Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

xaverian

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2022

Vytvořeno:
6. 1. 2025, 18:08

Aukro si ale platby nedrzi na ucte, ale preposila je ihned prodejci (jen si strhne provizi). Platba prodejci neni tedy nijak zavisla na odeslani, natoz doruceni zasilky. Prodejce jen dostane mail ve smyslu "Obdrzeli jsme platbu, odeslete zbozi kupujicimu" a zalezi jen na nem, kdy zbozi odesle. Jina vec je tzv. servisni poplatek za platbu, ktery plati kupujici navic k cene zbozi a kteremu se nelze pri platbe pres Aukro vyhnout. Pro srovnani: Treba TrhKnih si take nechava posilat platbu na svuj ucet a uvolni ji az po potvrzeni kupujiciho, ze knihu obdrzel.

to nemate pravdu, me zdrzovali platbu, protoze kupujici jim nepotvrdil, ze zbozi dostal. On ji uz nel cca 5 dni doma, ale nic nepotvrdil. na moje maily nereagoval, tak jsem musel sat na aukro, at mu pripomenou jeho povinnost. to opet trdvalo cca 3 dni a pak mi napsali, ze to nepotvrdil, ale ze mi penize zasilaji. takze jsem na ne cekal dohromady asi 8-9 dni. to opravdu neni "ihned".
ja si take nechavam posila penize na ucet, vzdy. jen jednou mi kupujici ihned zaplatil na jejich QR kod, a to byl ten pripad.
problem je ten, ze aukro VZDY pri znovuzerejneni tam nacpe platbu pres aukro BEZ MEHO SVOLNI. Protoze v puvodnim inzeratu to tak nastavene nebylo. da se to zmenit, ale pokud aukci mate "milion", tak je to vopruz.
proste zumpa....

..... a s temi penezi, co maji na uctu, co delaji ???? uz jsem ji dokonce psal, aby mi poslal uroz ze zadrzovanych penez, ... to jen tak, aby se zamysleli... a - samozrejme - odpoved zadna.
vcera jsm jim psal uz hodne nastrany opet .... a ..... opet zadna reakce !

proto chci vedet, zda nejde o nedovolene podnikani...

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
6. 1. 2025, 19:16

to nemate pravdu, me zdrzovali platbu, protoze kupujici jim nepotvrdil, ze zbozi dostal. On ji uz nel cca 5 dni doma, ale nic nepotvrdil. na moje maily nereagoval, tak jsem musel sat na aukro, at mu pripomenou jeho povinnost. to opet trdvalo cca 3 dni a pak mi napsali, ze to nepotvrdil, ale ze mi penize zasilaji. takze jsem na ne cekal dohromady asi 8-9 dni. to opravdu neni "ihned". ja si take nechavam posila penize na ucet, vzdy. jen jednou mi kupujici ihned zaplatil na jejich QR kod, a to byl ten pripad. problem je ten, ze aukro VZDY pri znovuzerejneni tam nacpe platbu pres aukro BEZ MEHO SVOLNI. Protoze v puvodnim inzeratu to tak nastavene nebylo. da se to zmenit, ale pokud aukci mate "milion", tak je to vopruz. proste zumpa.... ...

Tak to nevim, takovou zkusenost nemam. Nebylo to nekdy driv nebo nesouvisi to s ochranou kupujicich? Mě chodi platby pres Aukro okamžitě, často dokonce driv, nez odeslu zbozi.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
6. 1. 2025, 20:18

Mne cez aukroplatbu chodia peniaze okamžite. Známky posielam zväčša do týždňa.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

xaverian

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2022

Vytvořeno:
7. 1. 2025, 08:39

tak potom jsem na aukru na cerne listine ... a ani bych se nedivil...

xaverian

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2022

Vytvořeno:
7. 1. 2025, 08:44

takze jsem si presne dohledal komunikaci...

1. zbozi prodano 17.10.
  2. prvni urgence 22.10.
  3. odpoved prodejce 23.10.
  4. druha urgence 25.10.
  5. odpoved 25.10.
  6. penize na uctu 27.10.

takze zadne ihned, ale az po 10 dnech !!!!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.