Moderátoři: smith
Jenomže u odborné literatury články procházejí odbornou recenzí a jiný badatel je může ve svém článku rozporovat, uvádět jiná fakta, atd. Probíhá zde odborná diskuze. Na internet si může dát kdejaký tydýt co chce, proto je zahlcený fake news, konspiračními teoriemi a fantasmagoriemi.
na tohle nemuzu nezareagovat😃😃😃
kdyz v 70. letech muj otec zavedl me prababicce do sklepa elektrinu, tak to byl takovy rachot, ze to musel odmontovat... holt asi ten petrolej nekde frcel jeste za Husaka😉
a autem odmitala jezdit, svezla se jen jednou a po 50 metrech z toho vyskocila.
byl bych opatrny s tim souzenim, co by kdo mohl a mel... 😈 😈 😈
a to je Ondro duvod, proc uz jsem pred peknou radkou prispevku napsal, ze nema smysl se angazovat v teto diskusi - ne ze bych chtel shazovat diskutujici - ale proto, ze oni neznaji, jak to proste chodi, jake jsou mechanismy apod. jejich neznalost jim dava onu nam vsem dobre znamou sebejistotu a bezbrehou viru ve svou neomylnost. zde neni prostor a duvod k diskusi - je to jen ztrata casu. chvili se tedy jeste bude kafrat, nikdo stejne nic lepsiho neudela, protoze vsichni jsou pripraveni konzumovat cizi praci, ale neco vyprodukovat, to je potiz :/
Olivere, kacuro... Hlavně Olivere
, ze oni neznaji, jak to proste chodi, jake jsou mechanismy apod. jejich neznalost jim dava onu nam vsem dobre znamou sebejistotu a bezbrehou viru ve svou neomylnost.
To větší povrchnost si asi nemohl vymyslet..no vypadá to, že zřejmě budeš mít ještě větší hlavu než ta busta ferdinanda dobrotiveho.. 😄
Tady se všichni snažíme hodnotit různé důvody pro a proti a ty napíšeš takovou povrchní hovadinu....
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Vlastně je to jedno, kdo se jak učí znát svůj sběratelský obor. Ale když udělám takový věkový průřez lidí, kteří mi poradí (pozor, neznám všechny, co mi radí zde) a které nějakým způsobem znám. Tak těm nejmladším blíží 50.
Znám jediného člověka, který mi poradí a je mu něco málo přes 20.
Já si třeba sbírání bez počítače a netu nedovedu představit. Jenže je to takové rychlé. Dotykový monitor a šup a je to, rychle prolétnout nějaké informace a hurá na další.
Barbar: na rozdíl od Tebe my dva výsledky svého bádání publikujeme v té odborné literatuře, kterou tu spousta rychlokvašek a povrchních "také" sběratelů nechce číst, protože je pro ně pohodlnější poslouchat amatérská videa na YT a vyhledávat kdejaké nepodložené hypotézy a bláboly na internetu. My jdeme ve svých odborných článcích a studiích s kůží na trh.
Promiň, ale zrovna Ty jsi tu zářným příkladem toho, jak povrchní znalosti pokřivují odbornou diskuzi. Dá se tu na fóru najít spoustu Tvých výkřiků, kdy jsi vše věděl nejlépe, spoustu omylů, které jsi si neuměl v diskuzi obhájit a mnoho omluv, když jsi chybu uznal. Bez hlubší znalosti problematiky se tu ke všemu vyjadřuješ, i když mnohdy chybně. To právě není odborná diskuze, ale často jen ten výkřik do tmy.
To co tu popsal Kacuro je jeden z hlavních důvodů proč jsem na tento server přestal chodit. Spousta diskutujících, kteří krásně splňují tzv. Dunningův-Krugerův efekt.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/
Je každopádně příjemné mít do 5 vteřin rámcové informace o minci, orientační cenu i výsledky dražeb. Nač se hrabat hodiny v Numismatických listech? Stejně si nikdo nezapamatuje všechno. Je sice pěkné si přečíst jak byly které mince vyraženy a za jakých okolností, ale to je tak všechno - je to pěkné. A zajímavé.
Ale ne zas tak podstatné pro samotný proces sbírání.
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.