Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#1 18. 5. 2011, 22:03

Dnes sa u Raucha vydražil 1 dukát 1937 za 7.500,- EUR s poplatkami cca 8.625,- EUR ! Hej cena je šokujúca, ale nielen to. Nezávisle sa viacej ľudí zhodlo, že sa jedná o falzifikát. Takže blahoželám šťastnému majiteľovi 😎

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován:
3. 2. 2011

#2 19. 5. 2011, 07:29

Nezastávám se H.D.Raucha, protože jsem u této firmy nic nedražil, ale nějak nemohu věřit tomu, že by tato firma prodávala padělky, je to vůbec možné ?
Na jiném vlákně se jiný přispívatel zmínil o možnosti, že v aukcích ČNS Praha se možná také objevují padělky, je to vůbec možné ?

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#3 19. 5. 2011, 08:01

Taky se nezastávám (nedražím u něj ale nakupuji).

Sice mi ze začátku zkoušel prodat mince v 2/2 ale po chvíli zjistil, že chci něco "jiného" a pak už jen spokojenost... (cena vždy odpovídala!)

Třeba něco přehlídli? Obrat maj dostatečnej (dle počtu zákazníků co čekají už ráno před krámem...)

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#4 19. 5. 2011, 08:22

už ne poprvé tu vidí různí lidé všude falza, je však ale také otázka nakolik jsou experti, aby to mohli sami přesně posoudit, takže je to dost často jen pohádka na dobrou noc. Ostatně nejednou se vypouští tato fáma již před aukcí ke snížení konešné ceny(s oblibou to dělá třeba jeden nejmenovaný obchodník se svou paní...)
P.S. Tím ale netvrdím, že se někde někdy nějaké falzum nemůže ukázat, jen zpochybňuji znalosti vělké většiny hodnotitelů...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#5 19. 5. 2011, 08:33

Je pravda, ze ne vzdy to budou asi takovy odbornici, aby to tak presne poznali. Mozna mince oznacuji nekteri take proto, ze na tu minci nemaji prachy😃😃. Je ale mozne, ze na tom bude neco pravdy. Na kazdem sprochu, pravdy trochu🙂.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
fylda

Uživatel

Zaregistrován:
24. 1. 2008

#6 12. 7. 2011, 21:25
Dnes sa u Raucha vydražil 1 dukát 1937 za 7.500,- EUR s poplatkami cca 8.625,- EUR ! Hej cena je šokujúca, ale nielen to. Nezávisle sa viacej ľudí zhodlo, že sa jedná o falzifikát. Takže blahoželám šťastnému majiteľovi 😎

Predem bych vam chtel podekovat za gratulaci a omluvit se, ze pisu tak pozde po zalozeni tematu. Dukat 1937 jsem vydrazil ja a jsem tedy stastny majitel. Samozrejme, ze jsem si na minci nechal udelat znalecky posudek, ktery se ponekud od vaseho tvrzeni lisi. Vzhledem k tomu, ze jste nejspis velky znalec, pozadal bych vas tedy o zhotoveni vaseho posudku, pokud tedy nemate nic proti. Muzete me kontaktovat na fylda@seznam.cz.

Profilový obrázek
Woodhaven

Uživatel

Zaregistrován:
24. 5. 2011

#7 19. 7. 2011, 11:50
Predem bych vam chtel podekovat za gratulaci a omluvit se, ze pisu tak pozde po zalozeni tematu. Dukat 1937 jsem vydrazil ja a jsem tedy stastny majitel. Samozrejme, ze jsem si na minci nechal udelat znalecky posudek, ktery se ponekud od vaseho tvrzeni lisi. Vzhledem k tomu, ze jste nejspis velky znalec, pozadal bych vas tedy o zhotoveni vaseho posudku, pokud tedy nemate nic proti. Muzete me kontaktovat na fylda@seznam.cz.

Tak stavím sa, že ste žiadnu odpoveď od znalca určite nedostal 🙄. Byť Vami tak si z toho nič nerobím, pomluvy, "jedna pani povedala" a iné "zákulisné, overené informácie" sú na tomto fóre žiaľ pomerne rozšírená prax. Apropo, gratulujem k aukcii.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#8 22. 7. 2011, 13:33

Bohužel dnes se vyskytují již dost dobře udělaná nejrůznější falza a co je nejhorší draží se i v renomovaných aukčních domech, kde se předpokládá všeobecná serioznost. Ve většině případů se jedná o vzácné ročníky a poměrně široký okruh začínajících sběratelů z řad podnikatelů se již nechal napálit. Bohužel dnes již nevěřím ani některým certfikátům pravosti, protože za více než dvacet let jsem jich viděl několik, které byly vystaveny až na neskutečně jasně definovaná falza. V tomto případě mohu věřit pouze znalci, který má ve své sbírce originál a má zkoumanou minci s čím porovnat. Jinak to je jenom subjektivní názor jednotlivce. V poslední době se vyskytuje hodně padělků téměř všech československých mincí, včetně 5 haléře 1924, spousta lepších mincí císařa FJI, jako například 5 krejcary 1858 B, V, vzácné spolkové tolary z Karlovského Bělehradu, 5 K a koruna 1906 KB atd. O zlatu nemá cenu se zde zmiňovat vůbec, protože to by byl hodně dlouhý seznam. Nejhorší je, že se tyto falza vyskytují ve velkých aukcích, všichni to vědí, ale nikdo si nechce pálit prsty a každý jen sleduje, kdo se nechá napálit. Jako důkaz slouží následně ceny, které jsou směšné proti originálu. V těchto případech se vždy dívám na některé obchodníky, jestli tyto mince draží, nebo ne a pokud je nechají klidnými, pak to je dost přesný barometr o skutečném stavu věci. Proto by se měl každý sběratel spolehnout hlavně na sebe. Studovat danou problematiku a nespoléhat se na jiné, protože v poslední době se ze zběratelství stal hlavně velký obchdní artikl a né charita.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

#9 11. 10. 2011, 18:18

Dobrý den.
No ještě nedávno se prodávali pravé za 15.000,- CZK. No nedávno, tak kolem r. 1997. Falza se ale kvapem valí, nejvíc dnes z Číny a Polska.
Co se týká¨týká tzv. "posudků pravosti", tak od některých nejmenovaných "také soudních znalců", je posudek pravosti synonymem falza. To jsem viděl i muzejní posudky pravosti na zjevná falza, úplně vymyšlené mince. Např. před lety posudek "nebožky" na tolar Valdštejna v "Horácké" aukci. Za tu třetinu bych si ho koupil, být pravý. A vydělal bych majlant, /A 6 jinejch by to koupilo taky/. Takto to "sežral" šťastný nový majitel na limit. To co k prodeji potřebuje posudek pravosti, je podezřelé už předem. To jen tak teorie. .............."Blahoslavení co tomu věří". Těm posudkům.
Tím nechci říct, že to co jste koupil, je falešné, protože jsem to neviděl, ale vím, že Rauch také všechno nepozná, hlavně české věci. Mám s tím letité zkušenosti, že "českých" falz tam měl už habaděj. Nikdo na světě nezná všechno, a kdo to o sobě tvrdí, tak je vů........
Sám z vlastní zkušenosti vím, že soudit jen podle fotografie je často matoucí až ošidné. Nicméně zjevná falza se poznat dají. Bohužel v posledních letech se objevují falza, která jsou už povedená na 99 %.
5 hal. 1924 jsou falešné všechny, co za 30 let zpátky se prodávali.
Teď je další falešný v Curychu. To je asi tak to, co poláci prodávají na Aukru za 3 dolary.
Jak se to pozná /pravý/,nechci zveřejnit, protože by falzátoři svojí chybu opravili.
A vo, vo, vo tom to je, všude všechno prohlížet, a prohlížet, a prohlížet, a stahovat si obrázky z internetu ............./většinou to jde/, a když to "nejde", vždy se to dá nějakou "fintou" obejít..........

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#10 11. 10. 2011, 18:42
Dobrý den. No ještě nedávno se prodávali pravé za 15.000,- CZK. No nedávno, tak kolem r. 1997. Falza se ale kvapem valí, nejvíc dnes z Číny a Polska. Co se týká¨týká tzv. "posudků pravosti", tak od některých nejmenovaných "také soudních znalců", je posudek pravosti synonymem falza. To jsem viděl i muzejní posudky pravosti na zjevná falza, úplně vymyšlené mince. Např. před lety posudek "nebožky" na tolar Valdštejna v "Horácké" aukci. Za tu třetinu bych si ho koupil, být pravý. A vydělal bych majlant, /A 6 jinejch by to koupilo taky/. Takto to "sežral" šťastný nový majitel na limit. To co k prodeji potřebuje posudek pravosti, je podezřelé už předem. To jen tak teorie. .............."Blahoslavení co tomu věří". Těm posudkům. Tím nechci říct, že to co jste koupil, je falešné, protože jsem to neviděl, ale vím, že Rauch také všechno nepozná, hlavně české věci. Mám s tím letité zkušenosti, že "českých" falz tam měl už habaděj. Nikdo na světě nezná všechno, a kdo to o sobě tvrdí, tak je vů........ Sám z vlastní zkušenosti vím, že soudit jen podle fotografie je často matoucí až ošidné. Nicméně zjevná falza se poznat dají. Bohužel v posledních letech se objevují falza, která jsou už povedená na 99 %. ...

Garfield52 napsal/a:

To co k prodeji potřebuje posudek pravosti, je podezřelé už předem.

Aha, takze chytry sberatel se pozna podle toho, ze investuje 250 000 do mince, ktera nema zadny posudek, protoze on je nejchytrejsi v oboru na svete a proto to 100% pozna nejlepe.. misto aby pozadoval posudek nebo lepe dva od nezavislych a duveryhodnych znalcu. No comment.

Vzhledem k tomu, ze tvrzeni v prvni vete je velmi uspesne zalovatelne majiteli i aukcnimi spolecnostmi, doporucuju si pripravit neprustrelne argumenty pro soud...😈

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.