Moderátoři: smith

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#5261 - 15. 7. 2022, 09:05

dobří holuby se vracejí?

ferovyobchodnik@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#5262 - 15. 7. 2022, 09:09

Nevracejí!

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#5263 - 15. 7. 2022, 09:46

Evropa1

Dovolím si nesouhlasit s tím že tolar je primitivní falzum.
Jsem přesvědčen o tom,že tolar je originál,pouze byl nošen nějaký čas na krku,posléze ouško odstraněno,poškozená plocha hlazena(pozůstatky nejlépe viditelné na reversu)vše zakryto patinací a opětovně zvýrazněny detaily(snad nějakou pastou apod.)-jak opisu tak obrazu...odsud také pramení ony vlnky na obličeji-jak zmínil barbar.
Pozůstatky po oušku jsou viditelné na fotu...tedy pokud se nejedná o jiné poškození.
Po patinaci nejsou tyto pozůstatky po oušku,úchytu,či opraveném očku barevně kompatibilní se zbytkem mince,vždy jsou poznat.
Barva mince na fotu myslím odpovídá podkladu.
Jedná se podle mne jen o vylepšení zničeného originálu za účelem lepšího prodeje.

Ovšem nehodlám sáhodlouze nikoho přesvědčovat.

Mimochodem-osobně bych byl rád kdybyste se opět vrátil na forum-ale to je samozřejmě pouze na Vás.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#5264 - 15. 7. 2022, 09:51
Komáre S polských dílen pochází tolik Tolarů Karla,bych se nedivil, že jsou v mnoha sbírkách méně zkušených sběratelů, stejně tak i příkladně první ročníky tolaru Marie Terezie... Osobně jsem byl několikrát svědkem na místních aukcích , také ostravských blešácich stejní prodejci za pěti stovku... S kvalitou zpracování jsem byl docela překvapen natolik, že jsem si jeden MT k probádání koupil ... Je to hrůza co se na trhu s mincemi děje, stačí se kouknout na Aukru.S dostupností technologií jsou padělatelé a výrobci kopií čím dál víc preciznější a smělejší...na Aukru se bezostyšně a v hojném množství prodávají a ty zdařilejší jako padělky pod popisem originál.. ...

Myslim že taková falza pochází z malých dílen, ty patvary z Číny zatím nemůžou ničemu konkurovat. Dnešní technologie jsou dost drahý a když to šlo udělat na stole rukou před stovkami let, jde to i dnes a není k tomu zapotřebí scanerru, laserů, soustruhů. To spíš na moderní mince. Trošku jsem pátral a porovnával s dalšíma fotkama hallskych tolarů tohohle ročníku. Pohybuje se jich hodně podobné poškozených, ač jsou detaily oblé, písmo vachrlate, kontury nepřesný pořád myslím že půjde o originál i když falzum bych úplně nevyloučil. Co je zvláštní je ta kulatá hrana. To opravdu není běžný. Několik tolarů z hallu i jiných mincoven od Karla jsem v ruce měl a kulatou hranu neměl žádný ale i tu může způsobit nošení na krku. Bohužel očko značí že byl nošený a obnoseny mince jsou od potu opravdu "rozpité". Jak říká Kučera, takovými shitu se prostě vyhnout. Pro zajímavost přidávám fotku nadsenecky "domácí práce" z Al jednoho mladého sběratele českýho středověku. Myslím že zajímavě zdařilý pokus.

Obrázky:

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Medo

Uživatel

Zaregistrován
5. 2. 2021

#5265 - 15. 7. 2022, 10:20

Zaujíma ma Váš názor na túto 1906 K.B.

Obrázky:

Cui bono? , Cui prodest?

Medo

Uživatel

Zaregistrován
5. 2. 2021

#5266 - 15. 7. 2022, 10:21

rev.

Obrázky:

Cui bono? , Cui prodest?

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#5267 - 15. 7. 2022, 10:25

Neřešila se už tady nebo na fb? Zdá se mi ta tmavá 6ka povědomá. Ale na pravost se mě neptej, to je pro mě bižuterie a nevyznám se v tom

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#5268 - 15. 7. 2022, 11:36

Přesně tak primitivní za mne polské falzum. Padělatelé jsou docela vynalézaví a sběratelské portály jsou často ideální příležitosti jak důmyslně zdokonalit své padělky..

Lopezi ty vlnky rozhodně nejsou s nošení na krku..

Obrázky:

Mimochodem souhlasím s lopezem, také bych rád uvítal Evropu1 zpátky... Zkušených sběratelů na zdejším portálu je ,, hrstka,,

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#5269 - 15. 7. 2022, 12:01

barbare nepochopil jsi mne.
Ty vlnky,prohlubně,nepatrné úhozy na čisté minci prakticky nepostřehnutelné-to vše je při patinaci překryto,a pří následném šetrném vyrýsování v nich umělá patina zůstává..týká se samozřejmě nižších reliéfů v obraze.
Ale mysleme si každý své..tak to bude nejlepší.

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#5270 - 15. 7. 2022, 13:53

Barbar, ty vlnky ve tvari jsou uplne bezna vec ,.)

Obrázky:

akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.