Moderátoři: smith

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 07:54

Denary neměl jsem staženou druhu část jeho sbírky podpruměrnějšiho materiálu, která nebyla připravena..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 09:19

Nadhera, ac denarum nerozumim, to je neco.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 09:29

I když je nabídka na trhu velmi omezená, musíme ocenit Macha, že je i v dnešní době schopen obstarat do několika katalogů jedné aukce rozličný sortiment mincí, včetně i zajímavých položek. Bohužel, z mé oblasti zájmu opět nic. Také to o něčem svědčí.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 09:36

Spíše je na této sbírce pozoruhodné,že ukazuje to jak se v té době sbíralo.Bez důrazu na kvalitu mincí.Ve sbírce se nacházejí krásné vzácné kusy,ale i kusy běžné v podprůměrné kvalitě.Tak se prostě dříve sbíralo.Zajisté si v této sbírce příjde každý na své

Donedávna sa zbieralo čisto pre radosť, stav mince nikto neriešil a starý kufor plný mincí nikto nepovažoval za cenný. Bol to len kufor plný striebra. Ešteže z toho dedičia nedali urobiť príbory alebo svietnik. Dnes je iná doba. Už sa zbiera "investične"...

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 09:46

Donedávna sa zbieralo čisto pre radosť, stav mince nikto neriešil a starý kufor plný mincí nikto nepovažoval za cenný. Bol to len kufor plný striebra. Ešteže z toho dedičia nedali urobiť príbory alebo svietnik. Dnes je iná doba. Už sa zbiera "investične"...

Také to neplatí ve všeobecné rovině. Já do této skupiny s určitostí nepatřím a to lze tvrdit i o některých sběratelích z mého okolí. Samozřejmě, nikdo nechce prodělat, ale to neznamená, že každého bude zajímat pouze výhodnost.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 09:52

Také to neplatí ve všeobecné rovině. Já do této skupiny s určitostí nepatřím a to lze tvrdit i o některých sběratelích z mého okolí. Samozřejmě, nikdo nechce prodělat, ale to neznamená, že každého bude zajímat pouze výhodnost.

Já vzhledem k věku investičně sbírám, ale když mi nějaká mince schází, nebo se mi moc líbí, nebo ji prostě chci, tak ji "přeplatím".... A to není moc investiční chování :-)

ferovyobchodnik@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 10:24

Já vzhledem k věku investičně sbírám, ale když mi nějaká mince schází, nebo se mi moc líbí, nebo ji prostě chci, tak ji "přeplatím".... A to není moc investiční chování :-)

Mam to stejne, dobry je ze co jsem behem let preplatil dnes uz dosahlo nebo presahlo porizovaci cenu. Bohuzel diky tomuhle fenomenu ale zase prichazim o moznost nakupovat lepsi veci, neb vydelavam teda vydelaval jsem do covidu porad stejne ale mince jsou nasobne drazsi od covidu. Bohuzel myslim ze u tehle aukce zase zustanu jen u koukani jak muj prihoz mizi hluboko pod hranici konecny ceny. 😆 🙄

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 10:53

Škoda, že se přihlásili dědicové, kteří zřejmě, až do doby, než se objevila sbírka, tak se k zemřelému nehlásili. Mohlo to skončit v muzeu. Takhle to bude rozstrkáno po všech čertech i do zahraničí a tato nádherná sbírka navždy zanikne.

Mysliš to fakticky.
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/rozkradani-sbirek-muzea-v-litomericich.A150319_2148530_usti-zpravy_alh
Podobny pruser bol naposledy v Trenčine a mnoho mnoho dalšich.

mamabc1234@gmail.com

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 11:14

Mam to stejne, dobry je ze co jsem behem let preplatil dnes uz dosahlo nebo presahlo porizovaci cenu. Bohuzel diky tomuhle fenomenu ale zase prichazim o moznost nakupovat lepsi veci, neb vydelavam teda vydelaval jsem do covidu porad stejne ale mince jsou nasobne drazsi od covidu. Bohuzel myslim ze u tehle aukce zase zustanu jen u koukani jak muj prihoz mizi hluboko pod hranici konecny ceny. 😆 🙄

Teď jsem prodával nějaké přebytky, drobnosti, ovšem ty ceny... No asi je to hodně jinde a taky toho asi moc nekoupím

ferovyobchodnik@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 3. 2021, 12:11

Za mne pánové je dobře, že se sběratelství, myslím ve všeobecné rovině významně promísilo s investicemi.. Já to v podstatě již nerozlišuji...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.