Moderátoři: smith
Nebojíš sa, že by ťa za toto mohol niekto z Nummusu žalovať za bezdôvodné ohováranie, resp. poškodzovanie dobrého mena? Ak tam ponúkajú evidentné a dokázateľné falzá, tak to je iná vec, ale toto je za hranicami etiky. Ledaže...
sigur: soud by byl velmi zajímavý, zvláště to dokazování dobrého jména🙂 Já osobně nevím, proč tam mají takový nepořádek (abych byl korektní), ale zmatky v tom, co kdo vydražil, jsem zažil na vlastní kůži, i když jsem přímo v sále byl a do očí mi tvrdili, že minci, na kterou jsem zvedl cedulku a byla mi odklepnuta vydražil někdo jiný na limit, načež mi ji poslali po nějaké době zvlášť a ještě si účtovali poštovné (pravda, po upozornění ho vrátili, ale to ještě bylo v dobách, kdy si až tolik lidí nestěžovalo a mince chodily dřív než měsíc po skončení aukce).
Jinak by mě také zajímalo, co řekne právník ferovemuobchodnikovi, pokud je aspoň podprůměrný, pak nejspíš to, že nemá šanci, protože mu žádná prokazatelná škoda nevznikla.
V pohode, beriem, nie som naivný.
V mojom príspevku ale ide práve o to "Ledaže..." 😉
Voľakedy si tu Garfield písal s pánmi z MaCh a mám dojem, že ho utreli jak sopel, na čo zmenil rétoriku. Nakoniec im aj poradil celkom trefne ohľadom nejakej právnej veci s organizovaním aukcie v ČR.
Takže, buď si nepamätá, že toto fórum čítajú aj ľudia z aukčných domov alebo v "jednom takom" sám funguje a preto mu nevadí sypať si popol na hlavu.
Keby ste tam sedeli, nemuseli ste tu donekonečna riešiť otázku, "Kedy mi konečne prídu mince ?" Vyrážal som z domu o 5.00, aby som bol 8.30 v Olomouci. Mince som si odniesol vo vrecku a nič neriešim.😎 Chce to prekonať vlastnú lenivosť a šialenú manželku😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
to se jenom děláš, že jo?
ano, bude to věc soudu, nevím, nemám nastudované jak je to když dražebník maří dražbu vydražiteli a ani tím nemíním ztrácet čas.
prostě tohle mi přijde úplně mimo, nechápu jak si to můžou dovolit, ale to není můj problém.
ferovyobchodnik@seznam.cz
Takže oni poslali seznam vydražených položek a až pak přestali komunikovat?
Ale i kdyby, majitelem při sálových aukcích se většinou (pokud není v podmínkách uvedeno jinak) stává vydražitel až v momentě zaplacení a zmaření aukce je definováno jako nezaplacení ve stanovené lhůtě (takže narozdíl od Aukra, kdy při ukončení aukce dochází k uzavření kupní smlouvy a pro prodávajícího z toho vyplývají právní důsledky v plné šíři, tady nebudou žádné), když to dovedu ad absurdum, pro zmaření aukce by to k soudu mohli dát akorát oni🙂 Samozřejmě že v zákoně je něco o zkrácení v právech a dá se kvůli tomu obrátit na soud, ale za účelem zneplatnění dražby (což neimplikuje, že by ty mince museli zaslat tam, kde mají). Pochopitelně nejsem expert na aukční zákon, jenom jsem si ho kdysi přečetl, abych věděl, do čeho jdu a nerad zbytečně vyhazuju peníze, ale myslím si, že ten právník řekně něco v tom smyslu, že bohužel není kvůli čemu žalovat (a vyinkasuje si odměnu za konzultaci🙂 ), protože zákon nepočítá s aukční společností, která není schopná včas a správně rozeslat vydražené předměty...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.