Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

zakoukanyhonza

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2012

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 08:57

tak dík.....potěšils mně🙂 chvíli mi bylo líto,že mi to uteklo o korunu😃

Axxxxis

Uživatel

Zaregistrován:
5. 1. 2009

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 09:29

http://aukro.cz/csr-1-i2160394437.html tady bych měl hledat taky nějaké šmé???

Jestli opravdu chceš známky (Hradčany nebo jiné) studovat od základu, tak za těch 1000,- Kč pořídíš v raženém stavu slušnou hromadu materiálu ve kterém se budeš moct hrabat.
Nevyhazuj tedy zbytečně peníze na podobné věci (viz ostatní komentáře), takové nákupy si nech na pozdější dobu.
Navíc v takovéto sestavě zcela určitě nebude moc co k hledání, většinou je to od prodejců jen rozprodej přebraných zbytků a odpadu.

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 15:55

Ty Honzíku nezlob sa na mně, ale jak možeš utratit tisícovku (no ještě žes neutratil) za neco, co z té fotky, která je tak nafocená stejně schválně, nejde vůbec poznat.🙄 Furt sa bečí na všecky strany, jak se zdražuje a néni pomalu ani na jídlo a přitom v Brodě u Kaufu nepostavíš na parkáč auto, protože je furt plný a na Áčku lidi sypů prachy za neskutečné hovadiny a kdyby jen drobné, ale tisícovky. Přijeď na burzu, obejdi to a zjisti který důchodce končí se známkama a za pár korun kup kufr známek a hrab se v tom. Takový Smith musí mět přebytky a o ostatních ani nemluvím (vím co sebů tahá Dejvy na burzu- to je 70 kilo zásobníků a alb na třech stolech) a určitě ti nikdo z nich neprodá hovadinu, protože by se hanbou propadl.😉

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 16:00

Neni nad to mit vec po ktere touzim v ruce a in natura pred ocima,at uz je to znamka,nebo zenska....

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 16:17

pavli to mas pravdu, Dejvy nosi krasne vybery a tieto zbytocne hovadiny by som vobec na aukre nekupoval, priznam sa kupujem na Aukre filmy na bluray, pripadne knizku, ktoru neviem zohnat a ceny su prijatelne ale znamky uplne minimum... na to mam obchodnika, pripadne burzy...

zakoukanyhonza

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2012

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 17:28

Ty Honzíku nezlob sa na mně, ale jak možeš utratit tisícovku (no ještě žes neutratil) za neco, co z té fotky, která je tak nafocená stejně schválně, nejde vůbec poznat.🙄 Furt sa bečí na všecky strany, jak se zdražuje a néni pomalu ani na jídlo a přitom v Brodě u Kaufu nepostavíš na parkáč auto, protože je furt plný a na Áčku lidi sypů prachy za neskutečné hovadiny a kdyby jen drobné, ale tisícovky. Přijeď na burzu, obejdi to a zjisti který důchodce končí se známkama a za pár korun kup kufr známek a hrab se v tom. Takový Smith musí mět přebytky a o ostatních ani nemluvím (vím co sebů tahá Dejvy na burzu- to je 70 kilo zásobníků a alb na třech stolech) a určitě ti nikdo z nich neprodá hovadinu, protože by se hanbou propadl.😉

nj... děkuji za radu🙂
holt jsem naivní paličák🙂.....představa že v tom nějákem více bloku najdu spojené typy je kur... silná😃
bohužel s burzama nemám vůbec žádné zkušenosti....což je mrzuté i z toho důvodu,že tu mám co nabídnout....cca 30000 známek co mně nezajímají🙂 a tím spíš bych měl na ty mé extrémy😃.... holt jsem dobrodružné povahy...díky bohu za tyhle stránky a za vaše rady....jinak bych měl už asi pěknou sbírku toho jak se to nemá dělat🙂

ps. mé díky patří všem zůčastněným🙂

ps.2. vím,že bych tu koupil od jiných zpoustu materiálu ke zkoumání....ale bohužel jsem si také vědom,že třeba smith,blažek,dejvy a další nejsou žádné paka-nýbrž odborníci....tím pádem materiál je již přebrán....určitě by se tam něco našlo,ale ne to co mne motivuje-zázrak😃

zakoukanyhonza

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2012

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 17:29

ps.3 na tu burzu bych se rádf podíval🙂

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 18:36

Já ti nevím- takže ty chceš koupit za tisícovku bednu známek ve kterých najdeš jeden nebo dva dobré kusy co tě zajímají a zbytek známek je ti na nic , protože tě nezajímají a jsou ti vlastně k ničemu, protože co s nima, že ano. No a já bych si o ty dva dobré kusy řekla Dejvymu, ten by mně je dal za polovičku a ještě třeba něco k tomu a měla bych to doma bez zbytečných 5-ti tisíc známek, se kterýma bych nevěděla co dělat. Na aukcích jako je Áčko je všecko tak přebrané, že natrefit na něco lepšího je zázrak. K tomu abys něco našel, ale potřebuješ naprosto perfektní znalosti a naprosto přesně vědět co hledáš! Podívej se na úlovky Smitha.Myslíš že koupí kufr za x tisíc a vybere jednu? On na tu jednu číhá jak kocůr a jakmile se (ta jedna!)objeví, tak ji chňapne a má ji. Všimni si chlubírny- u fotek je napsané: byl jsem na burze a natrefil na toto.Nebo podařilo se mi toto získat v aukci - pořádné aukci - ne Áčko. No ale nakonec jsou to tvé prachy. Burza bude ve Zlíně tuším 18. března a velká v Žilině je 11.3. Na obě dvě přijede i kupa lidí z Ostravy.Tak proč ne ty?

zakoukanyhonza

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2012

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 18:44

no možna se ukážu....záleží na práci....zrovna mi začína sezona🙂
rozhodně nemám co namítnout na tvé a další rady.....máte pravdu to uznávám🙂
nicméně si myslím,že né každý se na aukru vyzná....pár lidí tam prodává mp3 a najde něco po dědovi ve skříni😃.....samozřejmně vyjímečně🙂
a byl bych vděčen i za jiné typy na burzy v dalších datech.....ten začátek sezony bude spíš na prd🙂

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
29. 2. 2012, 18:55

Rozhodne súhlasím so slovami Pavlinky. Človek musí vedieť čo presne chce, a tú konkrétnu vec hľadať. Len ako príklad uvediem (síce som to už dával aj do iného vlákna).

Táto jediná vecička mne osobne je hodná aj 50,- eur (aj keď kat.cena je oveľa nižšia), totiž robím aj poštovú históriu mesta Senec (Szencz). Ale natrafil som na ňu v jednej zbierke s veľa ostatnými celistvosťami, ústrižkami. Celé som kupoval za 1275,- Kč. A okrem tohto, mi do zbierky hradčanských celistvosti ostane ešte ďalších päť celistvosti. Takže rozhodne dobrá kúpa. Len treba vedieť čo chcem.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.