Moderátoři: smith

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 07:42

Zavádějící, nikoli lživé kategorie a popisy jsou OK. Člověk má umět číst, případně se zeptat. V tomto případě je vyšší cena pouze daň z blbosti kupujícího.

Když si jde někdo koupit televizi, snaží se získat o kolegů v práci, známých atd. co nejvíce informací. Ve sběratelství to funguje v případech většiny začínajících sběratelů zcela obráceně, kdy neznají zcela nic, ničemu téměř nerozumí, ale jsou ochotni vyhazovat na Aukru vysoké částky za něco, co neviděli a pouze věří. Má pak cenu se rozčilovat a vézt dalekosáhlé diskuze? Já si myslím, že nemá cenu zbytečně utrácet čas, protože někteří jedinci se prostě nezmění.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 08:33

Evropo já si myslím že je to tak i s těma televizema. Každý vidí jen úhlopříčku

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 09:18

Myslím že nejzásadnější úlohu zde hraje sledovanost jednotlivých kategorií-z čehož se zákonitě odvíjí i dosažená částka.
Kolik uživatelů navštěvuje kategorii"Tolary"..a kolik kategorii"Kopie".
Kdyby byl správně umístěn v kopiích,tak by se zřejmě na tuhle výslednou cifru nikdy nedostal.
Zbytek je jen neinformovanost a bohužel i hloupost kupujících.

Proti popisu aukce jako takové nelze nic namítat.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 09:40

Myslím že nejzásadnější úlohu zde hraje sledovanost jednotlivých kategorií-z čehož se zákonitě odvíjí i dosažená částka. Kolik uživatelů navštěvuje kategorii"Tolary"..a kolik kategorii"Kopie". Kdyby byl správně umístěn v kopiích,tak by se zřejmě na tuhle výslednou cifru nikdy nedostal. Zbytek je jen neinformovanost a bohužel i hloupost kupujících. ...

Tyto zákonitosti neplatí pouze na nedůležitém Aukru, ale platí ve všeobecné rovině. To se týká i otázky zařazování konkrétního materiálu do konkrétních aukcí a to i do těch velkých mezinárodních. Již před mnoha lety byla rozprodávána v Londýně velké sbírka Habsburských zlatých ražeb. Jelikož se jednalo o Londýn, byly zde tyto mince vydraženy za poměrně nižší ceny. Část těchto mincí pak obratem skončila v rakouských aukcích, ve kterých se vydražila za podstatně příznivější ceny. To je také důkaz toho, že opravdu záleží na místě dražby a konkrétně na tomto příkladu je vidět, že majitel původních mincí prodělal velkou částku peněz na základě nevhodně zvoleného místa.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 10:26

Ano,to je pravda..a koneckonců to vyplývá i z logiky.
Ne vždy je to však pravidlem.
Když jsme u toho Londýna...před pár dny probíhala aukce kde jsem chtěl získat tourský groš našeho Karla IV. v perfektním stavu...víceméně jsem na tohle pravidlo trochu spoléhal.
Volačka byla 150 GBP,šel jsem postupně až na 750 ..a utřel jsem nos...nepamatuji že by šel někde někdy tak draho..900+%.
Snad zde hrál úlohu i fakt že konkrétně tento kus byl použit pro katalog.
Ale to jen tak pro zpestření.
Vložím sem alespon foto pro potěchu oka

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 11:17

Vďaka Lopezovi konečne začala diskusia o numizmatike. Minulý týždeň sa dražil kufor plný peňazí (drobných mincí) u Macha. Myslel som, že to bude pre zberateľov českých, moravských a sliezských mincí taká malá slávnosť. Ale nikto ani ťuk. Tak buď to už nikto nezbiera alebo toto fórum je dočista mŕtve.

Hlavne, že tu desať ľudí diskutuje či predajca použil správnu kategóriu pri vkladaní svojej ponuky. OMG👿

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 11:41

Věříš že jsem nikdy neřešil Macha ani Aureu? Dodnes jsem si vystačil s eBayem, Delcampem, i tím blbým Aukrem a Sbazarem. Nebo starý dobrý obchod z očí do očí, pěkně v obchodě nebo v hospodě.

Dle mého, pokud člověk umí navigovat bažinou internetových nabídek, tak tyhle aukce nepotřebuje. Stejně i tam se objevují falza a nadhodnocené stavy, jak se tady na to upozorňuje neustále.

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 11:47

Věříš že jsem nikdy neřešil Macha ani Aureu? Dodnes jsem si vystačil s eBayem, Delcampem, i tím blbým Aukrem a Sbazarem. Nebo starý dobrý obchod z očí do očí, pěkně v obchodě nebo v hospodě. Dle mého, pokud člověk umí navigovat bažinou internetových nabídek, tak tyhle aukce nepotřebuje. Stejně i tam se objevují falza a nadhodnocené stavy, jak se tady na to upozorňuje neustále.

Pokud člověku stačí opravdu hodně málo, pak mu vystačí samozřejmě Aukro. Pokud ale jeho nároky začnou stoupat, pak bere Aukro jako něco pro zasmání, kde si nemůže stejně nic kloudného koupit - samozřejmě i výjimky existují.

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 11:54

Minulý týždeň sa dražil kufor plný peňazí (drobných mincí) u Macha.
I jinde než u Macha. Tahle ve Vídni za 950e.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 11:54

Tyto zákonitosti neplatí pouze na nedůležitém Aukru, ale platí ve všeobecné rovině. To se týká i otázky zařazování konkrétního materiálu do konkrétních aukcí a to i do těch velkých mezinárodních. Již před mnoha lety byla rozprodávána v Londýně velké sbírka Habsburských zlatých ražeb. Jelikož se jednalo o Londýn, byly zde tyto mince vydraženy za poměrně nižší ceny. Část těchto mincí pak obratem skončila v rakouských aukcích, ve kterých se vydražila za podstatně příznivější ceny. To je také důkaz toho, že opravdu záleží na místě dražby a konkrétně na tomto příkladu je vidět, že majitel původních mincí prodělal velkou částku peněz na základě nevhodně zvoleného místa.

O ktorej aukcii sa to hovorí? London Coin Galleries?

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.