Moderátoři: smith
Tak nějak nevím pánové.
Prodejce v aukci jasně deklaroval, že jde o novoražbu od Souška - takže proč hnus prodejce?
A k dalšímu - každý dělá co ho baví a kopie od Souška jsou viditelně značené - takže jediné co je nebezpečné je to, že jsou jiní hamižní podfukáři, kteří nikdy nemají dost a tyhle mince ještě zvlášť upravují a vydávají za pravé. A to bych ale nedával za vinu firmě Soušek.
Myslíš, že to kúpil analfabet? Alebo dieťa čo nevie čítať? Hlúpy kupujúci, tak ako ďalších 75% kupujúcich na aukre.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Bůh ví jestli si to nedrazil sám a pak to nabídne nějakýmu hejlovi za 2/3 a ukáže výsledek aukce. Dobře si u Zikmunda pamatuju mnohokrát opakovaný stejný kusy k prodeji. Ale nechci vařit z vody, ten trend novorazeb a kdejakyho smuku je asi v módě. I na aukcich se lecos prodává draze.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Takže podle tebe je v pořádku, že to má ve špatné kategorii, bez informace v názvu aukce? Proč asi??? Btw je to proti pravidlům, ale chápu, že jako Slovák si na to moc nehraješ
ferovyobchodnik@seznam.cz
ferovyobchodnik napsal/a:
Takže podle tebe je v pořádku, že to má ve špatné kategorii, bez informace v názvu aukce? Proč asi??? Btw je to proti pravidlům, ale chápu, že jako Slovák si na to moc nehraješ
Píš sťažnosti, informuj aukro o porušení pravidiel, nahlás podozrenie z podvodu, zamestnaj sa v Aukro sro ako complaints officer alebo napíš oznámenie pre podozrenie zo spáchania priestupku alebo trestného činu predávajúcim Polícii ČR, ale nevyplakávaj tu na fóre. Tým nič nevyriešiš. Kde v obchodných podmienkach alebo iných pravidlách sa píše, čo má byť uvedené v názve aukcie ty mudrlant?
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Dobře, rozumím Vám a jaký tedy vidíte smysl výroby těchto viditelně označených kopii. K čemu to je?
Já nepláču :-D plakát bude kupující, jednou.
V "Pravidla na Aukro.cz"
Ale chápu, že pro tebe bude účel světit prostředky
ferovyobchodnik@seznam.cz
Hmm já je mám náhodou rád. Vlastně před sbíráním antiky jsem si pořídil od P. Souška takový průřez většinou jeho tvorby (jen v cínu, abych do toho moc nevrážel), zorientoval jsem se tak v mincích obecně a jsem za to do teď rád.
Manželka teď něco z toho hojně využívá i při hodinách dějepisu na ZŠ. Takže na osvětu je to dobré.
Tyhle kopie jsou oficiální, označené, dobře známé, volně se prodávají. Nevidím v tom problém. Pokud si kupující není schopen zjistit, že ty mince, které P.Soušek dělal (a nemá tuctové tříkrejcary nebo římské konstantinovce či antoniniány Galliena), kupuje za pálku jako originál, je to dost i jeho hloupost. Snad když něco kupuju, dražšího než triko z Lídlu, tak si aspoň minimum zjistím. Nebo ne?
Horší je plno ilegálních falz, antiku dělají např. bulhaři....to už člověk musí sledovat jejich databáze a víc se vyznat. Ale Antiquanovu bych do toho fakt neřadil.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.