Moderátoři: smith

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 18:35

Donedávna sa zbieralo čisto pre radosť, stav mince nikto neriešil a starý kufor plný mincí nikto nepovažoval za cenný. Bol to len kufor plný striebra. Ešteže z toho dedičia nedali urobiť príbory alebo svietnik. Dnes je iná doba. Už sa zbiera "investične"...

Teď si popsal jak sbírám já osobně. 🙂
Hlavně mám rád kompletování, a nezajímá mě jestli jeden rok je otřesně omlácený nebo nablýskaný bez jediného úhozu. Nesnáším díry v ročnících 🙄

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 18:41

Připouští, že termín "prošmelení" zde neměl padnout. Otázka ale zněla jinak. Tvrdil jste, že neexistuje nikdo, kdo by prodal sbírku pouze za pořizovací cenu, což nemusí být pravda a výjimky se najdou. Jsou sběratelé, kteří dali sbírce velkou přidanou hodnotu, která se nedá ohodnotit penězi a z tohoto důvodu se snaží, aby kompletnost sbírky, včetně již zmíněné přidané hodnoty zůstala zachována. Pak nejsou ochotni sbírku rozparcelovat s vidinou prodeje za maximální ceny. V jejich očích pak zájemce se znalostmi, který zaručuje pokračování v jeho práci, má větší cenu, než investor s nabitou peněženkou, ale bez znalostí.

Poznat takovou výjimku, jak píšete. Zakoupit jeho sbírku za pořizovací cenu a pokračovat v jeho práci, je snad sen každého opravdové sběratele včetně mě ,ale osobně tomu nevěřím, že dnes je možné se z něčím takovým setkat...
Představte si jen, že by pan Novák (aktuálně aukce M&Ch) svou sbírku v podstatě odkázal za pořizovací cenu, mladšímu kolegovi, který by pokračoval v jeho práci a pak jednou znovu pořádně posunoul sbírku dalšímu, či odkázal nějakému muzeu.. Možná sen,který zní krásně a má úroveň, ale dnes, myslím docela nereálný...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 18:48

Znovu opakuji, je to reálná skutečnost. Nebo neznáte sběratele, kteří zcela zdarma věnují sbírku muzeu? A to je ztráta absolutní. Proč by nemohl někdo jiný prodat sbírku za pořizovací hodnotu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 18:50

Kamaráde dnes už možná na malé výjimky všechno,co má určitou úroveň a také co není tvz. Křečkovani.. 😉 🙂Badatel, nebadatel, kdyby je okolností donutily, tak jako každej bude rád za maximální, či alespoň nějaké zhodnocení . Mě nikdo nevymluví to, že sběratele co v minulosti nabyli materiál do svých sbírek, je dnes (kdyby už na to přišlo) pustili za stejnou cenu, zejména zajímavé kusy .. Zapomeň nikdo takový dnes neexistují... Ale tohle je jenom malý příklad s ohromného základu v pojmu sběratelství, kde je i onen podstatný faktor investice .. 😉

ale to je dáno tržní situací, ne záměrem!!!

ferovyobchodnik@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 18:59

Znovu opakuji, je to reálná skutečnost. Nebo neznáte sběratele, kteří zcela zdarma věnují sbírku muzeu? A to je ztráta absolutní. Proč by nemohl někdo jiný prodat sbírku za pořizovací hodnotu.

Samozřejmě mohl a jednou, bych rád poznal takového sběratele,který by mi dal tu možnost pokračovat v jeho práci. Pro mne by to byla nejen veliká čest se na něčem takovým podílet, ale i zkušenost v sběratelství jako takovém...
Ale velmi často tohle nevunguje ani v rodinách, natož mezi sběrately a to mohu potvrdit ze své zkušenosti..

milan.heczko@yahoo.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 19:09

Jednu podobnou situaci jsem již zažil. Podmínkou byly znalosti na vysoké úrovni a vyšší sedmimístná korunová částka. Tyto konkrétní podmínky byste respektoval?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 19:27

Jednu podobnou situaci jsem již zažil. Podmínkou byly znalosti na vysoké úrovni a vyšší sedmimístná korunová částka. Tyto konkrétní podmínky byste respektoval?

Ano respektoval a také chápal, ale na druhou stranu záleží na dalších konkrétních faktorech. Jeden z podstatných je dobře poznat onoho sběratele, včetně jeho sbírky..

milan.heczko@yahoo.com

pzberatel

Uživatel

Zaregistrován:
26. 6. 2011

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 21:20

Hlavne nech je tam veľa raritných UNCečiek 😂🍺

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 21:37

ona i ta omlácená mince z bahna může být zajímavá. čeho tehdy asi byla němým svědkem, například.

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 21:39

Je zbytecny polemizovat. Myslim ze kdyz uz to nekdo ma zajem prodat, proda to jak koupil, tedy v aukci a tu cenu mu to udela. Odkazovani sbirek se deje, nedavnojsem cetl clanek o nejakem nemeckem sberately ktery odkazal sbirku obci. Ja to myslel hlavne tak ze sberatel/badatel nakupuje i horsi kusy a klidne je preplati protoze je chce a potrebuje a i kdyby takovou sbirku prodaval, nemusi mu akcni ceny udelat ceny porizovaci. I kdyz tady zase hraje roli doba tvoreni sbirky kdy po par desitkach let asi neni uplne realny prodat pod cenou i kdyz hodne preplatil jelikoz cena minci neustale plosne roste. Tim si vlastne zodpovidam i teorii o prodani pod cenou a tema investic. Tim taky vlastne davam za pravdu barbarovi, numismatika je spjata s investovanim i kdyz to nemusi byt primim zamerem ale nejde to zase pausalizovat na sberatelstvi plosne, protoze pochybuji ze takove telefoni karty maji potencial, jsou temata ktery jsou v civilizaci jen chvilku a az vymrou ti co je zazili ztrati dane tema hlubsi hodnotu.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.