Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

madres

Uživatel

Zaregistrován:
29. 2. 2012

Vytvořeno:
5. 1. 2021, 13:48

Zdravim!
Chcem sa spytat skusenejsich, mam vyhliadnutych par znamok z aukcie Corinphila a nemam jasno v poplatkoch v pripade, ze budem uspesny. Je mi jasne ze sa plati provizia, ale ako je to s DPH a clom zo Svajciarska?

dakujem

Donnovan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 4. 2020

Vytvořeno:
5. 1. 2021, 16:48

Snad Vam to pomuze je to Forum Cesi+ Slovaci ve Svycarsku

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

RoCe

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2019

Vytvořeno:
5. 1. 2021, 22:04

Před dvěma týdny mi přišly vydražené známky od Feldmana. Poslány byly Fedexem, který to měl u sebe v celním skladu u letiště a nepustil to do zaplacení DPH. Platil jsem sníženou DPH 15% a poštovní známky ze Švýcarska jsou bez cla. Na celním úřadu to vyřizoval Fedex (samozřejmě za poplatek). Musel jsem je ale přesvědčovat jak to mají proclít, protože to chtěli udělat normálně se clem a s DPH 21%.

madres

Uživatel

Zaregistrován:
29. 2. 2012

Vytvořeno:
6. 1. 2021, 13:09

Před dvěma týdny mi přišly vydražené známky od Feldmana. Poslány byly Fedexem, který to měl u sebe v celním skladu u letiště a nepustil to do zaplacení DPH. Platil jsem sníženou DPH 15% a poštovní známky ze Švýcarska jsou bez cla. Na celním úřadu to vyřizoval Fedex (samozřejmě za poplatek). Musel jsem je ale přesvědčovat jak to mají proclít, protože to chtěli udělat normálně se clem a s DPH 21%.

Super, dakujem za odpoved a za realnu skusenost, takze treba ratat este s +15%, to sa uz celkom predrazuje... Zaujimave, ze z aukcii z Anglicka som nikdy ziadne clo ani DPH neplatil, kvoli tomuto mam obavy zucastnit aj inych zahranicnych aukcii, nakolko to DPH a clo je pre mna vzdy zahada...

pepahavel

Uživatel

Zaregistrován:
30. 12. 2014

Vytvořeno:
6. 1. 2021, 13:41

Anglie byla ještě před týdnem v EU, proto se nic neproclívalo a nedanilo. Teď už to asi bude jiné.

PetrPal

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2015

Vytvořeno:
6. 1. 2021, 14:10

Švýcarsko není v EU a nikdy nebylo, proto se logicky musí platit clo a DPH, jelikož se jedná z pohledu EU o tzv. třetí zemi. Anglie byla součástí EU, proto jste nikdy žádné clo ani DPH neplatil.

Z Anglie se clo a DPH také zatím platit nebude, protože se Anglie a EU dohodly, že Anglie zůstane, když to zjednoduším, součástí evropské celní unie.
Za pár let to může být ovšem jinak, ale zatím co se týká Anglie, tak zůstává vše při starém.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
6. 1. 2021, 15:20

Pre upresnenie aj dražiteľ z EU môže v aukcii v krajine EU (vrátane GB) platiť DPH pokiaľ predmet dražby pochádza z tretích krajín (napr. Švajčiarsko). Treba si dávať pozor najmä v aukciách v Británii alebo napr. Fruhwald, kde sa takéto položky vyskytujú.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

madres

Uživatel

Zaregistrován:
29. 2. 2012

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 14:57

Dakujem vsetkym za odpovede!

prk

Uživatel

Zaregistrován:
1. 11. 2015

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 18:00

Na základě mých informací (Zdroj: Generální ředitelství cel ČR) se ze známek clo neplatí (prověřoval jsem v případě zásilky z USA), prověřoval jsem v případě zásilky z USA, ale bude podle mne platit i u ostatních zemí, ať jsou či nejsou v EU. Naopak DPH se platí vždy při ceně nad 22 EUR. Je třeba doplatit DPH +21% z celkové ceny zásilky včetně dopravy. Vzhledem k tomu, že se započítává i doprava, tak prakticky všechny zásilky tento limit překročí a tudíž je třeba doplatit DPH. Při ceně do 22 EUR včetně dopravy se DPH neplatí.

ikanek

Moderátor

Zaregistrován:
23. 2. 2009

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 20:59

prk
Na základě mých informací (Zdroj: Generální ředitelství cel ČR) se ze známek clo neplatí (prověřoval jsem v případě zásilky z USA), prověřoval jsem v případě zásilky z USA, ale bude podle mne platit i u ostatních zemí, ať jsou či nejsou v EU. Naopak DPH se platí vždy při ceně nad 22 EUR. Je třeba doplatit DPH +21% z celkové ceny zásilky včetně dopravy. Vzhledem k tomu, že se započítává i doprava, tak prakticky všechny zásilky tento limit překročí a tudíž je třeba doplatit DPH. Při ceně do 22 EUR včetně dopravy se DPH neplatí.

Je to sice pravda, ale jen částečně. Sazba DPH pro sběratelské předměty, do kterých patří i známky, je 15 %.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.