Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
17. 11. 2016, 16:08

naprosto s tebou souhlasím, ale to by nás muselo být většina a na Delcampe je problém něco vystavit a taky pak vyřízení je zdlouhavé na Aukru jsem to také omezil Jirka z Moravy

Jak jsi prisel na to, ze je na Delcampe problem neco vystavit ? Uplne v pohode a rychle ;-)

Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

Vytvořeno:
17. 11. 2016, 19:56

al_bunda napsal/a:

... Ale sam musis uznat, ze uz nadale nema smysl vystavovat levne polozky v cene par korun.

Je to do budúcna obrovské plus. Prehrabávať sa tým odpadom, čo sa tam už niekoľko rokov točí stále dokola je niekedy, len pre silné povahy. Osobne to vítam. Najväčší paraziti sú tí, čo vystavia na 3 dni a potom dokola znovu na 3 dni a tak dokola. Horšie by bolo, ak by sa zdvihli poplatky za predaj.

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
17. 11. 2016, 22:45

al_bunda napsal/a: ... Ale sam musis uznat, ze uz nadale nema smysl vystavovat levne polozky v cene par korun. ...

Přesně tak, s tím absolutně souhlasím. Někteří vetešníci či antikvariátníci apod. si z toho dělají takřka bezplatnou výkladní skříň a prodejní regály. Často za nereálné ceny - aneb čekání na ťunti, kteří koupí předraženou věc...

kolo101

Moderátor

Zaregistrován:
22. 10. 2010

Vytvořeno:
17. 11. 2016, 23:58

Delcamp ??? sak tam nic neni ...
eBay ma ted "amnesty" na vystavovani, jinak 0,50€/polozku. Tak vocogo. I tak jsem na eBay, na Aukru same "kup ted" za absolutne nerealne ceny, nebo polozky za korunku, co uz i likvidace ( zmackani a vyhozeni do kose ) je drazsi nez jeji cena :-)

kdysi davno ( 2004 ) bylo na Aukru 22 polozek ve filatelii.... a ja objevil tento server. Vse bylo zadara, Liska komunikoval primo s uzivateli, ... proste takova prijemna atmosfera ... kecali jsme na foru, ... bylo nas par z ruznych oboru...

Dal jsem na aukci cca 200 polozek za 3 dni a pak dalsi a dalsi. Uspech byl zarucena a stupnoval se .... lidi pribyvalo, ale pribyvali i problemy. Co je vic kupujici nebo prodejce ??? ( mimochodem to plati stale, ne ???? )

a jeden den, to uz Liska komunikoval mene a mene, se objevili poplatky za zverejneni. Okamzite nastala revoluce. V te dobe existovalo vice aukcnich serveru a mnoz iodchazeli, pretahovali lidi... ale byl jeden novy ...

.... jmenoval se "Odklepnuto.cz". Byl postaven na jinem principu, a prisel v pravou dobu. Na Odklepnuto preslo velke mnozstvi lidi.Mel jsem tu prilezitost byt pred spustenim tohopto serveru, znal jsem puvodni tym, delal jsem osvetu, .... jetoho hodne, ale zkratim... proste servre se ujal a fungoval. Dokonce zacal konkurovat Aukru a dostal se do celosvetovych statistik.

.... ale jak to byva,... projekt skvely, ale posere se na ego jednoho cloveka. Misto aby novy server zaujal pozici jednicky ( kde mel naslapnuto ) sel po velkych internich problemech ke dnu.... velka skoda pro majitele.

pak zbyla jen jedna moznost=Aukro (dnes Liska, tehdejsi student, uz nekomunikuje s plebsam ) , ale jen pro Cesko. Od 2009 ma SK euro,a to mi dalovelke moznosti = eBay. Moje zbytky od te doby sem - tam prodavam na eBay a to i za cenu poplatku na urovni 13Kc. Proste vetsi trh a eliminace smeti.

Ja jsem byl proti poplatkum za zverejneni, stale jsem, ale eBay to kompenzuje vetsim "zdanenim/provizi" za prodanou aukci. Toto je cesta a myslim, ze bude dobra, pokud provize bude/zustane do 10%.

Moji znami a kamaradi, pratele to ted ctou a rikaji si .... tak takto to teda bylo. Nikdy jsem cestu aukcnich serverech pisemne nezverejnil. Dnes poprve.

.... uz ctu ty maily :-)

vas kolo101.cz

kolo101

Moderátor

Zaregistrován:
22. 10. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 00:01

dodatek: dnes ma aukro probelem ... stejne jako jine servery (eBay, Delcamp ).... mel to byt AUKCNI server, ale neni. system "kup ted" alias "sofort kaufen" ne techto serverech nemajico delat. TO MI VADI NEJVICE !

pekny zbytek dne ("?")

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 11:15

s necim se da souhlasit s necim ne ... kup ted je v pohode, protoze stejnych (bezne dostupnych) znamek je nabizeno od vice uzivatelu, takze nema smysl na to delat aukce a uz vubec ne od koruny (me se to urcite vyplatilo, protoze mam strasne moc prebytku CSR II a kdyz jsem to letos na jare vse vystavil, tak najednou zacali kupovat vsichni jak strhani, hlavne cinani a rusove ... nektere serie i po deseti kusech) ... aukce ma smysl delat u lepsich veci, sbirek nebo i u sice levnejsich polozek, ale malo nabizenych, ted jde napriklad dobre CSR I a to tezce pres katalog

a mimochodem, na kterem Delcampe jsi byl ? :-) ja tam teda teda vidim velice slusny vyber a protoze sbiram mimo jine nektere zeme z Evropy (klasiku), tak plno znamek tam vystavovanych na aukru sotva clovek najde

na e-bay obcas neco koupim, stve me to jejich vyhledavani, ktere je na prd a vyhledava to uplne nesmysly

takze asi tak nejak

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 11:16

jo a jeste jeden poznatek, aukro za posledni rok houfne objevili duchodci :-)

Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2012

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 11:24

Aukro jakožto soukromý subjekt není charita a jako správný hospodář chce profitovat ze služeb, které nabízí. Sice to již není klasický "aukční server", spousta "kup teď", ale myslím, že patří mezi nejlevnější pro ty co chtějí něco prodat. Někdo si z toho udělal regálový prodej či černou živnost, ale to je realita a brániot se tomu moc nedá... Ebay to samé...

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 11:32

jo a jeste jeden poznatek, aukro za posledni rok houfne objevili duchodci :-)

Také jednou budeš😉

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
18. 11. 2016, 11:36

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.