Moderátoři: smith

pavelgregor napsal/a:
A jak jsi vyřešil autorská práva? Nechci rejpat, ale nemůžou Ti to napadnout? Katalogy jsem kdysi taky řešil, ale právě z tohoto důvodu jsem se na to vykašlal.
Dyť vlastně přebereš dílo někoho jiného ( je jedno, jakým způsobem to dostaneš do databáze ). Vím, že část přebrat můžeš, pokud uvedeš zdroj, ale v případě katalogů vlastně přebíráš v podstatě celé dílo??? No, a fotky, to je kategorie sama o sobě.
Nebudeš s tím mít v budoucnu problémy?
S týmto plne súhlasím. Trestné oznámenie pre MZ (mojazbierka) sme už dostali, no všetko sme stihli urovnať. Je to fakt balanc po tenkom ľade.

Ešteže si nikto nepatentoval koleso...
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Mám pár otázok k vyhľadávaču.
1.) Zobrazované obrázky sú preberané zo stránok napr. ČNS priamo, ale dochádza k ich zmene (rekompresia) ?
2.) Podobne - všetky aukcie sú stiahnuté a budú k dispozícii aj po vymazaní z archívu prevádzkovateľa ? napr. stalo sa to pri aukciách ČNS, že cca 10 najstarších aukcii vymazali, alebo sa dajú načítať len bez obrázkov.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

1) Obrázky jsou linkovány ze zdrojového serveru. K rekompresi nedochází.
2) Po vymazání na zdrojových stránkách bude dostupný text, obrázky už ne.
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek

A z jakého důvodu to trestní oznámení bylo? Nejde mi do hlavy, proč vlastně někdo plýtvá časem a penězi, když se jedná částečně o reklamu na jeho firmu. I když si dovedu představit určité aukční společnosti, které by prostým srovnáním nabídky a deklarovaných stavů mohly utrpět ostudu. Ale ty si většinou moc nepotrpí na obrázky a navíc to o nich každý ví.😋

dr3ex: a zkoušel jste kontaktovat aukční společnosti, které jsou zahrnuty ve vyhledávači? Třeba by to u většiny nebyl problém. Jinak obrázky otevřené přímo z webů vlastníka napadnutelné IMHO nejsou, ale samozřejmě, pokud se rozhodne je smazat, tak má uživatel smůlu.

Platný autorský zákon v § 31 říká:
„Do práva autorského nezasahuje ten, kdo užije v odůvodněné míře výňatky ze zveřejněných děl jiných autorů ve svém díle. Vždy je však nutno uvést, je-li to možné, jméno autora, nejde-li o dílo anonymní, nebo jméno osoby, pod jejímž jménem se dílo uvádí na veřejnost, a dále název díla a pramen.“
Vyhledávač zobrazuje výňatky ze zveřejněných děl, ne dílo kompletní. Dochází ke kombinaci výsledků z různých zdrojů na základě vložené dotazu. Citace na zdroj je u každé položky v každém řádku. Každému je tedy jasné, čí část díla byla právě zobrazena. Pokud ale by se společnosti, jejichž data jsou v katalogu použita, cítily dotčené, mohou mě kontaktovat (mail mám v profilu) a já jejich data stáhnu.
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.