Moderátoři: smith

Tak Aurea si myslim je na docela slusne urovni a pokud bychom uspesnost aukce brali podle celkoveho vytezku - vzhledem k tomu, kvalita papiru katalogu a misto konani relevantnimi kriterii nejsou - tak myslim, ze bude mezi ceskymi i slovenskymi aukcnimi firmami (zatim) v cele....

taho zatial neskusim ale poviem preco:Ides do restauracie a jedlo ti nechuti tak to poviem obsluhe.Pride kuchar a povie ved si skuste to maso zohnat ,uvarit,dochutit atd...No prepac ale s tym nebudem suhlasit.Ak si kuchar var tak aby to chutilo ak si lekar tak liec a ak robis aukcie tak ich rob najlepsie ako sa da
mamabc1234@gmail.com

Je to trochu jinak(srovnáváte svým způsobem nesrovnatelné).
V ČR dělají "naplno" jako podnikání num. aukce tři firmy(pokud se nepletu Aurea, Dukát, Nummus, výjmečně jako malé mimořádné i jiné), v SR asi jen MaCH(pokud jsou další, nejsou ani vidět ani o nich slyšet). Nejsme tedy na tom vzhledem k malému trhu v ČR tak špatně.
Dále se kanají v ČR pobočkové aukce ČNS dělané nadšenci "po večerech" ve svém volném čase spíše jako hobby kde je úroveň různá(od velmi slušných po skoro podřadné), ale mnohé nejsou špatné ani zrovna malé a některé se také v rámci svých možností snaží stále mnohé vylepšovat v rámci stanov(zde je nutné si uvědomit, že pobočky nepodnikají s penězy určenými na nákup zajímavého materiálu a sbírek atd., ale pouze zprostředkovávají nabídku svých členů). Vzhledem k četnosti i rozsahu těchto aukcí si myslím, že jsme na tom dost dobře a i přes nějaké nedostatky co se občas možná někde ukáží. 🙂
Pokud se na toto podívám do SR, sem tam se ukáže jen velmi bídná nabídka SNS Bratislava, bývaly snad i miniaukce Košice, Žilina, Zvolen(?), nakolik tyto či další fungují nevím, protože o nich není slyšet a katalog jsem už dlouhé roky neviděl(mimo Bratislavu).
Bylo by tedy dobré, zamést si na svém vlastním SR písečku... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

tohle se tady nenosí... musíš vyhovovat jejich požadavkům!

m1234: ano, na cesko-slovenskem pisecku nebudou mit M&CH problem stat se jednickou, vubec nepopiram, ze to s aukcemi v CR jde obecne z kopce. Ale pokud by se jednou chteli stat v evropskem nebo dokonce svetovem meritku spickovou aukcni spolecnosti, na kterou si snazi hrat, pak je to otazka dlouheho a trpeliveho budovani povesti. Myslim si, ze v tom jim nijak nepomuze vymezovani se vuci "obycejnym" sberatelum, na jejichz spokojenosti by ji mohli a meli stavet. Spickovi sberatele z Nemecka nebo Francie budou hodne opatrni, nez zacnou brat nejakou aukcni spolecnost ze zemi byvaleho komunistickeho bloku vazne a to ani nemluvim o spouste lidi z Britanie a USA, kteri naprosto neduveruji nikomu vychodne od nemeckych a rakouskych hranic.

Pokud to můžu shrnout. U Chlapoviče se mi líbí, že kvalita mincí je o trošičku vyšší, než je v našich končinách zvyklé. Bohužel tomu odpovídají i ceny. Mince pěkné, ale předražené. Co u něj absolutně nesnáším, že i staré katalogy prodává za cenu, ve které původně byl i oběd. To je sviňárna. Jeho katalogy se mi líbí, ale za tu cenu to je prasečina prvního kalibru. Rád bych si je koupil, ale tu cenu prostě nemají. To si radši koupím 10 Künkerů. Třeba ale na to časem přijdou.
Ohledně jídla za 20 euro, tak to by muselo bejt opravdu něco extra ( půlkilovej stejk z mladýho bejčka, kvalitní vínko, opečená zelenina a spousta dalších chuťovek. Jinak to je zlodějna). Kaviár nejím, takže se mi asi tyto předražené restaurace vyhýbají. Běžně jím asi 150 metrů od Staromáku za cenu do 200 kč včetně spropitného (polívka, maso z divočiny, plzeň, kafe a úsměv od obsluhy). V příjemném prostředí a s výbornou obsluhou. Asi navštěvuju špatnou restauraci, že je to tak levný. Nevím. 😳
Budu se nad sebou muset zamyslet. 😋
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.