Moderátoři: smith
Zaregistrován
28. 12. 2020
Můžu se zeptat proč tu minci chcete koupit, když stav je podle vás žalostný a ani nepoznáte mincovnu?
Zaregistrován
11. 2. 2016
Zřejmě se pan dočetl že investice do mincí je velmi výhodná.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Abych upřesnil, stav dukátu není asi tak žalostný jak píšete. Vypadá obstojně. 5500 je dnes asi normální cena za takový stav, asi.. Moc tu modernu nesleduju ale myslím opravdu pěkný se pohybují okolo 8k asi?. Cenu si určitě jednoduše, dohledejte si ten kus na nějakém aukčním výsledků z co nejaktuálnější doby a co nejpodobnějším stavem mince. Já bych pro začátek začal třeba se zlatnikama FJI, tam vcelku docela rychle získáte představu a naučíte se rozpoznávat zachovalost. Jsou to mince v cenový relaci do tisicikoru, snad teda ještě dneska těch běžných ročníku. A pak se vrhnete hlouběji. Nebo prostě drazte na aukcích CNS, Aurea, antium, Macho, Pešek. Vše má svůj čas a svou cenu. Zrovna nedávno jsem slyšel krásný moudro, kdo dává rychle dává dvakrát.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
22. 4. 2022
Petr3 - po prečítaní Vašich príspevkov mám pocit, že už ste sadol do auta a vyrazil na cesty. Neviete, ale ešte, kto má na križovatke prednosť a prečo, čo ktorá značka znamená, prečo sú na semafore tri svetielka a podobne. Ono to má nejaký postup. Najskôr autoškola a potom sadnúť do auta a jazdiť v premávke ...
Ak máte potrebu nakupovať na aukre, tak nakupuje tu:
https://aukro.cz/literatura-o-numismatice
Zaregistrován
6. 8. 2020
rektor: Já chci koupit dukát s hlavou Ferdinanda Dobrotivého, protože se mi líbí.
Také OtravnyKomar: Zároveň to beru jako investici. Na tom je něco špatně? Vy to snad neděláte? Chcete mi říct, že sbíráte jenom mince hojných nákladů, nebo sbíráte mince vzácné?
Konkrétně u této mince jsem se Vás ptal, jestli je cena 19000 Kč v tomto stavu férová, protože mi je za tu cenu nabízen a vidím tam vrypy jak ve tváři, tak v ploše. Podobně jako u toho dvouzlatníku. Akorát tam ty vrypy tolik nevyniknou, protože je mince velká.
rektor: Mohl bych Vás poprosit o vysvětlení, co jsem nepochopil na té mincovně? Podle tabulky je A, B a E cenově na stejné hladině. Prodejce mi tvrdí, že je nabízená mince ražena v lepší mincovně. Vidím špatně, když píšu, že je na minci písmeno E ?
OtravnyKomar: No vidíte, tak nakonec jsem nekoupil tak špatně, když jsem za ten mizerný dvouzlatník dal 5500 Kč, ne, když ty opravdu pěkné se pohybují kolem 8 tisíc ?
Zaregistrován
25. 11. 2016
podle mě je 5500 moc, ale to je každého věc, kolik si cení jednotlivý kus...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
6. 8. 2020
Columbo: Ale když už v tom autě sedím a tápu, jsem rád, že můžu aspoň zavolat známému, který už má něco odřízeno.
Zaregistrován
6. 8. 2020
ferovyobchodnik: A co 19 000 za dukát 1847 E viz fotky?
Zaregistrován
28. 12. 2020
Pokud vám můžu poradit tak toto: dukát nekupuje, on ten Ferdinand vám nikam neuteče, sledujte další aukce třeba i půl roku až rok a až se pak budete moct kvalifikovaně sám rozhodnout tak si udělejte radost nějakým pěkným kouskem z ověřeného aukčního domu.
Zaregistrován
22. 4. 2022
Tak pokiaľ sa jedná o numizmatiku / kupovanie mincí (to nie je to isté) a nejde o život, tak máte samozrejme právo postupovať spôsobom, ktorý ste si zvolil. Ja som to prirovnanie napísal len, ako môj pohľad na Váš postup. Nemyslel som to zle, skôr naopak 😉 .
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.