tu klasiku. německo do 1945 + BRD do 1949 + některá okupovaná území včetně protektorátu (poznámka pak níže) + okupace Porýní, Sárska, DOA atd.
Tohle by bylo na delší rozbor, ale snad na začátek takhle stačí.
Narozdíl od blázna (v dobrém slova smyslu) Acmeho a podobných, ale nejedu na kombinace podtisk/série apd.🙂
Vedla se tady dříve debata ohledně oranžového až žlutého číslovače na 500/1942 a bylo to uzavřeno s tím, že to dělá PVC fólie v níž byly bankovky uloženy.
Sám jednu takovou vlastním (oranžový číslovač) a u ní mám jistotu, že PVC obal neviděla ani z rychlíku🙂 Co jsem si všiml, jedná se buď o sárii Ha nebo CHa (u jiné jsem to zatím neviděl) a přikláním se k tomu, že se jedná opravdu o chybu v barvě na originálním číslovači, kde pravděpodobně došla tmavá složka. Určitě se nejedná o záměrnou variantu, spíše maximálně o chybotisk.
Ad Fidzi:
Přesně jak píšeš, vypadá to že byla natištěná a poté skartována celá emise, protože zkušebná tisk s takovým rozsahem nedává moc smysl.
Je jisté že na to Slovensko vůbec doputovaly?
Tahle pochází z Německa, stejně jako odtamtud podle mých informací pochází ta co šla přes Aureu. Spíš to vypadá na to, že k odebrání a skartaci došlo přímo tam, protože šance, že by se minimálně 3 (H 895328 dle Bajera taky z něho pochází) ze známch 7 dostaly ze Slovenska do Německa mi připadá extrémně nízká.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Pokud by to bylo PVC fólií, pak by tisk měl být i poněkud rozplizlý. U známek to tak teda bývá.
Zaregistrován
2. 11. 2008
Tak to už mám jen to BRD do 1949 a NDR včetně kolků, zbytek je už pryč!
O Acmem mi ani nemluv, je to můj skoro soused, ale nikdy jsme se nepotkali, jen přes maily se známe.🙂 A už to tak bohužel zůstane!😞
Ale přes Německo, patří k největším znalcům a nejen u něj!😉
Snad mi to moderátor nesmázne?😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
24. 6. 2017
Pořešíme přes mail, ať to tady ostatním nezaplevelíme🙂
Měl bych ho mít veřejný, případně na dan1107@seznam.cz
Zaregistrován
14. 9. 2008
Zaregistrován
24. 6. 2017
Vím 100% kde to bylo uložené cca posledních 60 let.
Vzhledem k tomu, že toto jsem viděl pouze na 500K/1942 II. vydání (alespoň co se týká protektorátu, ale pokud vy máte zdokumentované i jiné, tak se prosím podělte) tak šance, že někdo ukládal do PVC obalů zrovna jen tyto bankovky není velká.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.