Moderátoři: smith

Tak tedy dle celého bodu 7 pravost garantují, ale popsanou kvalitu už ne...
7/ Reklamace a náhrada škody: U všech položek v katalogu garantujeme pouze jejich autentičnost (pravost). Vzhledem k možnosti prohlídky aukčního materiálu dopředu, za účelem zjištění jeho stavu, kupující přítomni na aukci kupují zboží „tak jak je“ a veškeré jejich nároky z vad zboží jsou vyloučeny. Nároky kupujících, kteří se neúčastnili aukce osobně, budou zváženy jen v těch případech, když na zboží byly přehlédnuty zjevné vady a ty nebyly v katalogu uvedeny ani jinak viditelné. Kupující, kteří si zboží vyzvednou osobně, jsou povinni tyto zjevné vady vytknout přímo na místě při převzetí zboží, ostatní jsou povinni tyto zjevné vady vytknout do 7 dnů ode dne doručení zboží. Po uplynutí této lhůty reklamace neakceptujeme. Reklamované zboží musí být ve stejném stavu jako při jeho dodání. Položky označené jako „fine“ nebo nižší kvality, tak i vícepoložkové zboží jsou z reklamace vyloučeny. Vyhrazujeme si právo odkázat kupujícího s jeho nároky z vad zboží přímo na klienta (původního vlastníka zboží). Právo kupujících na náhradu újmy (škody) vůči nám se vylučuje; to neplatí v případech kdy právní normy kogentní povahy vyloučení nebo omezení práva náhradu škody výslovně zakazují (zejména újma způsobená úmyslně nebo z hrubé nedbalosti, atd.).
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Abych jen nehanil, výtvarní zpracování katalogu se mi líbí, jen řazení mi nepřijde někdy nejlepší(např. rodovky mezi vládní ražby).

No, aukcni podminky trochu zvlastni, ale budis.
Ovsem sami pisou, ze si kupujici musi zaridit vyvozni povoleni, ale jak je to, kdyz oni sami maji prohlidku v Blave i Pze ? ... nemeli by mit pri kazdem prevozu pres hranice sami povoleni taky ?
Jinak zpracovani katalogu se mi teda nelibi - tedy hlavne popisy - treba oznaceni kvality v AJ naprosto nechapu (kdyz uz, tak NJ ekvivalenty, ktere jsou tady vice familierni) nebo preklady popisu do AJ a NJ evidentne delal Google prekladac nebo hotentot a dokonce i ceske popisy jsou podivne (viz chyby strizku apod.). Nebo ty silene symboly pro hmotnost, literaturu atp. Na to, jak se prezentuji, tedy nic moc ... :-/

vassilij: popis jsem nehodnotil, to máš pravdu
stejně ikonka továrny pro mincovnu je dost hrozná
Také třeba citace jen 2 známé kusy a nenapsat kde se nalézá(nebo se dražil) ten druhý kus je divné a vzhledem k té ceně je tam informací k minci samotné žalostně málo, ale hlavně že vím jak se řekne 5 dukát 1612 nebo Praha ve třech jazycích...(článek TS je o historické situaci, né již o minci samotné)

Ta zvláštnost aukčních podmínek je daná hlavně tím, že to je jedna z prvních aukcí pořádaných jako komisní prodej podle nového Občanského zákoníku a ne jako dražba podle zákona "O veřejných dražbách". Je to asi takový průzkum bojem🙂.
Bylo by asi zajímavé vědět např. jak by u soudu obstálo to jejich "Vyhrazujeme si právo odkázat kupujícího s jeho nároky z vad zboží přímo na klienta (původního vlastníka zboží). Právo kupujících na náhradu újmy (škody) vůči nám se vylučuje" v konfrontaci se zněním NOZ :
napsal/a:
§ 2455
Základní ustanovení
Komisionářskou smlouvou se komisionář zavazuje obstarat pro komitenta na
jeho účet vlastním jménem určitou záležitost, a komitent se zavazuje zaplatit mu
odměnu.
§ 2456
Z právního jednání učiněného komisionářem vůči třetí osobě nevznikají práva
ani povinnosti komitentovi, nýbrž komisionáři samotnému.
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

To je otázka zda M&CH, nebo původní vlastník. U komisního prodeje platí, že "Věc svěřená komisionáři k prodeji zůstává ve vlastnictví komitenta, dokud vlastnické právo nenabude třetí osoba."
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Pokud není povinnost u M&CH, pak by ale měla být doložena zajištění patřičných povolení jejich kopií při přebírání materiálu zprostředkovatelem od majitele, který by měl být na tuto zákonnou povinnost upozornit majitele při přijmu materiálu(nejlépe písemnou formou v přebíracím dokumentu). Pokud na toto případně není vlastník materiálu zprostředkovatelem důrazně upozorněn(na povinnosti či možné porušování zákona), pak je otázkou za co mu vlastně náleží provize z prodeje.

Grofik: Nezlob se na mě, ale amatéři to evidentně jsou. Stačí se podívat na ty hloupé chyby v katalogu (viz příklad na předchozí straně). Také zbavit se zodpovědnosti za dražené mince a odkázat všechny reklamace na osobu, která mince dala do dražby a přitom se ohánět tím, že údaje o původním vlastníkovi mince jsou tajné, to už hraničí s debilitou! Ještě jsem u nich nikdy nic nedražil, vzhledem k mnoha okolnostem to nemíním měnit. Nehledě na tu chudou nabídku ... raději si ušetřím peníze na prosincové aukce ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.