Konkrétně u toho 4 bloku lze i z fotky poznat, že ten papír má jinou barvu nez by měl mít.
Možná jedna snad dobrá rada: u aukcí, o kterých se zde dozvíš, že jsou to falza si udělej screeny těch známek a ulož si je. I když často nejsou fotky optimální, budeš mít alespoň něco s čím budeš příště moct porovnávat.
A druhá zásada: nekupuj to čemu nerozumíš, a když už něco takového nakupuješ, tak prodejci vždy nedůvěřuj a pokaždé se řiď heslem "chce mě oje*at".
Jinak jsem si všiml v jiném vlákně, že se snažíš nakoupit literaturu týkající se určování TD u Hradčan.
Další rada: Pokud si chceš do sbírky pořídit dražší položky Hradčan (např. 10, 20,30h stříhané), nejdřív si nakup hromadu levných zoubkovaných variant a studuj je, abys to "dostal do oka", pak nebudeš mít problém odhadnout v aukcích nebo i jinde většinu padělků.
jeden z mých koníčků filatelie a známky :)
axxxxxis: díky za radu tak nějak se jí už povědomě řídím....s tou barvou to je dost složité...spousta vlivů ..😞
s tim ukládaním to není špatný nápad🙂
ted se objevila monografie 1. tak snad se mi podaří jí vydražit🙂
A druhá zásada: nekupuj to čemu nerozumíš, a když už něco takového nakupuješ, tak prodejci vždy nedůvěřuj a pokaždé se řiď heslem "chce mě oje*at".
to bych si nekoupil nikdy nic😃
jaa-chym: tak já zatím nescháním nic konkretního...jsem dost v začátcích.,,spíš pokukuju a co je za přijatelnou cenu to se snažím koupit.....baví mně kupovat hromady a pak se v tom hrabat a hledat zázrak😃.....bys netušil jakou mám radost když objevím otevřenou spirálu nebo 2 příčky atp. no a až dám do kupy základní řady tak holt půjdu po větších rybách...ale k tomu ještě scháním literatůru at nejsem za uplného blbce😃 ......a už tu byli zmínění dobří prodejci a hned k tomu fráze: s tím jsem byl spokojen a ted mne zklamal....holt i ti prodejci se spletou a pak to přece nevyhodí do koše🙂
Proč kupuječ takové mache? Pojem pravé je asi v tomto případě dost relativní....
Jinak ta 10h je při delší praxi na první pohled špatná, jiný papír, barva...(a známé již tuším od cca 30.let)
No tak to jsi Dráčku dobrý, když z takového obrázku poznáš mache. Jinak ten čtyřblok sedí na padělek A, papír i barva, z roku 1932.
Tu dvoupásku 10h mám také a dokonce jako "tebešku" heč...😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.