Moderátoři: smith
to kucera, vassilij: máte oba pravdu, že na té fotce vypadá mince opravdu nezvykle. Já mám od tohoto prodejce 5 parvů, všechny jou zaručeně pravé, znám okolnosti pořízení těch parvů, takže bych věřil že i tento bude OK (tedy myslím tím, že to nebude novodobá napodobenina). Pravda jem, že kresba je mimořádně zajímavá. A proto by nás nový majitel mohl seznámit s lepšíma fotkama a metrologií. Znáte ho někdo?
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Kupujícímu jsem volal a poslal SMS, zatím to nebere.
Patason má bohužel asi pravdu, i dkyž bych nerad někomu křivdil.
Pro doplnění - cca před 14dny prošel na aukru olomoucký XV krejcar, psal jsem prodejci, že se mě nezdá, pak se opřel o posudek z AUree tak jsem volal i R.Veselému. Také se mu nezdál, co dojednal s prodejcem už nevím.
http://aukro.cz/item1264554919_xv_krejcar_karel_liechtenstein_olomouc_nadhera.html
Spodní fotka srovnání, ketré přikládám je Soušek, teď už na webu nevisí, staženo již před cca 5 lety.
Ještě tam byl rozhovor, kde se autor hlásí k tomu, že mince upravuje v detailech aby měly historický vzhled. Je to hodně nebezpečné, Olomouce mě prošlo rukama dost a nebyl bych si napřed na 100% jistý také.
Debatu o parvu viz výše nechám povolanějším.
Ten Valdštejn (bohužel) nemusí být mosaz, i když zlato s takouto "nálezovou korozí" mělo varovat na první pohled.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.