Moderátoři: smith

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#51 - 28. 5. 2020, 16:50

hlavně by se měl ozvat někdo, komu to chybí... jestli někdo takový je😃😃

ferovyobchodnik@seznam.cz

Matess

Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2011

#52 - 28. 5. 2020, 19:20

Jestli to někomu chybí,no o tom dost pochybuji.Podle mě je to klasický aukro podvod,kdy se někomu zdála ta cena malá,tak si přihodil stylem sál a pak to poslali nějakýmu troubovi aby jim to zaplatil.Samozřejmě to musel být někdo z místní organizace.Jinak už to neřeším,tolik peněz to zase nebylo a tak za dva roky bude ta cena adekvátní,ale samozřejmě že mě nasr..li.

denary

Uživatel

Zaregistrován
18. 1. 2010

#53 - 29. 5. 2020, 07:35

O jakou polozku se jednalo?

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#54 - 10. 5. 2021, 19:43

.. tak jsem se po hodně dlouhé době o víkend účastnila numismatické aukce a koupila si pár drobných do sbírky...
No a to bych nebyla já, aby to bylo jen tak....😁
Nejprve jsem si myslela, že o víkend nebudu doma, tak jsem si na pár minciček poslala limit a říkala si, že stejně jako vždy kulový vyhraju, ale že to zkusím...
No, nakonec tomu osud chtěl a já o víkend zůstala doma a mohla se zúčastnit online aukce .....
No tak to by byla škoda nevyužít, ne? 😉
Za něco jsem prostě nechtěla dát moc, takže to potěšilo někoho jiného, ale něco se vyhrát přeci jen podařilo...
Nejlepší byl jeden Ferdinand, kterého jsem docela chtěla a urputně jsem tedy na něho i přihazovala. Když to všichni ostatní vzdali, měla jsem radost, ale na potvoru se se mnou přehazoval někdo svým limitem ze sálu. No tak jsem se už tedy přehazovala s tím sálem... 😃
Když jsem se s tím sálem přehazovala asi po třetí, tak mi najednou prolétlo hlavou, zda ten "sál" nejsem vlastně já ..😆 😆 🙄
Přestala jsem tedy přihazovat....
No jak jinak, no... byl to můj limit 😆 😆 😆 Tak jsem si sama sobě navýšila cenu asi o dvě stovky... no...😆 😆 😆
jj... když je člověk blbej a nenapíše si, na co limitoval a pak to draží i v živé aukci...... 😆😆

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#55 - 10. 5. 2021, 19:50

:-) nedokonalost jejich systému

ferovyobchodnik@seznam.cz

wuttke

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2010

#56 - 11. 5. 2021, 14:08
.. tak jsem se po hodně dlouhé době o víkend účastnila numismatické aukce a koupila si pár drobných do sbírky... No a to bych nebyla já, aby to bylo jen tak....😁 Nejprve jsem si myslela, že o víkend nebudu doma, tak jsem si na pár minciček poslala limit a říkala si, že stejně jako vždy kulový vyhraju, ale že to zkusím... No, nakonec tomu osud chtěl a já o víkend zůstala doma a mohla se zúčastnit online aukce ..... No tak to by byla škoda nevyužít, ne? 😉 ...

Měl jsem to jednou podobně, shodou okolností také Šumperk. Poslal jsem limit a pak jsem našel možnost tam vyrazit osobně. Byl to divný pocit, držet číslo a hádat jestli člověk draží proti sobě nebo někomu jinému. V mým případě to vlastně bylo opačně - dražil jsem ze sálu proti limitu )) Na aukru se tomu říká nekalé praktiky a šponování cen )))

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#57 - 11. 5. 2021, 15:12

wuttke napsal/a:

Měl jsem to jednou podobně, shodou okolností také Šumperk. Poslal jsem limit a pak jsem našel možnost tam vyrazit osobně. Byl to divný pocit, držet číslo a hádat jestli člověk draží proti sobě nebo někomu jinému. V mým případě to vlastně bylo opačně - dražil jsem ze sálu proti limitu )) Na aukru se tomu říká nekalé praktiky a šponování cen )))

Tomu opravdu nerozumím. Pokud znáte částku svého limitu, jste v sále a máte přehled o příhozech, pak nevidím důvod dražit proti sobě. Prostě vím, že můj limit je na částce X a až po překonání tohoto limitu zvednu číslo a dražím dále, nebo nedražím a položku nedostanu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

wuttke

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2010

#58 - 11. 5. 2021, 16:46

Teď už jsem chytřejší. Před více než 10i lety jsem se dostal do takové situace poprvé, katalog s poznámkami a limity jsem zapomněl doma, takže jsem na miste si hned koupil další, neměl jsem přístup na internet zkontrolovat email, a tři položky jsem prostě chtěl vydražit.

kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#59 - 11. 5. 2021, 16:59

Přesně tak,také to nechápu..do výšky svého zaslaného limitu mohu nasále nechat ruku v klidu,to bych byl sám proti sobě..

Nicméně by mne zajímal tenhle scénář:

Zájemce(říkejme mu tak) sedí na sále a hodlá vydražit tři po sobě jdoucí položky.
První se povede,druhá jde vysoko-tak ji pouští,a u třetí mu "zamrzne"ruka-položka je přiklepnuta jinému vydražiteli na písemný limit..ačkoli byl zájemce ochoten dát více.

Po aukci jde zájemce za pořadatelem a nabídne za tu třetí,už někomu jinému přiklepnutou položku o příhoz více.
A získává ji..

Co vy na to?

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#60 - 11. 5. 2021, 17:05
Přesně tak,také to nechápu..do výšky svého zaslaného limitu mohu nasále nechat ruku v klidu,to bych byl sám proti sobě.. Nicméně by mne zajímal tenhle scénář: Zájemce(říkejme mu tak) sedí na sále a hodlá vydražit tři po sobě jdoucí položky. ...

Bohužel, někde běžná praxe.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.