Moderátoři: smith
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zaregistrován
28. 10. 2015
Ok chlapci jdu spát....je to marný ,kupujte si takový mince,konec konců jsou to vaše peníze...
A na nějaký zveřejnění svý databáze a poznatky ,padělately se kterými jsem se i setkal kašlu... Koukám umíte nakonec jenom nasr.t..
Donowiz alias Sigur klidně se vzdám funkce moderátora, dělejte si tu bordel ve vláknech..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
6. 5. 2022
Zaregistrován
24. 3. 2010
Nechaj to už, prosím tak. Admin je jediný, kto môže rozhodnúť. Je to jeho fórum.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zaregistrován
24. 3. 2010
Dole na hlavnej stránke je zoznam aktívnych užívateľvov, takže vidím, že si stále tu.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Tyjo, vy tady zase perlite. Podle me je ten kus minimalne podezrely, asi spis nez falzum bude rozplizla od potu, je po ocku, patinovany a hlazeny v plose. Bohuzel nektery hallsky tolary karla VI vypadaji jak detsky hracky, ta fabrika je takova zvlastni, holt takovy kulatoucky baroko, kdyz jsem to sbiral myslim ze jsem podezrival hodne minci zbytecne. Tady bych nedokazal rict ale rozhodne bych si na ni neprihodil, je tak vyrazne zniceny ze to koupi jen blazen, bezna mince ktera se da koupit za 500e v dost slusnem stavu.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
28. 10. 2015
Komáre
S polských dílen pochází tolik Tolarů Karla,bych se nedivil, že jsou v mnoha sbírkách méně zkušených sběratelů, stejně tak i příkladně první ročníky tolaru Marie Terezie...
Osobně jsem byl několikrát svědkem na místních aukcích , také ostravských blešácich stejní prodejci za pěti stovku...
S kvalitou zpracování jsem byl docela překvapen natolik, že jsem si jeden MT k probádání koupil ...
Je to hrůza co se na trhu s mincemi děje, stačí se kouknout na Aukru.S dostupností technologií jsou padělatelé a výrobci kopií čím dál víc preciznější a smělejší...na Aukru se bezostyšně a v hojném množství prodávají a ty zdařilejší jako padělky pod popisem originál..
Také Čína je s padělky jinde, než bývala.Nechal jsem si nějaký zaslat ,dokonce máte na výběr mezi běžným kovem a Ag,s patinou a bez...Sice nejsou ještě tak kvalitní jako evropské padělky pořád je znát ona surovost zpracování,ale pokročili a je jen otázkou času kdy pokročí natolik, že pro laiky to bude problém...
Zpět k diskutovanému tolaru, kluci klidně mě tady ukřižujte,ale je to fejk,se všemi znaky z oněch polských dílen...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
28. 12. 2020
Jestli je to falzum fundovaně posoudit nedokážu, ale raději si nechat ujít deset takových a koupit si jednu hezkou v dobré aukci, no ne?
Zaregistrován
22. 7. 2011
Podle mého názoru se jedná v případě hallského tolaru s letopočtem 1713 o celkem primitivní falzum.
Podle mého názoru se jedná o výrobek, který se v celkovém kontextu dílčích jednotlivostí vymyká originální ražbě a pokud bych byl sběratelem mincí z tohoto období, pak bych o tuto položku za žádných okolností neprojevil zájem a to především na základě velkých pochybností nad její pravostí.
A jak se těmto položkám bránit. Základem je, mít originální tolary nakoukané a následně věřit našemu třináctému smyslu. Před mnoha lety jsem byl svědkem situace, kdy jeden sběratel sv. Václavských dukátů zkoumal ročník 1937 a řekl větu: "Tento dukát není podle mého názoru pravý, ale nedokáži vysvětlit proč." Až dodatečně byly zjištěny další okolnosti vzniku této mince a jim podobných a ukázalo se, že měl pravdu. Prostě na této ražbě byly určité okolnosti, které nedokázal pojmenovat, ale určitý druh podvědomé automatiky ho varoval. A o tom to je.
Nad pravostí některých mincí pak mohou vznikat celkem zajímavé příběhy. Kolega vydražil v aukci u Raucha 5 korunu 1906 KB. Po mnoha letech sbírku rušil a mince dal do jedné aukce. Nad touto položkou byla vznesena pochybnost a z tohoto důvodu byla z aukce vyjmuta. Následně byla podrobena zkoumání a na základě názoru p. Nudelmanna p. Rauch vrátil peníze. Pak je otázkou, zda byly 5 koruny 1906 KB v dané provedení raženy, či nikoli. Podle p. Raucha ano, podle p. Nudelmanna nikoli. Přitom se již několik položek v tomto provedení dražilo ve velkých mezinárodních aukcích. Kde je tedy pravda? Ale to se již dostáváme někam zcela jinam.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.