Moderátoři: smith
Tak nechápu, proč se ponizujes a o tom diskutujes. Mě nepřijde ok porušování pravidel a zavádění kupujícího, tobě, Drákulovi a možná dalším jo. Tím bychom to mohli uzavřít.
Obchodovat se slušnými zisky se dá i slušně. Sice člověk nebude druhým Babišem, ale to někteří ani nechtějí
ferovyobchodnik@seznam.cz
Souhlas. Mnoho hezkých mincí bych na Aukru určitě nepořídil. A byla by to škoda
Souhlas. Myslím, že zrovna ty jsi ten čas věnoval studiu a sbírání. Pokud člověk nemusí řešit tolik finance tak je to super přístup. A možná se i finančně vrátí
Stále čakám...
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zabere to asi minutu...
Neoriginály mincí bez označení „kopie“, „reprodukce“ či „novoražba“ a falza mincí
Neoriginály mincí na Aukru není možné prodávat bez jasného označení, že se jde o kopii, reprodukci nebo novoražbu. Kopie, novoražby a reprodukce mincí smí být nabízeny pouze v kategorii Sběratelství › Numismatika › Kopie mincí.
Zakázán je prodej falzifikátů mincí, které jsou záměrně vyrobeny s úmyslem vydávání nepravé mince za pravou. Takový prodej by mohl uvést kupujícího v omyl, že se jedná o minci pravou.
Pro upřesnění použitého názvosloví uvádíme stručné vysvětlení pojmů:
Falsum = padělek mince (záměrně vyrobený neoriginál s úmyslem vydávat nepravou minci za pravou). V případě falza mincí chybí například označení z mincovny, tzv. mincovní značky, které by prokazatelně signifikovaly danou minci jako mince nebo je mincovní značka padělaná = neúplná, pozměněná nebo má znaky navíc či některé znaky chybějí.
Máte-li podezření, že v aukci je nabízeno falzum mince, můžete nás na aukci upozornit prostřednictvím kontaktního formuláře.
Novoražba = nově ražená mince dle původní předlohy (nevykazuje žádný rozdíl oproti původní minci), mince zpravidla bývá nepoužitá, tedy nevzatá z oběhu, což je znát z jejího stavu (je krásně lesklá, čistá, bez škrábanců aj. znaků užívání).
Reprodukce = jedná se o státem uvolněnou ražbu mince, kdy je tato vyrobena dle původní předlohy a již z mincovny je prokazatelným způsobem označena (např. otvor v minci, mincovní značky, atd.), reprodukce mince je přímo určena pro muzejní, studijní nebo dárkové účely.
Kopie mince = napodobenina mince, která je od "pravé" nebo-li původní, originální mince rozlišena, zpravidla se používají mincovní značky, dle kterých je jednoznačně patrné, že se jedná o kopii, nikoli o pravou minci. Používají se také jiné kovy nebo je základní kov pouze potažen tím kovem, ze kterého je vyrobena originální mince.
Asi máte pravdu. Já jsem toto tak detailně nevedl v pamětí, protože to byla oblast spíše mimo můj hlavní zájem.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
U některých sběratelů je zajímavá fascinace cenou. Teď jsem prodal opál za "dobrou cenu". Když jsem se kupce ptal, jak to myslí, dostal jsem odpověď, že je to taková cena, která nekazí radost z pohledu na opál ve sbírce. Ptal jsem se dále, kolik je to v korunách. Pak jsem mu napsal, že ta cena je opravdu výhodná, ale že existují kameny s krásnou barvou, které potěší i při vyšší ceně. Na to už jsem odpověď nedostal.
Koupím raději stejnou minci za polovic. Souhlas, pokud je ta mince opravdu stejná.
Samozřejmě platí dvojnásob, že to co sháním, to na Aukru nelze sehnat. A abych uvedl svoje zkušenosti, pak mám určitě lepší zkušenosti např. s Němcem, než s nějakým českým samolibým chytrolínem z Aukra.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Tak už som to našiel aj ja. Nachádza sa to v sekcii Nápoveda. V Obchodných podmienkach však o tom nie je ani ťuk. Sú tu len tri odkazy na napoveda.aukro.cz pri zozname zakázaného tovaru (1x) a pri vrátení provízie (2x). Právna záväznosť nápovede je otázna. Ale keďže pre budúcnosť ľudstva to nemá žiadny prakticky význam a nebudem to celé čítať, dávam ti za pravdu.
https://www.youtube.com/watch?v=E-qnaoEeaYY
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.