Moderátoři: smith
To máte určitě pravdu, znám to i z mé zkušenosti, že mince nejen podle určení stavu, ale i vizuálně někdy vypadají daleko lépe než pak na samotné aukci, kdy je máte skutečně v ruce. A to napříč snad všemi tuzemskými aukcemi..... Kdybych to neměl do Olmíku přes 400 km daleko a nebyla to mince, která se vídá spíše méně, než častěji, tak bych se asi s limitováním také hodně rozmýšlel....
Taky by mně zajímalo, jak je to s tou předností sál vs. limit... mám tam asi tři položky, které šly za cenu mého limitu a netuším, co přijde:-( Nutno podotknout, že jsou některé dražební firmy nebo i některé pobočky ČNS to dělají, že limitenta krátce po aukci informují, zda, co a za kolik vydražil. Tomu říkám úroveň hodná chvály a následování;-)
zdravím, ze zákulisních ,,zaručených" zdrojů byla 12 ztažena z duvodu podezření na starý falz. Ohledně limitů - po rodovkách sem už v sále nebyl ale např. č. 388 v sále bez příhozu. vyvolávací cena 4 000,- jediný limit tuším na 5 200,- odklepnuto.. u jiných položek (zajímavé že převážně nižších cenových relací) šel v případě limitu hned na první. Ale jak říkám byl sem jen na začátku a je pravda že se začínalo se značným zpožděním. Pořadatelům tedy díky a čest i když je pořád co zlepšovat🙂
Taxem se včera stavil:-( Čím dál, tím stejný... Zas tam aspoň rok nemusím...
Když to popíšu: po příchodu do miniaturního divadelního sálu, kde jsou pod jevištěm ve dvou řadách vyrovnané stoly a kolem nich židle sedělo asi pět lidí. Hned za dveřmi se vybíralo 15,- Kč vstup. Postupně dorazilo ještě cca dalších 10-12 lidí. Tři účastníci (včetně mně) tam měli něco materiálu na prodej, ovšem mimo ten můj malý notýsek s přebytky to byla samá moderna (svět, RU a ČSR 19.-20.stol.) Kdokoliv se podíval na moji nabídku, odcházel se slovy: "to je na mně moc starý.". Když dorazil předseda, spočítal peníze za vstup a začal se shánět po účastníkovi schůze, který sice zaplatil, ale nezapsal se - to že by byl nepovolený přebytek:-D Když přišel hospodář s pamnětními mincemi, opět se vytvořil špalír a šťastní majitelé naleštěných stříbrných koleček v etuích a s certifikátem odcházeli spokojeně domů.
Když mezitím dorazili 2 kamarádi, se kterými jsme byli domluvení, že se tam potkáme, pan předseda rád uviděl nové, mladé tváře a hned, jak od nich zinkasoval vstupné, nabídnul pánům členství v ČNS (slovy: "pánové, nechcete se stát členy? Přinesu vám přihlášky."). Taxem jim vysvětlil, ať se napřed zajedou podívat, jak vypadá schůze ČNS např. v nedalekých Domažlicích a teprve potom ať se rozhodnou, kde se stát členy...;-)
V Plzni je dlouhodobě škoda několika věcí. 1) scházejí se tu na schůzích spíše jen "obchodníčci", kteří chtějí něco dobře vyšmelit (zvláště kdyby někdo nezkušený něco přinesl;-)), než lidé s hlubším zájmem. 2) scházejí se v nepěkném prostředí miniaturního divadelního sálu, bez možnosti občerstvení, což tam pochopitelně nikoho netáhne, ani nedrží. 3) chybí tomu zápal a nadšení, sem tam nějaká přednáška, zajímavost, mince na ukázku... Chudák Ječný, jestli se na to odněkud dívá...:-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.