Moderátoři: smith

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:28

Obchodník co konkrétně sbiraš,jestli vůbec něco.. 🙂 hoď sem nějaký fotky.

Pravda, nejsem tu každý den ale nějak si nevzpomínám že by to kdy obchodník zmiňoval 🙄

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:31

Pardón poprosím tě , vlož nějaké fotky s tvé sbírky... Děkuji..

Co bys rád viděl? Nebo je to jedno?

ferovyobchodnik@seznam.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:33

Pravda, nejsem tu každý den ale nějak si nevzpomínám že by to kdy obchodník zmiňoval 🙄

Fotek tady moc nebude. Kupuji co se mi líbí (antika, středověk), sbirkuji trochu Leo1 a historicky FJ1

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:39

opal napsal/a:

taková cena, která nekazí radost z pohledu na..... ve sbírce.

Tohle jepodstatny argument, ovšem u velmi kvalitního exempláře se málo kdy dostavi hořkost v ústech z vysoké ceny ovšem u průměrného kusu může i průměrná nebo podprůměrná cena nebyt dostatečnou útěchou k radosti. Samozřejmě je to dost pohyblivé v rovinách vlastní prostredky/vzácnost. Měl jsem kliku že na začátku moji sběratelských nemoci jsem se seznámil se zkušeným sběratelem se sbírkou budovanou půl století kterou mám možnost obdivovat při každý návštěvě a hned jako první lekci mi řekl, nikdy nekupuj minci ošklivou, protože z mince krásný se budeš těšit i za 30let, mince horší ti za půl roku radost dělat nebude . Samosebou jsem si to musel ověřit vlastní zkušenosti 😆 a dnes vím že měl pravdu. I když se mi stále občas stane že koupím nějaký průměr kterého se pak zase zbavuju.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:40

Co bys rád viděl? Nebo je to jedno?

Cokoliv zajímavého na co seš hrdej ve své sbírce,... A poprosím tě do chlubírny díky...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:45

barbar napsal/a:

Cokoliv zajímavého na co seš hrdej ve své sbírce,... A poprosím tě do chlubírny díky...

Ok, připomeň se prosím příští víkend. Vzpomněl jsem si na jednu mincí, že jsem rád, že ji mám. Snad bude doma :-D

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:46

Stačí že to napsal ne? Kolik lidí zde na sběrateli nikdy žádnou mincí nezverejnilo? Myslím že většina. Přeci jen je to veřejný prostor a stále není nejmoudrejsi ukazovat svoje poklady svetu.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:47

opal napsal/a: taková cena, která nekazí radost z pohledu na..... ve sbírce. ...

Taky mám tu nemoc. Ale co, prostě koupím, pak porovnám s tím co mám a jedno jde dělat službu dál

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:48

opal napsal/a: taková cena, která nekazí radost z pohledu na..... ve sbírce. ...

Konečně mně někdo mluví z duše.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 19:48

Stačí že to napsal ne? Kolik lidí zde na sběrateli nikdy žádnou mincí nezverejnilo? Myslím že většina. Přeci jen je to veřejný prostor a stále není nejmoudrejsi ukazovat svoje poklady svetu.

V principu ano, ale je to mince za pár tisíc tuším, nic extra, ale mám ji rád :-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.