Moderátoři: smith

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
24. 4. 2021, 08:14

Aukčné systémy sú porovnateľné. Je veľmi dobré, že existuje konkurencia a aukčné spoločnosti majú možnosť výberu. Hlavne nech majú v aukciách dobré fotografie materiálu, lebo v poslednej dobe je hodnotenie materiálu mierne povedané veľmi nepresné až zavádzajúce. A kvalita je pre určenie ceny vždy rozhodujúca.

S fotkama se mi systém onebidu dost líbí. Mají to pěkně udělaný. Dokonce i při licitovani je veškerý popis což mi chybí u českého livebidu. Osobně se mi vizual líbí hodně. Funkčně to taky není vůbec špatný.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 10:02

S onebid.pl jsme v HK co vím plně spokojení. Vybíráme levnější a lepší, to je odpověď na otázku PetrPala.

Kenedz

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2016

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 12:12

Já jsem taky spokojen.
Ještě doplním drobnost, třeba to vyřeší problém kolegu víše.
Jak jsem psal, přišel velmi rychle mail s platebními údaji a já rychle zaplatil. Až dnes jsem zjistil, že mi přišel další mail, že má platba v pořádku dorazila. Akorát ten druhý mail mě spadl do spamů??Tak možná, komu mail nedošel.......
Mě nevadí, že je to na polském webu, hlavně, že mám kolečko, co jsem moc chtěl😃
Děkuji.

novotny-zdenek@seznam.cz

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 14:42

Ano s tím spamem je to problém, je to těžko řešitelné, domácí mail to vyhodnocuje jak chce a nedá se to moc zlepšit. Je potřeba se dívat do toho spamového koše, také jsem čekal na mail z Kunsth. muzea ve Vídni a ležel dva týdny ve spamu. Jsme v EU proto budeme využívat vše z celé EU co je pro nás výhodnější než české...

cedula

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2010

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 18:07

Ja uz dlhsie drazim na onebid. Maju to vyborne spravene. Nie je tam prakticky nic, co mi vadi. Pekne zväcsenie fotiek a aj pri drazeni vidim ohodnotenie stavu a opis polozky.
Livebid sa nerozvija. Trochu im to prispalo. Roky su tam niektore veci, ktore mi vadia.
Keby som mal moznost vyberu, tak by som dal urcite prednost onebid.

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 19:06

Do spamu nic nespadlo. Pravidelně ho procházím.

Možná tam může bejt problém s tím, že mám na těchto stránkách standardně povypínaný ty všelijaký reklamky a rádobystatistiky, kterejma se člověk musel prokousat a růčo povypínat při registraci.

Ale už jsme to vše vyřešili přes mail. Takže to bude snad v pohodě.

Doufám, že příští už bude normální sálová, takže to už nebude potřeba řešit. 😋

alfonsoalois

Uživatel

Zaregistrován:
9. 12. 2018

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 19:24

Ahoj Pavle, přečti si v katalogu HK stranu 1. píše se tam, že se nezamýšlí vydávat tištěný katalog. Tak s normální sálovou nevím, nevím............Třeba bude bez katalogu.

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 20:31

To je další drobnost, která se mi nelíbí. Ale je to pochopitelný. Vydat tištěný katalog přeci jenom něco stojí, takže přechod na elektronickou podobu je celkem logický krok. Otázkou je, jakou to bude formou.

Na druhou stranu, hradecký aukce patřej mezi drobotinou k těm nejlepším v Čechách, a jejich katalogy poměrně často využívám. Takto zanikne, podle mně, poměrně cenný zdroj informací. Přeci jenom jednou potištěný papír se (s výjimkou ohně) na rozdíl od elektroniky jen tak neporouchá.

Ale jak jsem napsal výše, bude strašně záležet na zvolené formě elektronické podoby. Pokud bude jen on-line, bude to trošičku problém, ale pokud bude i alespoň varianta v PDF, neviděl bych to na nějakou větší komplikaci. Blbý pouze bude, že takhle si člověk vzal na aukci katalog, a psal si do něj poznámky. Teď si bude muset vše předem vytisknout. 😆

Ale určitě to nějak dobře dopadne.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 20:36

no nevím, já si část katalogu (co mě zajímá) na aukce tisknu už leta... tištěný katalog mi přijde jako ekologický/ekonomický nesmysl. ale chápu, že aukce jako macho to dělat "musí", ale to není můj případ, já su skromnej🙂

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
25. 4. 2021, 20:53

On je spíš pak problém, když se hledaj informace zpětně třeba po deseti dvaceti letech po aukci. Tam už není jistý, jestli v tý době ještě na internetu budou. 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.