Moderátoři: smith
Zaregistrován
28. 10. 2015
Znám sběratelé kteří v aukčních dómech dražší, vydraží a polovičku materiálu po dražbě z různých důvodu záměrně vrací.
Nebo vydraží položky oddalují platbu a mezí tím se je snaží prodat jinde, po prodeji pak až platí ,nebo neúspěšně v daném čase z různých důvodu položky nechtějí...
Dnes po vás chtějí pro jistotu všechno možné.Aukční síně, portály nastavují své aukce tak aby byly pro ně maximálně výhodné a bezpečné..
Například nedávno aurera live bid kde jsem evidován X let , chtěla po mne jakousi kompletní infentifikaci, foto občanky, selfi,video obličeje profilu s obou stran , což jsem zprvu nechapal😲 🙂 ..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
12. 8. 2021
Taky bych zmínil blažený pocit v dražbě real time, pokud se mi podaří něco vyhrát za pěknou cenu. Asi jako když člověk vyhraje v pokeru🙂
Zaregistrován
25. 11. 2016
Zaregistrován
11. 2. 2016
To je fakt, je to jak hrát automaty 😁
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
25. 11. 2016
Zaregistrován
12. 8. 2021
Ferovyobchodnik: Emoce ani do pokeru nepatří, ale přesto u mně jsou, protože jsem asi strašně soutěživý. Co je důležitější, držet se stanovené strategie a nedat emoce znát. Ale každopádně doteď pociťuji stejné vzrušení z výhry 😁
OtravnyKomar: Přesně, tam si člověk taky zamačká čudlík. Jen u těch matů je to vždycky v součtu minus 😁
Zaregistrován
28. 12. 2020
Z jakých důvodů se může položka po aukci vrátit? Například zaplacená a doručená poštou... a co s těmi položkami pak?
Zaregistrován
25. 11. 2016
Jenže poker nás neživí... Je to zábava jak sběratelství. Ale jako chápu, já mám taky radost když získám něco co chci do sbírky. A když za dobrou cenu... To má pak i žena radost :-D
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
28. 10. 2015
Samozřejmě nezaplacená a nedoručená ,ale i s tím jsem se setkal po doručení u mince uvolněné v v NGC holderu...
Vždy můžete odstoupit od obchodů a nezaplatit v podstatě i bez udání důvodu, bohužel v budoucnu můžete mít problém se zúčastnit dalších aukcí..
Osobně jsem se setkal s tím ,že docela vlivní dražitelé, kteří často draží statisicové položky a utratí v aukcích nemalé peníze, nemají problém některé položky vrátit, důvod je třeba, že nesouhlasí s deklarovaným hodnocením stavu , nebo že na minci něco přehlédli a kupodivu neměli problém se zúčastnit dalších aukcí, což je v podstatě i pochopitelné
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
11. 2. 2016
Barbare, kde jsi k takovým zkušenostem přišel? Jsi snad pořadatel nějaké aukce? Podmínky reklamace (z aukčního řádu)" Limitenti mohou reklamace uplatnit do tří dnů od převzetí zásilky. Reklamované věci jsou povinni vrátit zpět v cenném psaní bez dobírky, pojištěném na cenu zásilky a je nutno uvést důvody reklamace. O oprávněnosti reklamace rozhodne dražebník. Podle odst. 1 § 63 zák. navrhovatel (majitel věci nebo osoba, která dala věc do dražby) odpovídá za vady předmětu dražby, které mu byly či měly být při podání návrhu na provedení dražby známy a neupozornil na ně včas dražebníka ve smlouvě o provedení dražby. V případě uznané reklamace se pohlíží na takovouto položku jako na neprodanou. Tato položka bude navrhovateli vrácena a ten je povinen bezodkladně vrátit finanční částku za tuto věc již vyplacenou."
Pochybuju že nějaký častější "bezdůvodný " vrátky budou akceptovány. Nebo při nezaplacení
"Neuhradí-li vydražitel cenu věci dosaženou vydražením včetně všech přirážek ve stanovené lhůtě, je to považováno za zmaření dražby. Dražebník je oprávněn vyúčtovat účastníkovi dražby, který dražbu zmařil, veškeré náklady, které mu touto zmařenou dražbou vznikly. Na takovouto položku se pak pohlíží jako na neprodanou se všemi důsledky pro dražitele i navrhovatele."
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.