Moderátoři: smith
Zaregistrován
17. 3. 2012
kšeft je kšeft
Zaregistrován
15. 7. 2007
ano, je to tam:
napsal/a:
Úhrada ceny dosažené vydražením
Vydražitel je povinen uhradit dosaženou cenu vydražením včetně dražební přirážky 17 %... blablabla
Bylo to hned to prvni, na co jsem pred prihazovanim koukal, neprijde mi totiz totez, zda na minci prihodim napr. 1000 a zaplatim temer 1200,- (a to kdo vi, jak je to s postovnym ci balnym). U nekterych prihozu na obycejne veci jsem fakt kroutil hlavou a rikal si, zda si to ti lide, co to drazi vubec uvedomuji. Je ale videt, ze vsudypritomna krize zas tak vsude asi neni 😁 😁 😁
kseft je kseft ale s ohledem na dosazene ceny vetsiny polozek by to byl zlatej dul i bez te prirazky. myslim, ze tohoto se vzapeti chytnou i ostatni poradatele aukci.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak Aurea už má těch 17% několik let, možná už od začátku pořádání aukcí, to jsem si nezjišťoval, tak nevím přesně. Ale je pravda, že v případě on-line aukce mohl být ten poplatek nižší. No ale oni se zase mohou vymlouvat na zaplacení toho dražebního systému ... O tom, že je to zlatý důl, snad nikdo nepochybuje ...
Zaregistrován
27. 12. 2009
500 určitě ne. Ten bezopisový bych ocenil na 5 - 6 tisíc, ten s opisem do 4 tisíc. Spíš je to dáno tím, že jsou to mince, které se u nás vyskytují málo, a proto jsou "vzácné". Obyčejná Nysa za 2400? Podobný kus seženu na Allegru za polovic. Naopak některé jiné haléře šly za přiměřenou cenu a některé se prodaly řekl bych dokonce lehce pod cenou.
Nicméně jestli to takhle půjde dál, asi začnu sbírat denáry Boleslava II., protože vyjdou levněji 😁
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
15. 5. 2009
Beru Tě za slovo a doporučuji !
Zaregistrován
25. 8. 2011
Jestli jsem pochopil systém aukcí dobře, tak oni mají z každé položky jen těch 17 %. Takže třeba z 1000 Kč je to jen 170 Kč. Jinak mě štve, že se na výsledky musí čekat tak dlouho. Včera jsem se online dražby neúčastnil, jen jsem si nastavil pár limitů a netuším na čem jsem. Chtěl jsem si nastavit nějaké další limity i na dnešek, ale takto jim na to kašlu. Zpoždějí mají asi proto, že se limituje na "livebid.cz" a draží se na "livebids.cz". Potom mají problém s přesunem dat mezi servery.
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Zaregistrován
12. 1. 2010
Aurea mela 15%, zvedalo se to na aukci Dr. Polaka v prosinci 2011, nasledne uz to nechali i na dalsi aukce.
Ze se nechavaji stejna procenta i na tzv. live aukce, je bezne i u zahranicnich firem. Neni ale bezne, ze by se tam dosahovaly stejne ceny, natoz vyssi, absence nekterych movitych sberatelu, kteri jezdi jen na salove aukce byva docela poznat. Aby se dosahly rekordni ceny u live aukce s mizernou nabidkou, kde navic skoro nic nefunguje jak ma, je asi svetovy unikat a namet na praci v oblasti psychologie..🙄
Zaregistrován
7. 7. 2010
Já jsem od několika lidí slyšel, že dodavatelům ještě strhávají. Ale sám tam nic nedávám tak nevím přesně jak to je. To by měl říct někdo kdo tam dává!😈 😈 😈
Zaregistrován
7. 7. 2010
V prvních aukcích měla 10 %, pak 12 %, teď už těch 17 %. Tedy nejvíc v ČR.
Holt jsou "potřební".😈 😈 😈
Zaregistrován
12. 1. 2010
Nepochopil, kazda aukcni spolecnost (mozna krome CNS??) bere poplatky i od prodejce🙂 U Aurey ale moc velke nejsou oproti zahranici. Je pravda, ze tento poplatek je zavisly na vyvolavaci cene a u nekterych polozek muze byt i nulovy, neni to ale standart.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.