Moderátoři: smith
Zaregistrován
6. 7. 2009
Jen tak mimochodem když Aurea začínala s aukcemi tak dražební přirážka pro nabyvatele byla 10% a dodavatelům materiálu bylo vypláceno 105% z dosažených cen. Toto tuším trvalo první 3 aukce.
Zaregistrován
7. 10. 2006
A kolik teda dostávají dodavatelé za své mince dnes?
Zaregistrován
25. 8. 2011
Koukám, že výsledky už jsou v archivu. Vypadá to, že se přeorientuji ze sbírání FJI pouze na bohemiku. Rozhodně to vyjde levněji. Nakonec jsem i rád, že jsem nic nevyhrál.
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Zaregistrován
20. 8. 2007
pokud vím (bývalo u sálové aukce) tak dodavatel dostane vydraženou cenu sníženou o 0-10%
výška srážky je podle dosažené ceny - čím je nižší dosažená cena, tím vyšší je srážka (tuším, že 10 % je do 2 tis - ale už nevím jistě) a snad nad 10 tis je 0%
v kontextu se 17% od kupujícího mi to přijde docela hodně
Zaregistrován
10. 3. 2009
Tiež som si kedysi myslel, že 4% provízia realitného makléra je úžera. Ale v porovnaní s poplatkami aukčných domov je to charita. 😎
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
12. 1. 2010
Fidzi: tak nikdo te nenuti pres ne prodavat, ze🙂 A to jsou tady jeste mirne poplatky, v zahranici je bezne, ze si krome 20% prirazky vezmou jeste 15% a tretina ceny mince je pryc🙂 Ale u renomovanych aukcnich domu prodejci dobre vi, ze se jim to vyplati diky vyssi cene (tedy aspon u drazsich a vzacnych minci).
Ostatne staci se podivat jak to chodi tady - sberatel ma problem prodat mince pod cenou a kdyz je da do salove aukce, tak mu je preplati bez problemu dvakrat i vice..
Jinak pokud jde o realitni maklere, kdyz nekoho presvedci, aby koupil dum, tak bych mu ty 4% pral, ale kdyz vidim jak stovky realitek s naprosto neschopnymi zamestnanci, ktere nedelaji nic jineho nez ze domluvi prohlidku (a nekdy ani to nezvladnou) a podepisou smlouvy a berou si za to dva a nekdy i 3 mesicni najmy dopredu, tak se nestacim divit. Ale to uz odbocuju..
Zaregistrován
15. 7. 2007
dneska se musim priznat, ze jsem v nemecku i uspel. prislo mi, jakoby nekteri ztratili dech (byt o vysoke prihozy take misty nouze nebyla). a nebyt toho, ze jsem si koupil jednu minci, co jsem uz dlouho chtel, sel bych i do uherskych razeb, protoze napr. ta "prasata s mickem od Vaska tretiho" dostal nekdo celkem levne (kdyby to chtel zcasti rozprodat, tak se hlasim 😁 😁 😁 ). ale setrim, tak uhry budou nekdy priste.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Vzhledem ke stavu asi trochu úlet...
Mince je relativně dost vzácná, v pěkném stavu až raritní, ale tato se mi při prohlídce moc nelíbila. Jde vlastně o rytím poškozenou minci, ale vzhledem k tomu že ji už nám v krásném stavu ve sbírce, tak jsem v klidu...(pravda platil jsem ji také dost, ale hezčí jsem zase zatím neviděl) 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
25. 12. 2011
;) Draček dík za názor.Minca má však 2 strany a osobne si myslím že dobové vyrytie letopočtu nie je poškodenie ale unikát,pretože zákonite minca bola vyrazená bez letopočtu😆 Je to môj laický názor 😆 K tej cene ked niečo chceš mať tak si to kúpiš a moc tých kúskov až tak nevidno.Ale som rád že aj ty máš uvedený početnák v zbierke.Tak s pozdravom😆
Zaregistrován
6. 11. 2008
nejde o dobové vyrytí, ale o novodobou snahu v místě špatné ražby a tedy poškození...
Jinak cena by byla asi přiměřená, ale za mnohem lepší kvalitu a ne za poškozenou minci!!!
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.