Moderátoři: smith
;) či to bolo dobové či nie to ma až tak nezaujíma.😃 A na posúdenie sú znalci 😆 neviem ako môže draček posúdiť kedy to bolo doryté čo bol pri tom😆 ale neviem čo vás to trápi myslím si že na túto tému komentovania tu už bola diskusia.Ja som spokojný a ked to vás zaujíma tak nespite trebárz aj týždeň a rozmýšlajte kedy to bolo doryté😁
burucaga2: užívej si své "klapky na očích"... 😕 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
striktne vzato "dobove" to doryvani proste bude jen stezi. pokud nekdo ten pocetnak vyrazil, asi vypadal o poznani lepe (mizerne vyrazeny by nejspis znicili hned, produkce byla spis reprezentativni nez masivni (?)). pouzivanim se osoupal a pak ho proste nekdo vzal a obtahl ty kontury. osobne bych veril tomu, ze to bylo spise jeste v 17. ci 18. stoleti, nez pozdeji, ale to se necha dolozit asi jen stezi a zajimalo by mne, jak by to vykoumal znalec (par veci mne napada, ale soucasne s nimi i argumenty, jak to zpochybnit). k cene nejsem kompetentni se vyjadrovat (a ani nechci), to si musi vyresit povolani.
Oliver dík za názor😃 Ked budem doma tak mincu vyfotím,dám do príslušného vlákna 😃 Mna tiež zaujíma za akých okolností ten letopočet bol,,dorytý´´.Úvah prečo to niekdo urobil je mnoho.Neviem ale z termínom dorytie letopočtu alebo iných častí mince sa tu stretávam často ale ani u jedného príspevku som nenašiel že týmto dorytím sa znehodnotila😆 Či to je s tým že som ju kúpil na AUREA 🙄
Draček prosím ta niekedy sa môžeme stretnúť ak budeš mať záujem -ja mám a porovnať obe mince v klude😃 S pzdravom
Pokud byla mince dorývaná za účelem vylepšení, v žádném případě nejde o nic dobového. Tipoval bych tak 14 dní před aukcí😉
Ono moc asi není co porovnávat(a na Slovensko nejezdím), dorýval to někdo evidentně se snahou a za účelem vylepšení vzhledu hlavně v místech ošoupání či mělké ražby, navíc jen dle svého odhadu co tam asi je a tedy dost nešťastně. Tuto snahu lze nejspíše datovat až do cca prvni poloviny 20. století, dříve nebyl žádný důvod...
Je mi jedno zda jsi ji koupil na Aurea nebo u Pepy Nováka z Horní malé, to na věci nic němění.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Tenzor trošku sme sa nepochopili. Ja som nehovoril o predaji, ale o kúpe na aukcii🙂 A samozrejme viem ako to chodí v zahraničí. Poplatky vysoké + ešte aj DPH na striebro. Ale na druhej strane za to dostanem aukciu v reprezentatívnych priestoroch, obhliadku bez stresu, chutné občerstvenie v krajine, kde je cenová úroveň vstupných nákladov úplne niekde inde než v Čechách. Ale nakoniec dvíham ruku príjemne naladený😉
Realitky - to je nadlho. Podobá sa to príbehu z knihy Genesis o faraónových snoch - sedem rokov hojnosti a sedem rokov hladu. Keď bol boom, tak neverili, že to môže byť aj inak...😎
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
polozim laicky dotaz. kdyz clovek vydrazi nakou polozku, tak pak ceka, co mu napisou? poslou instrukce k platbe etc.? jak dlouho to bezne u takovych aukci trva? proc to neni zautomatizovany? vzdyt kdyz vidim soucet, jaky je problem vygenerovat V.S., pripocist 17% prirazku a zobrazit cislo uctu?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.