Moderátoři: smith

GrosePH

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2021

#5611 - 31. 1. 2023, 12:47

Opet slusny vtip, starsi katalogy nema smysl brat na zretel, trh se zmenil. V podstate to je jako byste porovnval ceny. Kvalitni material je zkratka vykoupeny a lezi ve sbirkach za stare ceny. Nyni jdou pryc horsi kusy, sem tam se objevi lepsi kus. To je nynejsi realita.

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#5612 - 31. 1. 2023, 12:56

napsal/a:
Forpus, jako podporu si dokazu predstavit prodej kvalitniho materialu pres cns, nicmene kdo by to delal pokud ekonomicky se vyplati material prodat pres zname aukcni domy.

V tom s vámi naprosto souhlasím. Ono to bylo spíš konstatování faktu.

Ještě bych dodal, že trh se nezměnil jen co se týče nabízeného materiálu, ale také se změnili lidé kteří draží. Samotného by mně zajímalo jak moc. V tomhle ohledu cítím, že jsem hodně ovlivněn sociální bublinou v které se pohybuju.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#5613 - 31. 1. 2023, 12:57
Opet slusny vtip, starsi katalogy nema smysl brat na zretel, trh se zmenil. V podstate to je jako byste porovnval ceny. Kvalitni material je zkratka vykoupeny a lezi ve sbirkach za stare ceny. Nyni jdou pryc horsi kusy, sem tam se objevi lepsi kus. To je nynejsi realita.

Vtipné to není, značný odliv zajímavého materiálu připadá právě jistému směru zahraniční, počínaje Slovenskem ..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#5614 - 31. 1. 2023, 12:58

napsal/a:
A pokud se jedná o zajímavost materiálů a kvality stačí si příkladně prohlédnout některé o málo starší katalogy poboček ČNS zejména Pražské to v Čechách ještě nebyl takový silný monopol z jistých míst

No jo, ale to už jsou prostě zákony trhu. Doba se mění a jak říká klasik: Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím můžeme dělat.

GrosePH

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2021

#5615 - 31. 1. 2023, 13:15

Forpus: Ano, lide jsou proste ochotni kupovat i bez studia, jsou ochotni si priplatit, neb se k numismatice dostali az ted diky obrovskemu boomu. Nahrava to do karet lidem, kteri se numismatice venuji uz dlouho, neb maji plne supliky materialu za stare ceny. Ale takto to chodi v kazdem oboru, ja jim fandim. Prodejem starsich kusu ziskavaji prostredky na to dostat se k vzacnejsim kusum a jit o level vyse. Dalsi pozitivum vidim v tom, ze v dobe vysokych cen je vetsi tlak na to nakoupit dobre, tudiz lide, kteri numismatiku berou vazne jsou nuceni byt lepsi a lepsi. Kor kdyz nemate mnoho financnich prostredku a musite si privydelat prodejem materialu. Taky si myslim, ze jsou urcite kategorie minci, ktere jeste ,,nebyly objeveny” a teprve se stanou oblibenymi. Takove je zapotrebi vyhledat a vyuzit situace, pokud chce clovek neco malo zobchodovat.

Forpus

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2014

#5616 - 31. 1. 2023, 13:38

napsal/a:
Ano, lide jsou proste ochotni kupovat i bez studia, jsou ochotni si priplatit, neb se k numismatice dostali az ted diky obrovskemu boomu. Nahrava to do karet lidem, kteri se numismatice venuji uz dlouho, neb maji plne supliky materialu za stare ceny. Ale takto to chodi v kazdem oboru, ja jim fandim. Prodejem starsich kusu ziskavaji prostredky na to dostat se k vzacnejsim kusum a jit o level vyse. Dalsi pozitivum vidim v tom, ze v dobe vysokych cen je vetsi tlak na to nakoupit dobre, tudiz lide, kteri numismatiku berou vazne jsou nuceni byt lepsi a lepsi. Kor kdyz nemate mnoho financnich prostredku a musite si privydelat prodejem materialu. Taky si myslim, ze jsou urcite kategorie minci, ktere jeste ,,nebyly objeveny” a teprve se stanou oblibenymi. Takove je zapotrebi vyhledat a vyuzit situace, pokud chce clovek neco malo zobchodovat.

S tím se dá souhlasit. Jen ještě přidám takovou osobní poznámku, že mi jaksi chybí ty plné šuplíky. Už před nějakou dobou jsem přistoupil na systém, že pár běžných prodám abych si koupil jeden kus lepší. Navíc jsem ještě nedávno měl takový přístup, že prodávám za tolik za kolil jsem nakoupil a pokud jsem přeplatil tak cenu adekvátně snížím (jo, vím co čtenáře v tuhle chvíli napadá😆 )

Jen ještě poznámku. Nevím jestli tahle aukce není výjimkou třeba kvůli neobvyklé době ve které se pořádá. Ale pokud ceny v krátké době stoupnou třeba desetinásobně, tak mně to příjde prostě jako bublina. Prát se o běžné mince jako psi o kost..kdo to kdy viděl?😆

GrosePH

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2021

#5617 - 31. 1. 2023, 14:17

Forpus: Tak to je škoda, já bych vám je přál a obzvláště máte li prodejní taktiku takovou jakou píšete🙂

Tak u nás aukce teď nejsou, tak se asi utrhli nějací milionáři na kokainu, jinak si nedovedu vysvětlit ty výsledky 😁 je bublina a bublina, nektera splaskne a nektera ne. Třeba PG Václava II. to je bublina jako prase, sice se trošku ufoukla ale pořád drží🙂

GrosePH

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2021

#5618 - 31. 1. 2023, 14:19

Forpus: Tak to je škoda, já bych vám je přál a obzvláště máte li prodejní taktiku takovou jakou píšete🙂

Tak u nás aukce teď nejsou, tak se asi utrhli nějací milionáři na kokainu, jinak si nedovedu vysvětlit ty výsledky 😁 je bublina a bublina, nektera splaskne a nektera ne. Třeba PG Václava II. to je bublina jako prase, sice se trošku ufoukla ale pořád drží🙂

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#5619 - 31. 1. 2023, 14:37

Ja osobne beriem dosiahnuté aukčné ceny v aukcii Pešek s veľmi veľkou rezervou, skôr ich dávam do kategórie zbožných želaní predajcu. Domnievam sa, že množstvo z tých mincí sa opätovne objaví v ich aukciách alebo v eshope.

Ani mince vystavené na aukre sa za tak vysoké ceny nepredávajú. A to sa tie megaceny dosahujú ešte pred samotnou aukciou v limitnom prihadzovaní čo je samozrejme podozrivé. Pritom je aukro plné bláznov a amatérov, ktorí ani netušia koľko je reálna hodnota mince na zberateľskom trhu.

Na druhej strane kvitujem krásne veľké fotky a určenie stavov, ktoré nie je zase tak odtrhnuté od reality ako pri iných aukciách.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#5620 - 31. 1. 2023, 19:15

Už dvakrát som si v aukcii všimol (a to ju nijak pozorne nesledujem), že aukcia sa po odpočítaní časového limitu tretieho kola "Posledná šanca" zasekla. Namiesto toho, aby položka bola priklepnutá najvyššej ponuke, tak sa pár sekúnd nič nedialo a potom sa zjavil nový príhod. To som ešte pri onebide nezažil.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.