Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
Petr Hospůdka

Uživatel

Zaregistrován:
16. 5. 2010

Vytvořeno:
9. 11. 2014, 09:59

doddie 😁 😁 😁

nuckythompson

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2013

Vytvořeno:
9. 11. 2014, 16:22

By mě zajímalo, jestli u položek, kde se má nabídnou cena, by se to dalo udělat tak, že když by licitátor byl u té položky, zeptal se na nabídku, a někdo by nabídl třeba 20 000, zda - jestli by nebyla žádná jiná nabídka - by to za tu cenu prodal...:-D Možná, že položky "nabídněte" jsou jenom písemně, nevím, až tak daleko jsem to nestudoval, pouze mě to napadlo...Mně by se líbila položka 936, tak zkusím poštou nabídnout...

Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
9. 11. 2014, 18:36

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

Vytvořeno:
9. 11. 2014, 22:33

doddie: já jsem to štítění nemyslel taky na tebe, ale třeba na smitha;) hele a třeba to bylo v tý tiskárně "tuhle dvojpásku čtyřky";) ale jinak si představuju, že to tam probíhalo dost podobně, jak v nadsázce líčíš...
co se týče ceny nabídněte, řekl bych, že písemně jim můžeš nabídnout třeba dvacku, ale na živo pak oznámí minimální vyvolávačku - orientačně podle nějakýho mediánu těch písemnejch příkazů, navýšenýho o pár (desítek) procent - von to nutně prodat nepotřebuje...

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

Vytvořeno:
9. 11. 2014, 22:37

a propos - jsem jenom slepej, nebo je tam vážně vždy u losu jen jedna fotka?

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
9. 11. 2014, 23:16

doddie: já jsem to štítění nemyslel taky na tebe, ale třeba na smitha;) hele a třeba to bylo v tý tiskárně "tuhle dvojpásku čtyřky";) ale jinak si představuju, že to tam probíhalo dost podobně, jak v nadsázce líčíš... co se týče ceny nabídněte, řekl bych, že písemně jim můžeš nabídnout třeba dvacku, ale na živo pak oznámí minimální vyvolávačku - orientačně podle nějakýho mediánu těch písemnejch příkazů, navýšenýho o pár (desítek) procent - von to nutně prodat nepotřebuje...

Ja emisie PC1919 sa stránim ako čert svätenej vody. Zastávam názor, že je to čiste špekulatívne vydanie, s požehnaním "z hora". Už vtedy mysleli len na možný finančný efekt vydania. Stačí sa pozrieť, aké všelijaké rarity sa vyrobili.
A podobne som na tom aj s makulatúrami u Hradčan. Evidentné, že sa vynášali z tlačiarne na tony, len aby sa na tom zarábalo. Práve preto dnes nie som ochotný platiť za "odpad" nekresťanské ceny.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

nuckythompson

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2013

Vytvořeno:
10. 11. 2014, 08:17

doddie: já jsem to štítění nemyslel taky na tebe, ale třeba na smitha;) hele a třeba to bylo v tý tiskárně "tuhle dvojpásku čtyřky";) ale jinak si představuju, že to tam probíhalo dost podobně, jak v nadsázce líčíš... co se týče ceny nabídněte, řekl bych, že písemně jim můžeš nabídnout třeba dvacku, ale na živo pak oznámí minimální vyvolávačku - orientačně podle nějakýho mediánu těch písemnejch příkazů, navýšenýho o pár (desítek) procent - von to nutně prodat nepotřebuje...

Možná to tak bude, pouze mě to tak napadlo, nikdy jsem u něho na aukci nebyl, tak nevím, jak to chodí u těchto nabídek. No, podle materiálu bude hodně za vodou, takže mu na prodeji tolik asi nesejde, kdo by nebral takové obchodní sklady😃

Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)

solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

Vytvořeno:
10. 11. 2014, 08:40

Zdravím,
nedivil bych se, kdyby bylo v sále pár "agentů", kteří by tlačili cenu nahoru až do doby, než by byla přijatelná pro prodej. Kdyby náhodou byli s cenou sami nejvýše, tak prostě položka "zůstane doma". Pak by se nestalo, že se to prodá za nevýhodně nízkou cenu.

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

Vytvořeno:
10. 11. 2014, 11:44

taky možnost

ikanek

Moderátor

Zaregistrován:
23. 2. 2009

Vytvořeno:
10. 11. 2014, 19:02

Při aukci se začíná druhým nejvyšším písemným bidem, pokud je jen jeden písemný bid začíná se tím jediným písemným bidem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.