Moderátoři: smith
Zaregistrován
9. 11. 2011
Dobrý večer... Co Vám na to odpovědět... jsem sběratel mincí... je to velmi vzácná mince...a dlouho jsem čekal, než se v takovém stavu ukáže někde na aukci. Samozřejmě, že je to do budoucna dobrá investice...o tom není pochyb...
Sbírám i fotografie této mince... v archívu mám přes 45 kusů těchto vzácných mincí 10 Kč 1993 malé Kč.
Docela mě zajímá, kolik se jich dostalo do oběhu z počtu ražených 1000 kusů...
Hezký večer...
Zdeněk
Zaregistrován
21. 11. 2011
Je mozne, ze se do obehu dostala vetsina. Dalo by se to vypocitat dle pravdepodobnosti vyskuty a nalezeni takove mince. Pokud mate v archivu 45 kusu a mate podchyceno treba cca 50% nalezenych, tak to znamena 100 nalezenych. Pokud by tyto desetikoruny hledalo intenzivne 1000 lidi a prohledli by 100 desetikorun rocne (ja na to treba koukam a rocne nezkouknu asi ani polovinu), znamenalo by to zkontrolovanych 100.000 desetikorun (a nektere byly i nekolikrat). Za 22 let je to 2.2 milionu desetikorun. Vyrazeno za tu dobu bylo 200 milionu. Takze prekontrolovano bylo asi 10 procent a najednou tech 1000 desetikorun dame.
Samozrejme presna cisla by dohromady musel dat nekdo, kdo v tom ma vetsi prehled jak ja. Treba desetikoruny pravidelne zkouma 10.000 lidi, to nedokazu odhadhnout.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Kedysi som jednu našiel.Na zemi v práci.O nejakej variante som nemal ani tušenie.Časom som to samozrejme zistil.Kuá ale som sa na ňu načumel pokiaľ som pripustil,že to nie je ona.😁
Nájsť by som ju chcel.Kúpiť nie.To už sú ceny pre pokročilých.
-s-
Zaregistrován
9. 11. 2011
Dobrý večer...
díky za všechny informace...k malému Kč...
Jednou jsem slyšel, že by jich mělo být max. cca do 90 kusů.... a ani o kus víc.
Tak by jsem měl mít přibližně 50% mincí již sezbíraných ve fotografiích...
Stále se vyskytují nové a nové kusy... Ročně zařadím do sbírky fotografií jednu a nebo dvě... Moc jich asi nebude už v oběhu...
Kdyby mi někdo poslal do sbírky tu, co nemám, tak by jsem byl samozřejmě moc rád...
Zaregistrován
23. 12. 2010
Koukám tady jen na mince minimálně tak o dvě stě let starší, proto se omlouvám za takhle přímý dotaz na čerstvého majitele té desetikačky.
Nakonec mě napadlo, že něco podobného nechápu i u mnohem starších mincí. Když je mince hodně vzácná, rozplývají se nad její krásou i největší odborníci, přestože je třeba sotva čitelná. Klasickým příkladem je groš Ludvíka Jagellonského, po podobně zachovalém groši jeho otce Vladislava neštěkne ani pes.
K tomuhle budu asi muset teprve dospět- nejlíp tím, že si nějakou hodně vzácnou minci koupím. :-)
Díky, Tomáš L.
Zaregistrován
19. 11. 2010
Tak jestli ta mince nebyla cistena, tak ta cena odpovida. Sam bych za ni dal podobnou castku, jen ji mit. Gratulace kupujicimu!. Kdyz nekdo da za minci 2/2 60 000,- tak tato cena je super. Jak z ohledu investici, cisteho sberatelstvi nebo oboji. Nemyslim si, ze tato mince v takove zachovalosti je castejsi, nez nejvzacnejsi ceskoslovenska mince. Osobne znam jen jednu lepsi odsud. A ani nema smysl vysvetlovat, proc je to lespi koupe, nez jine desetikoruny s malym "k"
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz
Zaregistrován
12. 12. 2009
Zdenku gratuluji, konečně si se dočkal. Fotky posílat nemusíš, viděl jsem ji na vlastní oči i ten zbytek co si podražil.
wuttke
Osobne znam jen jednu lepsi odsud. A ani nema smysl vysvetlovat, proc je to lespi koupe, nez jine desetikoruny s malym "k"
nějak přemýšlím o čem je řeč... klidně mailem díky
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/
Zaregistrován
9. 11. 2011
Honzo.. díky...moooc... máš pravdu...dočkal jsem se ...a už se na ni moc těším...
pak písnu na mejlik...
Hezkou neděli...
Zdeněk
Zaregistrován
22. 3. 2009
Zdendyp - gratulujem ku kúsku, naozaj špičkový stav :-)
Zaregistrován
9. 11. 2011
NumizmatSR .... Moc děkuji ...těším se taky z něho... a moooc... bude mít hned brášku... ještě jedno malé Kč... už z dřívějška zakoupené ...
Obě mám koupené ze sběratelské vášně... i jako investici i dárky jednou k dospělosti nebo k nějakému výročí u mých dětí...
Snad si za to nekoupí tu nejdražší zmrzlinu :-))
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.