Moderátoři: smith

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#5421 - 18. 9. 2022, 16:59
Barbare, kde jsi k takovým zkušenostem přišel? Jsi snad pořadatel nějaké aukce? Podmínky reklamace (z aukčního řádu)" Limitenti mohou reklamace uplatnit do tří dnů od převzetí zásilky. Reklamované věci jsou povinni vrátit zpět v cenném psaní bez dobírky, pojištěném na cenu zásilky a je nutno uvést důvody reklamace. O oprávněnosti reklamace rozhodne dražebník. Podle odst. 1 § 63 zák. navrhovatel (majitel věci nebo osoba, která dala věc do dražby) odpovídá za vady předmětu dražby, které mu byly či měly být při podání návrhu na provedení dražby známy a neupozornil na ně včas dražebníka ve smlouvě o provedení dražby. V případě uznané reklamace se pohlíží na takovouto položku jako na neprodanou. Tato položka bude navrhovateli vrácena a ten je povinen bezodkladně vrátit finanční částku za tuto věc již vyplacenou." Pochybuju že nějaký častější "bezdůvodný " vrátky budou akceptovány. Nebo při nezaplacení "Neuhradí-li vydražitel cenu věci dosaženou vydražením včetně všech přirážek ve stanovené lhůtě, je to považováno za zmaření dražby. Dražebník je oprávněn vyúčtovat účastníkovi dražby, který dražbu zmařil, veškeré náklady, které mu touto zmařenou dražbou vznikly. Na takovouto položku se pak pohlíží jako na neprodanou se všemi důsledky pro dražitele i navrhovatele."

:) Komáre to co píšeš je prostá formalita dražební řád doplněn individuálně, realita je jiná zákazník je na prvním místě a zejména ti vlivní (movití)..😉

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#5422 - 18. 9. 2022, 17:21
:) Komáre to co píšeš je prostá formalita dražební řád doplněn individuálně, realita je jiná zákazník je na prvním místě a zejména ti vlivní (movití)..😉

Asi jak kde, u jaký společnosti a u jaký mince, taky ke mě občas protecou nějaký informace ze zákulisí velkých hráčů ale nikdy nevíš co je jedna baba povídala a co není. On totiž ten kdo prodává mince za rakety má taky svůj kredit jako ten co je za rakety nakupuje. A asi bude rozdíl mezi prodejem mincí ze sbírky nebo nějakýho většího zákulisního obchodníka nebo taky majitelů aukčního domu a jeho kamarádíčku.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#5423 - 18. 9. 2022, 17:37
Asi jak kde, u jaký společnosti a u jaký mince, taky ke mě občas protecou nějaký informace ze zákulisí velkých hráčů ale nikdy nevíš co je jedna baba povídala a co není. On totiž ten kdo prodává mince za rakety má taky svůj kredit jako ten co je za rakety nakupuje. A asi bude rozdíl mezi prodejem mincí ze sbírky nebo nějakýho většího zákulisního obchodníka nebo taky majitelů aukčního domu a jeho kamarádíčku.

Je toho víc, třeba k odborným posudkům..V některých případech se mi chce zvracet, čeho je člověk svědkem.Numismatika je velký byznys celosvětově vzájemně propojen, hlavně pokud se bavíme o trhu Rakousko,Česko,Slovesko, Německo , Polsko...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

GrosePH

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2021

#5424 - 19. 9. 2022, 12:41

Máte prosím někdo zkušenost s vrácením provize, pokud mi dražící nezaplatí za mince? Aukro tu provizi vrátí za dražitele nebo tyto prostředky hradí dražitel? Provizi mi vrátí i s poplatkem za propagaci?
Asi jsem měl doteď kliku na solidní lidi, ale teď jeden pán draží a pak neplatí. Díky za radu.

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#5425 - 19. 9. 2022, 13:00
Máte prosím někdo zkušenost s vrácením provize, pokud mi dražící nezaplatí za mince? Aukro tu provizi vrátí za dražitele nebo tyto prostředky hradí dražitel? Provizi mi vrátí i s poplatkem za propagaci? Asi jsem měl doteď kliku na solidní lidi, ale teď jeden pán draží a pak neplatí. Díky za radu.

Provizi Aukro uctuje primo prodejci a vrati ji tedy za sebe, drazitele se netyka.
Postup je tento: pozadate Aukro o vraceni provize, Aukro posle kupujicimu dotaz, zda s tim souhlasi. Obvykle nesouhlasi a Aukro Vam vraceni zamitne s tim, ze mate dolozit, ze obchod neprobehl. Na to pisu odvolani/reklamaci, proc mam jako solidni prodejce neco dokladat, ze by mel kupujici dolozit platbu. Pote mi Aukro vrati provizi.
Poplatky za propagaci nevraci.

numismat@seznam.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#5426 - 19. 9. 2022, 13:01

A pána si dejte na black list.

numismat@seznam.cz

GrosePH

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2021

#5427 - 19. 9. 2022, 15:38

Koukám aukro je velice vstřícné vůči prodejcům. Podle mého by měli tito kaziči vracet i poplatky za propagaci, pokud nezaplatí, aukro by je automaticky mělo zablokovat. Aby i ostatní prodejci byli chránění. Každopádně děkuji za informace.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#5428 - 19. 9. 2022, 15:52

já myslím, že to nevnímáš dobře - auro ti vrátí poplatek, který bys jinak hradil ty, od kupujícího nic nedostane a tudíž kdyby vracelo propagaci byli by v mínuse (resp. nevydělali by). kupujícího se nic nedotkne, max. ho časem bloknou (i když myslím, že nějaké 3 minusové body už taky dávno zrušili).

ferovyobchodnik@seznam.cz

GrosePH

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2021

#5429 - 19. 9. 2022, 16:07

No právě o to mi jde, kupující vcelku beztrestně může dělat, co se mu chce. Přitom naprosto jednoduše lze tyto prostředky vrátit prodávajícímu a přenést jejich úhradu na aukro účet kupujícího, který je pak bude muset uhradit po vyfakturování. Pokud nezaplatí - blokace a vymáhání těchto prostředků, asi tak jako by to probíhalo u prodejce, pokud by fakturu neuhradil. Zdá se mi, že se dělá vše možné pro ochranu kupujících (aukro platba), ale i prodávající by zasloužili nějaký způsob ochrany.

numismat

Moderátor

Zaregistrován
25. 7. 2006

#5430 - 19. 9. 2022, 16:09
já myslím, že to nevnímáš dobře - auro ti vrátí poplatek, který bys jinak hradil ty, od kupujícího nic nedostane a tudíž kdyby vracelo propagaci byli by v mínuse (resp. nevydělali by). kupujícího se nic nedotkne, max. ho časem bloknou (i když myslím, že nějaké 3 minusové body už taky dávno zrušili).

Vnima to naprosto spravne.
Kdyby vratili propagaci, tak by Aukro i prodejce byli na nule. Bylo by to spravedlive. Za soucasne situace ma prodejce na zmarene aukci cisty prodelek, Aukro cisty zisk.

numismat@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.