Moderátoři: smith

dula77

Uživatel

Zaregistrován
1. 8. 2010

#271 - 20. 3. 2014, 22:43

Myslím že to dobové nebolo, ale to tiež môže zhodnotiť Dráček.
tak už si ma predbehol

blasko.juraj.ml@gmail.com

burucaga2

Uživatel

Zaregistrován
25. 12. 2011

#272 - 20. 3. 2014, 22:52

;) či to bolo dobové či nie to ma až tak nezaujíma.😃 A na posúdenie sú znalci 😆 neviem ako môže draček posúdiť kedy to bolo doryté čo bol pri tom😆 ale neviem čo vás to trápi myslím si že na túto tému komentovania tu už bola diskusia.Ja som spokojný a ked to vás zaujíma tak nespite trebárz aj týždeň a rozmýšlajte kedy to bolo doryté😁

dula77

Uživatel

Zaregistrován
1. 8. 2010

#273 - 20. 3. 2014, 22:58

pýtal si sa na názor, myslel som to tak že Dráček pozrie na svoj početňák. Je zrejmé že kôli letopočtu prehĺbili celú plochu okolo.
Ale sme radi, že si spokojný.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#274 - 20. 3. 2014, 23:05

burucaga2: užívej si své "klapky na očích"... 😕 🙄

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#275 - 20. 3. 2014, 23:09

striktne vzato "dobove" to doryvani proste bude jen stezi. pokud nekdo ten pocetnak vyrazil, asi vypadal o poznani lepe (mizerne vyrazeny by nejspis znicili hned, produkce byla spis reprezentativni nez masivni (?)). pouzivanim se osoupal a pak ho proste nekdo vzal a obtahl ty kontury. osobne bych veril tomu, ze to bylo spise jeste v 17. ci 18. stoleti, nez pozdeji, ale to se necha dolozit asi jen stezi a zajimalo by mne, jak by to vykoumal znalec (par veci mne napada, ale soucasne s nimi i argumenty, jak to zpochybnit). k cene nejsem kompetentni se vyjadrovat (a ani nechci), to si musi vyresit povolani.

burucaga2

Uživatel

Zaregistrován
25. 12. 2011

#276 - 21. 3. 2014, 06:09

Oliver dík za názor😃 Ked budem doma tak mincu vyfotím,dám do príslušného vlákna 😃 Mna tiež zaujíma za akých okolností ten letopočet bol,,dorytý´´.Úvah prečo to niekdo urobil je mnoho.Neviem ale z termínom dorytie letopočtu alebo iných častí mince sa tu stretávam často ale ani u jedného príspevku som nenašiel že týmto dorytím sa znehodnotila😆 Či to je s tým že som ju kúpil na AUREA 🙄
Draček prosím ta niekedy sa môžeme stretnúť ak budeš mať záujem -ja mám a porovnať obe mince v klude😃 S pzdravom

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#277 - 21. 3. 2014, 06:49
;) či to bolo dobové či nie to ma až tak nezaujíma.😃 A na posúdenie sú znalci 😆 neviem ako môže draček posúdiť kedy to bolo doryté čo bol pri tom😆 ale neviem čo vás to trápi myslím si že na túto tému komentovania tu už bola diskusia.Ja som spokojný a ked to vás zaujíma tak nespite trebárz aj týždeň a rozmýšlajte kedy to bolo doryté😁

Pokud byla mince dorývaná za účelem vylepšení, v žádném případě nejde o nic dobového. Tipoval bych tak 14 dní před aukcí😉

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#278 - 21. 3. 2014, 18:39

Ono moc asi není co porovnávat(a na Slovensko nejezdím), dorýval to někdo evidentně se snahou a za účelem vylepšení vzhledu hlavně v místech ošoupání či mělké ražby, navíc jen dle svého odhadu co tam asi je a tedy dost nešťastně. Tuto snahu lze nejspíše datovat až do cca prvni poloviny 20. století, dříve nebyl žádný důvod...
Je mi jedno zda jsi ji koupil na Aurea nebo u Pepy Nováka z Horní malé, to na věci nic němění.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#279 - 21. 3. 2014, 19:01
Fidzi: tak nikdo te nenuti pres ne prodavat, ze🙂 A to jsou tady jeste mirne poplatky, v zahranici je bezne, ze si krome 20% prirazky vezmou jeste 15% a tretina ceny mince je pryc🙂 Ale u renomovanych aukcnich domu prodejci dobre vi, ze se jim to vyplati diky vyssi cene (tedy aspon u drazsich a vzacnych minci). Ostatne staci se podivat jak to chodi tady - sberatel ma problem prodat mince pod cenou a kdyz je da do salove aukce, tak mu je preplati bez problemu dvakrat i vice.. Jinak pokud jde o realitni maklere, kdyz nekoho presvedci, aby koupil dum, tak bych mu ty 4% pral, ale kdyz vidim jak stovky realitek s naprosto neschopnymi zamestnanci, ktere nedelaji nic jineho nez ze domluvi prohlidku (a nekdy ani to nezvladnou) a podepisou smlouvy a berou si za to dva a nekdy i 3 mesicni najmy dopredu, tak se nestacim divit. Ale to uz odbocuju..

Tenzor trošku sme sa nepochopili. Ja som nehovoril o predaji, ale o kúpe na aukcii🙂 A samozrejme viem ako to chodí v zahraničí. Poplatky vysoké + ešte aj DPH na striebro. Ale na druhej strane za to dostanem aukciu v reprezentatívnych priestoroch, obhliadku bez stresu, chutné občerstvenie v krajine, kde je cenová úroveň vstupných nákladov úplne niekde inde než v Čechách. Ale nakoniec dvíham ruku príjemne naladený😉
Realitky - to je nadlho. Podobá sa to príbehu z knihy Genesis o faraónových snoch - sedem rokov hojnosti a sedem rokov hladu. Keď bol boom, tak neverili, že to môže byť aj inak...😎

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#280 - 21. 3. 2014, 21:30

polozim laicky dotaz. kdyz clovek vydrazi nakou polozku, tak pak ceka, co mu napisou? poslou instrukce k platbe etc.? jak dlouho to bezne u takovych aukci trva? proc to neni zautomatizovany? vzdyt kdyz vidim soucet, jaky je problem vygenerovat V.S., pripocist 17% prirazku a zobrazit cislo uctu?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.