Moderátoři: smith

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#101 - 5. 11. 2013, 15:13

U zlatníku 1871 GYF je například podezřelé i obroušení hrany a to z důvodu, že existují velice dobře udělaná falza, která mají nepatrné nesrovnalosti v opisu na hraně.
Tedy to je také jeden z důvodů, proč se této minci z daleka vyhnout.
Zlatník 1862 E je také podezřelý.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#102 - 5. 11. 2013, 15:15

wuttke napsal/a:

O polozce 620 nic nedokazu rict, ale u takove zachovalosti to je jedno

Jedno to není, protože kdyby byl tento zlatník pravý, pak by byl i v této zachovalosti poměrně dobře prodejný.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#103 - 6. 11. 2013, 15:03

Na Dukátě tam mají alespoň dobré párky, což se o jiných štacích říct nedá!😈 😈 😈 😈 😈 😋 😋

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#104 - 6. 11. 2013, 17:04

no ale ty vyvolávací ceny mají (alespoň u přemyslovských denárů) hodně přemrštěné, to snad ani nikdo nemůže koupit ...

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#105 - 6. 11. 2013, 19:16
Na Dukátě tam mají alespoň dobré párky, což se o jiných štacích říct nedá!😈 😈 😈 😈 😈 😋 😋

:mrgreen: 😁 😁 tak mas aspon dovod, preco tam s radostou chodis!

luxic333

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2013

#106 - 27. 11. 2013, 14:09

Máte někdo zkušenost s online biddingem v aukci Dukátu?

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#107 - 28. 11. 2013, 21:13

Tak dnes jsem byl v Dukatu, prohlednout si mince a pan Chladek vychvaloval tu novou vymozenost, drazeni online pres Nume. Ze u nej chteji drazit lide treba z Kosic a pro ty je to hrozne daleko. Napadlo mne, ze je to nejake divne, protoze i lide z Kosic mohli a mohou drazit pres limit poslany postou, dokonce i elektronickou a jediny rozdil bude smutny fakt, ze na aukci Dukatu ma trochu nelogicky prednost sal pred limitem. Tak jsem podotknul, ze vzhledem k tomu, ze nema vetsinu veci nafocenych, tak stejne musi jet do Brna, aby se podivali na mince. Na to zaznelo od pana Chladka ze uz tak je katalog dost drahy na vyrobu a ze tam nemuze byt kazda mince za par set. Tenhle argument jsem sice uznal, ale podotkl jsem, ze kdyz se uz drazi online, tak by mohly byt fotky aspon do online katalogu a ze treba Rauch ma vyfocene vse. Na to mi bylo receno, ze Rauch je PAN Rauch (jako kdyby foceni vsech polozek nebyl v zahranicnich aukcich standart a Rauch byl pokud jde o kvalitu nebo pristup neco extra😁) a pak jsem jen poslouchal, ze to proste tak nejde a ze nikdo nebude blbnout kvuli mincim nevalne kvality za tisicovku (coz me tedy skoro urazilo, protoze mince za par set neb nact set jsem uz u Dukatu vydrazil a nektere velmi pekne nebo zajimave).
Kazdopadne, me ta logika prijde jako z jineho vesmiru. Kdyz bude nekdo drazit mince za vyssi tisice nebo desetitisice, tak se vetsinou stejne dojede podivat, pokud ma rad svou sbirku a finance. Penize na cestu nebudou hrat pri takove investici roli a cas si proste clovek obcas najit musi. Naopak pokud nekdo vyhledava levnejsi mince, tak je mu drazeni online na slepo na dve veci..

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#108 - 28. 11. 2013, 21:14

Jinak se omlouvam kolegovi, ktereho jsem tam potkal a nepoznal, hned jsem vedel, ze jsme se uz nekde videli, ale mam dost spatnou pamet na obliceje🙂

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#109 - 28. 11. 2013, 21:54

Nenafoceni minci je zdechlost poradatele, alespon co se webu tyka. Ja bych do aukce, kde nemam jistotu, ze mi mince nafoti (a hezky nafoti) jako prodejce asi urcite nic nedal. Prichazi o podstatnou cas prihozu. A ve svete na nevyfocenou polozku prijdu jen opravdy vyjmecne (i kdyz je fakt, ze malokdy lezu na nejake mensi lokalni aukce).

Online aukce celkem chapu. Je to vyhoda pro prodavajici - jednak se lidi vyhecuji a casto v zapalu aukce prihazuji vice, nez by poslali limity. Ale dobre je to i pro kupujici - ze kdyz nic nevyhraji, mohou vice dat na jine mince jdouci pozdeji.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#110 - 28. 11. 2013, 22:02

no ale ber to obráceně, nechat si za peníze fotit položky z aukce za např. 400Kč kde má nepatrnou částku od prodejce je pro pořadatele neekonomické... 🙂

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.