Moderátoři: smith
Zaregistrován
25. 11. 2016
No asi jak kde... Omyly jsem už zažil, ale fakt u nezajímavých položek za pár tisíc
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
17. 1. 2014
tak to sa mi už stalo viac krát, (rýchlosť dražby, nepozornosť, robenie si poznámok...) ale nikdy ma nenapadlo ísť to potom riešiť takto a je to nefér voči tomu čo to má na ten limit - proste moja chyba a basta
Zaregistrován
10. 3. 2009
Páni, mám podobnú príhodu z opačnej strany barikády:
Ešte pred 5-tou ráno vstávam, pretože sa chystám na aukciu. Cestujem 2,5 hodiny autom (200 km), aby som stihol obhliadku, včas sa usadil v sále a vydražil si vyhliadnuté položky.
Konečne sedím v dražobnej sále a čakám. Licitátor ide vo vražednom tempe 350 položiek za hodinu, o akom som doposiaľ ani nechyroval. Dvíham ruku, ale v prítmí sály si ma nevšimne a pokiaľ sa stačím ozvať už je o dve položky ďalej. Kamarát mi hovorí "Pokojne, to sa vyrieši." Cez aukčnú prestávku vysvetlíme čo sa stalo a položka mi je dodatočne priklepnutá.
Od začiatku až do konca som predmetnej položke obetoval čas a peniaze, pretože môj záujem získať ju bol veľký. Určite väčší než záujem limitenta. Nezáleží na tom či by som požadoval vrátiť aukciu späť a opakovať dražbu položky alebo slušne požiadal o opravu omylu. Výsledok bude stále rovnaký.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
25. 11. 2016
Zaregistrován
11. 2. 2016
Pockej, ale to neni fer, tak jsi se mel hlasit, ozvat se a oni se mohli vratit k licitovani polozky, vsiml jsem si tohohle postupu nekolikrat i na online aukci, nebo ti rict sorry jako. Ja osobne bych byl nastvany ze neco vydrazim a pak to nedostanu jen proto ze si nekdo rekl ze ho licitator prehlidnul. To podle me nebylo idealni reseni.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
Hm, mně se posledně stalo něco také divného. Bylo to v aukci jiné společnosti, než této. Nevím jak k tomu došlo, zda chybou v systému, nebo bylo dodatečně něco přičteno... nevím, ale měla jsem na jedné položce hned od začátku limit tuším 2400,- pět minut před skončením aukce se mi objevil mail, že byl můj limit překonán a je na ceně 2400,- a mince skončila za 2400,-, Tak jsem nechápala, jak je tedy možné, že ji vyhrál někdo jiný, když můj limit byl tento. Tak jsem se dotazovala oné společnosti, jak to je a nakonec se za dva dny v aukci objevila částka 2600,- a přišel mi mail, že je tam vyšší příhoz, tak proto jsem to nevyhrála. Tak asi chyba v systému? Nevím, no. Bylo to zvláštní.
Asi fakt chyba systému 😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
... no protože si ten limit také nepamatoval, jako já... to se stane fakt snadno, když si to člověk nenapíše. Já už jsem pro příště také poučená :-)
Zaregistrován
28. 6. 2008
To je otázka.
Pokud jsi přehodil limitenta, tak by to bylo podle mne v pohodě, ale pokud by tu minci vydražil někdo v sále, pak nevíš, zda neměl stejně velký zájem jako ty a zda by ji také nakonec nevyhrál. Takhle byl v domnění, že je položka jeho, takže byl oklamán. Kdyby věděl, že ji nemá, třeba by dražil dále a nakonec ji třeba i získal. Tím, že toho člověka obejdou, tak nemá šanci s tím něco udělat.
Ale jak píšu, pokud jsi dal více než limitent, asi by to bylo v pohodě. Pokud by to byl člověk v sále, pak mi to v pohodě nepřijde.
Takže je to hodně spekulativní a tak úplně se mi to také nelíbí.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To nebyla chyba systému, ale nekalá dražba!!!
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
25. 11. 2016
Otázka je, zda nebyl limit stejný. Někdo má, že vyhrává sál, někdo, že limit. Mohla být chyba člověka (že to dál obráceně) a tak se s tím druhým domluvili na příhoz+1
To mi přijde ještě jako pochopitelné. Ale ty věci co tady popisovali kluci... Hnus
ferovyobchodnik@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.