Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#51 12. 9. 2014, 02:28
tenzor mas pravdu nie je dobre ked sa nastavi vysoka vyvolavacka a potom to ide spat.Lenze to je specialny problem v Cechach i na Slovensku.Nikto nechce dat tovar do aukcie za nizke ceny,lebo si mysli ze prave jeho mince maju svetove ceny.Vacsinou tomu tak nie je.U Kunkera ale aj dalsich renomovanych to funguje tak ze vyvolavacky su az velmi nizke a bud to akceptujem alebo musim ist inde.Nikdy ma to netrapilo a vzdy sa to dobre predalo.To je prva vec kde musia byt chlapci z f.M &CH ovela prisnejsi. A druha vec uplne vylucit lacne polozky 20 -50 € tie tam nemaju co robit,na to su predsa pisomne aukcie.Polozka pod 100€je urcite cista strata pre drazobnika .

Jen tak mimochodem pro Vaší informaci, do letošní jarní sálové aukce Aurea jsem dával několik římskorepublikových mincí v luxusních stavech a stanovení vyvolávací ceny jsem nechal zcela na pořadateli aukce (zjistil jsem ji až po vydání katalogu). A světe div se jeden republikový denár dosáhl k nejvyšším cenám tohoto nominálu dosaženým na aukcích v Česku a ani další mince si nevedly nijak špatně. V dnešním globalizovaném světě si totiž zájemci svojí minci najdou kdekoliv. Takže příště prosím ne tak kategorická vyhlášení 😁

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#52 12. 9. 2014, 07:29
Víte, o kvalitě aukčních domů nerozhoduje to jestli mají katalog na křídovém papíru nebo pořádají-li aukce v pětihvězdičkovém hotelu s koláčky zdarma. Pro mne je rozhodující důvěryhodnost jakou aukční dům má, t.j. má-li v aukcích padělky, odpovídá-li popis a vyobrazení mincí skutečnosti, nepodvádí-li s limity a v neposlední řadě i přístup k případné reklamaci. Až na dalším místě je úroveň aukční nabídky. Věřte mi nebo ne ale i já bych si přál aby aukční dům M&Ch patřil mezi ty důvěryhodné. Co se týče připravované aukce v Praze tak jsem opravdu zvědavý na nabídku. Myslím že i pořadatelé přiznají že co se týče bohemiky (mince) tak to doposud až na pár výjimek žádná sláva nebyla. Rád se nechám tedy překvapit a třeba si i ten oblek na aukci pořídím. 😉

A myslíte si, že u MaCH to tak nie je?
Každá minca je prejdená x krát, ak sú katalogy, referencie sú z troch katalogov, kvalitné foto,popis, vždy upozornenie na vady, prísne hodnotenie stavu / čo si dovolím tvdiť, že sebakritika na hodnotenie chýba väčšine aukcií, vrátane pražkých/ a hlavne záruka originality.

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#53 12. 9. 2014, 08:05

Nevím, na hodnocení je ještě krátká doba, důvěryhodnost se nezíská po několika prvních aukcích.
Co se týče zmiňovaných popisů tak některé chyby jsem také zaregistroval (což jsem zde i dříve uvedl - #23) a nějaké výhrady jsem četl i u bankovkářů. Ode mne to nebyla ani tak kritika jako spíše přátelské upozornění.
To jak to vypadá na některých jiných aukcích je mi také známo, proto jsem i psal že vám přeji aby jste patřili mezi ty důvěryhodné.

Profilový obrázek
m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

#54 12. 9. 2014, 08:39

pan kolega doveryhodnost nie je o tom ci sa v aukcii najdu padelky pretoze tie sa vyskytuju aj u tych najlepsich.Povedzte aukcny dom ktory nemal este padelek v aukcii .Ja taku aukciu nepoznam.ide len o to stiahnut takuto polozku a je po probleme.

mamabc1234@gmail.com

Profilový obrázek
Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

#55 12. 9. 2014, 09:00
Oni uz zase zdrazili? Jeste pred rokem ji meli za 29 penez a nedavno za 31😞 ale stale to neni tak moc, dobre se pije v pekny renesancni hospudce😉

33,- je na Prahu pořád laciné, pražský průměr je tak 36,-😈 😈 😈

Profilový obrázek
Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

#56 12. 9. 2014, 09:20
Kritika, kritika, kritika.... Čo tak opak? Je to v Prahe, blízko českým zberateľom, myslím si, že benzín do Mníchova víde menej ako obed v tomto hoteli, všakže?? Vo Viedni, Mníchove alebo v Budapešti pri aukciách ktoré nesídlia v kultúrnych domoch je vždy trocha iná úroveň a nič tam nie je zadarmo. Meridien, Kempinski a atd sú lacáky alebo čo? A sťažovať sa na parkovanie a zároveň aj na cenu flašky vína zaujímavé...Čo sa týka parkovania- asi ste tam nebol, však? 20 a viac parkovacích miest je pred a je tam aj podzemná garáž s väčšou kapacitou. Ked boli aukcie v Kempinski, každý sa sťažoval, že 20e stojí katalog, ale to, že tam bolo občerstvenie na úrovni vrátane pitia, to už nikto nepovie a že ak človek niečo vydražil, mal katalog zadarmo. Stále len negatíva. Najlepšie by bolo keby to asi bolo v kulturáku kde každý príde v monterkách, v sandáloch s bielymi ponožkami a bude sa podávať párok a cigánska pečienka s pivom zadarmo a k tomu doprava autobusmi zdarma.... Aukcia aspon pre mňa znamená veľký kultúrny zážitok na ktorý sa teším, patrične oblečiem a ešte ked ho trávim v peknom prostredí, tak je to ideálne, je to predsa spoločenská udalosť....

Aby vám z rozčilení nepraskla žilka, to je nebezpečné!
Asi jste nepochopil trochu té humorné nadsázky. Já jenom, že jsou v Praze kromě "kulturáků", jiné pěkné hotely s konferenčními sály, které taky třeba nejsou "laciné" pro lopaťáky, ale jsou tam ceny třeba na "německé" úrovni. A né 3x - 4x dražší než v tom Německu nebo ve Vídni, kde dám za pěkný oběd ve stylové restauraci 15 - 20 Eur a né 60,-. Tedy né že bych na to neměl, ale jaksi bych měl silný pocit, že mě okradli. A když jsem kouknul na web na ten jejich "podivný" jídelní lístek, asi bych si ani nevybral.😈 😈 😈 😈

Profilový obrázek
Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

#57 12. 9. 2014, 09:29
Jen tak mimochodem pro Vaší informaci, do letošní jarní sálové aukce Aurea jsem dával několik římskorepublikových mincí v luxusních stavech a stanovení vyvolávací ceny jsem nechal zcela na pořadateli aukce (zjistil jsem ji až po vydání katalogu). A světe div se jeden republikový denár dosáhl k nejvyšším cenám tohoto nominálu dosaženým na aukcích v Česku a ani další mince si nevedly nijak špatně. V dnešním globalizovaném světě si totiž zájemci svojí minci najdou kdekoliv. Takže příště prosím ne tak kategorická vyhlášení 😁

Ahoj. Je fakt, že nízké vyvolávací ceny, přitáhnou spíš zájemce a vysoké je přímo odpuzují. Když ještě nedávno v Mnichově fungovala aukce Haucjk a Aufhauser, dávali tam programově vyvolávací ceny tak na 10 % toho, co by to mohlo udělat.
Sešlo se 3x víc lidí, než jinde, a ve finále tam byly dosažené ceny "jako kráva".
Jenomže tady je většina dodavatelů (přip......), aby náhodou 20 korun neprodělali, nasazují to do nebes a pak se to neprodá. Kolikrát, když se to v druhém kole už dá za polovinu, udělá to víc, než to stálo "prvně".
A vo, vo, vo tom to je. Aukční psychologii.😈 😈 😈 😈

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#58 12. 9. 2014, 09:47

Tak není asi náhodou, že maximalizace zisku na A. nastává v případě aukce od korunky a občas jsou vidět i případy, kdy se v takové aukci o něco servali dva zájemci za cenu vyšší, než za kterou to původně bylo vystaveno a nikdo o to nejevil zájem.
U sálové aukce se dražba "od korunky" použít nedá, protože by to bylo kontraproduktivní (dražení každé položky by trvalo příliš dlouho), takže stanovení správné ceny a hlavně její prosazení vůči majiteli mince, který by rád vyšší, je jedna ze známek aukčního domu na úrovni. Oni i ti majitelé asi bývají klidnější, když ví, že se prodá téměř 100% položek a většina za víc než slušné ceny.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#59 12. 9. 2014, 15:27

"Asi jste nepochopil trochu té humorné nadsázky. "
myslíte pseudonadsázku?

"Já jenom, že jsou v Praze kromě "kulturáků", jiné pěkné hotely s konferenčními sály, které taky třeba nejsou "laciné" pro lopaťáky, ale jsou tam ceny třeba na "německé" úrovni."
a proč by si jako pořadatel nemohl vybrat, co uzná za vhodné???

"A né 3x - 4x dražší než v tom Německu nebo ve Vídni, kde dám za pěkný oběd ve stylové restauraci 15 - 20 Eur a né 60,-. Tedy né že bych na to neměl, ale jaksi bych měl silný pocit, že mě okradli. "
tak to asi navštěvujeme každý jiné podniky, páč to fakt nevím, kde tohle splašíte. ostatně tím posledním moje domněnky jen potvrzujete

"A když jsem kouknul na web na ten jejich "podivný" jídelní lístek, asi bych si ani nevybral. "

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#60 12. 9. 2014, 15:58
"Asi jste nepochopil trochu té humorné nadsázky. " myslíte pseudonadsázku? "Já jenom, že jsou v Praze kromě "kulturáků", jiné pěkné hotely s konferenčními sály, které taky třeba nejsou "laciné" pro lopaťáky, ale jsou tam ceny třeba na "německé" úrovni." a proč by si jako pořadatel nemohl vybrat, co uzná za vhodné??? ...

Splašíte co? Oběd do 20 EUR? Ve většině normálních restaurací téměř kdekoli v Evropě.
Tím samozřejmě neříkám, že se nedá vybrat podnik, kde budou na této částce začínat předkrmy a za celý oběd rozhodně nebude 50 EUR stačit🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.