Moderátoři: smith
Zaregistrován
6. 7. 2009
To mate overene nebo je to jen Vase teorie? Zadny "ochranny limit" neexistuje, a kdyby nebyl zajemce na sale tak by sla za tech 5500 limitentovi. Sam jsem daval nekolik dobrych veci do teto aukce. Jako dodavatel materialu si sam urcim cenu (na kterou drazebni firma pristoupi nebo ne) a ta je potom jako vyvolavaci uvedena v katalogu a take se za tuto cenu muze prodat bude-li jen jeden zajemce.
To samozrejme nic nemeni na tom ze chovani licitatora bylo neseriozni k limitentovi.
Zaregistrován
6. 7. 2009
To se sice pekne cte ale realita na aukci byla jina. Zajemcu na sale bylo vzdy nekolik a limit prekonali. Takze aby platila Vase teorie o virtualnim zajemci ktery by nadhazoval cenu, musel by vedet o draziteli na sale kam az je ochoten s cenou jit.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Padlo zde téma ochranný limit a věřte, že se v našich aukcích dost čile používá. Napíšu zde svoji soukromou zkušenost. Do jedné naší aukce jsem dával jednu dražší minci a jelikož jsem nebyl přesvědčen, že ze v aukci prodá za cenu, která by mě mohla uspokojit, trval jsem na svojí vyvolávací ceně. Aukcionář se mě snažil přesvědčit na vyvolávací ceně ve velikosti 60 %, té mé s tím, že dají ochranný limit na mojí ceně a buď bude muset potencionální zájemce tento limit překonat, nebo se prodá za nějakou cenu limitu. Bude se tedy jednat pouze o papírový obchod, který fyzicky nikdy neproběhl. Vyúčtování nikdy neproběhne, protože se to zdůvodní tím, že vydražitel mici vrátil například z důvodu reklamace kvality atd.
Jak jsem napsal na jiném místě, sběratelstvím hýbe hlavně obchodní složka a proč toho v době zvýšené poptávky po mincích nevyužít.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
sledujem vývoj cien na livebid.cz a bude to asi v sobotu celkom terno. Ceny už teraz lezú vysoko. Konštatujem za Leopolda I., ale asi aj podobné to bude aj u ostatných panovníkov.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
6. 11. 2008
u Leopolda se to dalo čekat a jinde to skoro není...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ten livebid je uplne na... nic. Na iPadu mi funguje jen castecne, takze jsem musel na mince koukat na sixbidu. A k tomu se tam neda ani strankovat ci dat primy link na minci (alespon co jsem v rychlosti zkousel)..
Zaregistrován
17. 3. 2012
pls může mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl, jestli dám limit přes https://www.livebid.cz/#aukce/aurea_52
nebo přes http://www.sixbid.com/index.html ?? všude je 17% přirážka (pořadatele), nebo v druhém případě je nějaký další poplatek?
platí se pak za dobírku, nebo přes společnost, která přijala limit?
díky, nějak jsem doteď preferoval osobní účast na dražbách, ale už to nedávám😞
díky
Zaregistrován
1. 8. 2010
rozdiel tam nie je, ale na livebid, vidíš koľko je už na mincu prihodené, prípadne prihadzuješ dovtedy kým neprehodíš druhí limit. Majú to aj iné firmi, taký svoj software. čo sa týka platenia, je to u každého iné. Na Slovensko posielala Aurea dobierkou cez sprostredkovateľa.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
17. 3. 2012
díky, takže využiji asi livebid, ať mě hned z kraje nepokouší zvyšovat limity😃
takže jestli to dobře chápu, prostě platím (cenu,provizi,poštovné) vždy dle konkrétní firmy (tady aurea) i když využívám jiné přihazovací systémy?
Zaregistrován
1. 8. 2010
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.