i velci obchodnici nabizeji repliky - http://www.ebay.com/itm/Replik-Schweiz-Nr-1-11-mit-Nr-5-6-7-9-II-/272017996591?hash=item3f55893b2f:g:U90AAOSw9mFWIMwJ
Mne by jen zajímalo komu ty repliky k něčemu jsou. Dát si je do sbírky a ukájet se tím že jsem zaplnil zase jedno prázdné políčko je absolutní nesmysl a celou sbírku akorát znehodnotí. Ke studijním účelům se také nehodí, repliky a padělky (které v případě studijní sbírky smysl mít mohou a mají) jsou dva naprosto odlišné pojmy.
blazek007 napsal/a:
Mne by jen zajímalo komu ty repliky k něčemu jsou. Dát si je do sbírky a ukájet se tím že jsem zaplnil zase jedno prázdné políčko je absolutní nesmysl. ...
No ale treba rátať aj s tým, že príde nejaká nedeľná rodinná návšteva a bude treba sa niečím pochváliť ... Takže pekne uložiť do hawidky, nalepiť na krásne vytvorený a vytlačený albumový list, založený do krásnych kožených dosiek a návšteva má hneď čo obdivovať. A čo na tom že to je len malý zdrap papirika ... veď oni tomu h...o rozumejú ...
Tak, třeba padělky zhotovené stejnou tiskovou metodou mají svoji cenu. Mohl bych vprávět, kdy se sada padělků Afghánistánu prodala za tisíce USD. Sám mám slušnou sbírku padělků známek Afghánistánu z konce 19. století.
Ale pokud někdo nabízí sadu tzv. "replik" známek Švýcarska, tak to vypadá na reproduktce vytištěné inkoustovou tiskárnou. A v tomto případě je hodnota těchto "replik" nulová, protože na inkoustové či lasrové tiskárně si může "repliky" známek vytisknout každý.
Ale, pokud jsou scany v nedostatečném rozlišení, tak se způsob tisku nedá poznat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.