Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Zdravím všechny filatelisty. Sleduje prosím někdo, kde jsou umístěny automaty na prodej známek? Překvapilo mě totiž, když jsem viděl dopis nedávno odeslaný z Litoměřic vyplacený automatovou známkou z roku 2008 s obrazem Průhonického zámku. Je snad v Litoměřicích umístěn automat na prodej takových známek?
Pravda, ale onen dopis není filatelisty ovlivněný - proto mě automatová známka na něm překvapila.
Dopis je nesprávně vyplacený: 12 Kč známkou - taková sazba už není. Nejspíš byl mírně přeplacený, vědomě či nevědomky. Obálka je obyčejná formátu C5, tj. obyčejné psaní standard. Je tudíž pravděpodobné, že odesílatel měl tu známku v zásobě a nekupoval ji pro ten dopis. Nebo snad automat ještě dnes prodá 12 Kč známku? Možná odesílatel známky nakoupil někdy v Praze. Vida, co mi hned nedošlo.
Seznam automatů je třeba zde: http://www.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/zamek-pruhonice-id21169/
Možná by věděli v Karlových Varech nebo v Postfile. Asi bude stačit se zeptat.
Já tedy dostávám dopisy s automatovýma známkama z Uherského Hradiště (od jednoho nejmenovaného sběratele) a tam určitě automat není. A sám se taky snažím, když někam jedu, takže mám čumkartu třeba z Hranic u Aše (zajímavé mestečko, které se všude jmenuje jinak), ze Starého Plzence, z Kostelce nad Černými lesy, České Lípy, Dolní Poustevny apod. A jedno CP poslané do Maďarska s výplatným za nějakých 227 Kč, či kolik to bylo (bych se musel podívat).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.