Moderátoři: smith
Spíš nevím jak moc se dá věřit znaleckému posudku. Pana Hánu osobně neznám a na svých stránkách sám uvádí, že se zabývá hlavně bohemikou. Od doby co jsem viděl posudek pravosti na novoražbu Jížní dráhy, který uváděl, že se jedná o originál jsem k názorům znalců velmi zdrženlivý. Problém v tomto státě je, že znalci za své závěry nejsou odpovědní, takže můžou napsat cokoli.
To je umelecká fotka. Si to vôbec nepochopil.😁
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Musim rici ze mam problem s identifikaci nabizeneho 5 krejcaru z aukce s tim z posudku. Pokud mohu soudit podle nekvalitni fotky (scanu) z posudku tak tam vidim nektere odlisnosti ktere jiz zminoval Sevci a zejmena odlisnosti v letopoctu (napr.rozmisteni jednotlivych cislic). Vyhradu mam i ke zpusobu vyhotoveni posudku - jiz mnou zminovane male a nekvalitni foto (scan) mince bez fotografii rozhodujicich detailu mince (napr.letopoctu, vsech anomalii a prip.poskozeni) a spoluchybejici popis techto detailu. Bez toho nelze minci s tou z posudku spolehlive porovnat.
Mel jsem v ruce posudky napr.na 5 haler 1924 z Aurei kde jejich zpracovani bylo o tridu lepsi a co se tyce popisu overovane mince tak bez problemu s identifikaci (s jinym kusem nezamenitelne).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.