Moderátoři: smith

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 10:06

Tak nějak nevím pánové. Prodejce v aukci jasně deklaroval, že jde o novoražbu od Souška - takže proč hnus prodejce? A k dalšímu - každý dělá co ho baví a kopie od Souška jsou viditelně značené - takže jediné co je nebezpečné je to, že jsou jiní hamižní podfukáři, kteří nikdy nemají dost a tyhle mince ještě zvlášť upravují a vydávají za pravé. A to bych ale nedával za vinu firmě Soušek.

Jak už jsem psal, aukce NENÍ dle pravidel, proč asi. Jasná deklarace v textu? No nevím, jestli by mu to prošlo (má tuším firemní účet, spotřebitel bude v lepší pozici). Kdysi jsem od něj něco i koupil, teď už nebudu.
Prodej upravených mincí je pak ještě jiné kafe

ferovyobchodnik@seznam.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 10:07

:mrgreen: netrpíš ty Čech a svetoobčan nejakou nemocou? - tá hranica tuposti sa bude ťažko prekonávať

Kluci z východu to zvládají, fandím vám :-D

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 10:26

Já nepláču :-D plakát bude kupující, jednou. V "Pravidla na Aukro.cz" Ale chápu, že pro tebe bude účel světit prostředky

Prosím presnú citáciu, kde je to definované. Alebo je to zase len výkrik do tmy aké tu vidíme v poslednom čase v tvojich príspevkoch?

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 11:00

Dobře, rozumím Vám a jaký tedy vidíte smysl výroby těchto viditelně označených kopii. K čemu to je?

No asi proto, že to někdo chce. Čistě na sklad by si to asi nedělal. To že to neupotřebím já, ještě neznamená, že to je obecně k ničemu.

Horacio

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2008

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 11:03

Jak už jsem psal, aukce NENÍ dle pravidel, proč asi. Jasná deklarace v textu? No nevím, jestli by mu to prošlo (má tuším firemní účet, spotřebitel bude v lepší pozici). Kdysi jsem od něj něco i koupil, teď už nebudu. Prodej upravených mincí je pak ještě jiné kafe

Ano, to máte pravdu - na Aukru je kategorie Kopie mincí - a mělo to být teda úplně správně tam. Na druhou stranu nelze tuto aukci označit vysloveně jako podvod, protože jak jsem psal dříve - v popisu aukce je jasně uvedeno o co jde.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 13:22

Minca je podľa mňa v správnej kategórii. Žiadne pravidlo neurčuje ako má predajca postupovať pri zatriedení predmetu do kategórie alebo ktorá kategória má pri popise predmetu prednosť.

Kópia toliaru 1620 môže byť zaradená v kategórii "Kópie mincí" rovnako ako v kategóriách "Česko", "Európa", "Medaile", "Medaile a žetóny", "Toliare" alebo "Ostatné".

Detský bicykel môže byť v kategórii "Deti" alebo "Bicykle" alebo ...

Neobhajujem predajcu, len chcem ukázať, že on žiadne pravidlo neporušil. Jasne v popise predmetu uviedol, že sa jedná o kópiu toliaru, pričom značka "S" je jasne viditeľná na fotke. Pokiaľ kupujúci nevie čítať, je lenivý googliť alebo mu za tých pár tisícoviek jednoducho nestojí, tak je to jeho rozhodnutie akú sumu nakoniec prihodí.

Ak si myslíte niečo iné, tak upozornite aukro na zlú kategóriu alebo podvodné konanie. Majú tam na to formulár. Akékoľvek ďalšie dohadovanie je len mlátenie prázdnej slamy.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 16:37

Minca je podľa mňa v správnej kategórii. Žiadne pravidlo neurčuje ako má predajca postupovať pri zatriedení predmetu do kategórie alebo ktorá kategória má pri popise predmetu prednosť. Kópia toliaru 1620 môže byť zaradená v kategórii "Kópie mincí" rovnako ako v kategóriách "Česko", "Európa", "Medaile", "Medaile a žetóny", "Toliare" alebo "Ostatné". Detský bicykel môže byť v kategórii "Deti" alebo "Bicykle" alebo ... ...

Oznamovat něco po aukci asi nemá smysl, že? Max. Kupujícímu.
Jsem na mobilu, ale pokud si to na Aukru nedokážeš vyhledat sám, tak ti to sem pak pošlu

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
14. 5. 2021, 22:31

Minca je podľa mňa v správnej kategórii. Žiadne pravidlo neurčuje ako má predajca postupovať pri zatriedení predmetu do kategórie alebo ktorá kategória má pri popise predmetu prednosť. Kópia toliaru 1620 môže byť zaradená v kategórii "Kópie mincí" rovnako ako v kategóriách "Česko", "Európa", "Medaile", "Medaile a žetóny", "Toliare" alebo "Ostatné". Detský bicykel môže byť v kategórii "Deti" alebo "Bicykle" alebo ... ...

Osobně si myslím, že by mohl tyhle kopie zařadit do různých sekcí jen v tom případě, že by tu nebylo téma "kopie". To tam ale je, takže by to dle mého názoru v jímých sekcích nemělo co dělat. Je to hodně zavádějící, pokud takové mince umístí do ostatních témat a už je to podezřelé. Další věc, co mi na těchto aukcích tohoto prodejce vadí, že to nemá už v názvu aukce. To mi připadá jako hra na náhodu, zda si to někdo přečte, nebo ne.
Pokud budu prodávat kopii, rozhodně ji nedám do sekce středověk, ale do sekce kopie a že je to kopie napíšu do názvu, aby nemohlo dojít k nedorozumění.
Posledně jsem u tohoto prodejce dražila jeden tolar, ale protože prodává hodně kopií, chtěla jsem vědět, že opravdu dražím originál, proto jsem pánovi psala ještě soukromě zprávu, abych se ujistila, že dražím opravdu originál. Pán se divil, že se ptám, když v aukci píše, že je to originál.
Jenže člověku, který prodává mince tímto stylem se pak hůř věří... že originál je fakt originál 😆

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 07:16

Zavádějící, nikoli lživé kategorie a popisy jsou OK. Člověk má umět číst, případně se zeptat.

V tomto případě je vyšší cena pouze daň z blbosti kupujícího.

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
15. 5. 2021, 07:34

Pokud prodávám kopii, mám to dát do kategorie "kopie". Je to slušnost a první krok k řádnému a slušnému obchodu mezi prodávající a nakupujících.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.