Moderátoři: smith

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#71 - 12. 5. 2021, 17:59

Hm, to nevím, ale zamrzí to... no.. vždyť to znáte :-)

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#72 - 12. 5. 2021, 18:05

Jo to chápu. Já se za celou dobu setkal asi s třemi "nedorozuměními", ale u 2 jsem si jist chybou lidskou a jedno těžko soudit. Nikdy nešlo o nic zásadního, tak jsem to neřešil...

ferovyobchodnik@seznam.cz

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#73 - 12. 5. 2021, 18:12

jj, já si za ušetřené peníze koupila jinou minci jinde a ta, co se mi nepodařila se třeba podaří příště někde jinde..
Horší je, pokud se člověk chystá na nějakou vzácnou a unikne mu o chlup. To je pak škoda.
Jo, to je prostě život 😉
Jen doufám, že do příště ty ceny nevyletí ještě mnohem výše ...

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#74 - 12. 5. 2021, 19:32

korunka napsal/a:

To je otázka.
Pokud jsi přehodil limitenta, tak by to bylo podle mne v pohodě, ale pokud by tu minci vydražil někdo v sále, pak nevíš, zda neměl stejně velký zájem jako ty a zda by ji také nakonec nevyhrál. Takhle byl v domnění, že je položka jeho, takže byl oklamán. Kdyby věděl, že ji nemá, třeba by dražil dále a nakonec ji třeba i získal...
Takže je to hodně spekulativní a tak úplně se mi to také nelíbí.

Áno je to hodne špekulatívne, ale z tvojej strany. Ak mincu vydraží dražiteľ v sále, tak je jediná možnosť - dražbu pozastaviť a opakovať dražbu položky, kde tvoj príhod licitátor prehliadol. Mierne to zdržuje, ale je to bežná situácia, ktorá sa stane tak v malých ako aj veľkých aukčných spoločnostiach. Tam iná možnosť neexistuje. Ako som povedal výsledok je totožný.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#75 - 12. 5. 2021, 19:50
korunka napsal/a: To je otázka. Pokud jsi přehodil limitenta, tak by to bylo podle mne v pohodě, ale pokud by tu minci vydražil někdo v sále, pak nevíš, zda neměl stejně velký zájem jako ty a zda by ji také nakonec nevyhrál. Takhle byl v domnění, že je položka jeho, takže byl oklamán. Kdyby věděl, že ji nemá, třeba by dražil dále a nakonec ji třeba i získal... Takže je to hodně spekulativní a tak úplně se mi to také nelíbí. ...

A) stačí si sednou tak, aby tě viděl
B) jak víš, že by to dopadlo stejně, měl jsi nekonečný limit?
C) co když výherce po tom, co vyhrál už dál nesráží a tudíž ani při opakování dražby už nebude účasten?
D) o čem se vůbec bavíme, pravidla jsou jasná, přiklepnuto, ukončeno. Ty kecy kolem jsou kecy kolem...

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#76 - 12. 5. 2021, 20:25
A) stačí si sednou tak, aby tě viděl B) jak víš, že by to dopadlo stejně, měl jsi nekonečný limit? C) co když výherce po tom, co vyhrál už dál nesráží a tudíž ani při opakování dražby už nebude účasten? D) o čem se vůbec bavíme, pravidla jsou jasná, přiklepnuto, ukončeno. Ty kecy kolem jsou kecy kolem...

A) licitátor má pozerať po celej sále a nielen po prvom rade;
B) mám krištáľovú guľu;
C) špekulácia. Pri štandartne licitovanej aukcii je dostatok času na podanie námietky voči dražbe;
D) bol si už niekedy na dražbe? Neznalosť pravidiel neospravedlňuje.
Vyberám z aukčných podmienok medzinárodnej aukčnej spoločnosti:
Námietky proti príklepu sú prípustné iba v sále a prítomní účastníci ich musia uplatniť ihneď. O akýchkoľvek námietkach, prípadne iných sporoch ohľadom priebehu aukcie, rozhodneme s konečnou platnosťou podľa vlastného uváženia.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#77 - 12. 5. 2021, 21:05

Hele, furt jsou to Slováci, ty mezinárodní :-D to tam mají snad jen oni ne? Slovenské mòresy

Btw c je stejná spekulace jako b

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#78 - 13. 5. 2021, 08:01
To nebyla chyba systému, ale nekalá dražba!!!

Problém je, že laik není schopen rozlišit mezi "chybou systému" a "nekalou dražbou". Kdyby se zavedlo striktní pravidlo "chyba systému"="nekalá dražba" došlo by k paralizování online aukcí.

Hranice těchto oblastí nejsou ostré a silně se překrývají. A taktéž si myslím, že ne všechny okrajové stavy jsou podchyceny.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#79 - 16. 10. 2021, 22:26

http://www.numismatika.cz/web/CNS-Sumperk/S088_Katalog/088kat0201.htm
Položka 245 je vtip, nebo to myslí vážně? To by mne zajímalo, jaká je položka 246... možná bude mít výherce doma překvapení... 😲 😲 😲

jacx

Moderátor

Zaregistrován
20. 8. 2007

#80 - 16. 10. 2021, 22:48

Dnes jsem jim psal, že se nejedná se o pravý groš Václava II., ale o z Polska pocházející novodobé falzum vyráběné ke škodě sběratelů.
Uvidíme, zda to stáhnou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.