Moderátoři: smith
tak tady jsem se hodně poznal😃 hlavně to hrabání je příjemné 😁
samozřejmě mám taky pár knih, i o numismatice, popravdě, mám docela obří počet knih celkově na mladého výtržníka - proto dobře vím jak nepraktické je mít úplně všechno na papíře. časopisy jsem už úplně vyházel, protože jsem jich měl mrakodrapy (ABC, L+K atd.).
on se taky změnil pohled na samotné sbírání mincí. dřív měla numismatika více vědecký charakter, víc se to blížilo archeologii, a byla to zábava pro jen pár desítek gentlemanů s tituly, ale dneska je tu spousta kapitalismu, lidi chtějí spíš investovat než bádat.😕 Taky mají míň trpělivosti a neradi čtou.
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
vlad_dracul1989 napsal/a:
... Taky mají míň trpělivosti a neradi čtou.
To je také jeden z hlavních důvodů dekandence dnešních mladých lidí. Nic pořádně neumíte, máte jen povrchní znalosti, minimální slovní zásobu, ničeho si pořádně nevážíte, nechcete na sebe brát zodpovědnost. Vidím to každý den v práci. Pracuji s lidmi nejčastěji ve věku 18-30 let a je to tragedie.
Uživatel
Zaregistrován:
25. 11. 2016
Vytvořeno:
18. 10. 2020, 13:24
Předpokládám, že ve 40. letech si už lidi velice zvykli na elektrické lampičky a rádia a nechtěli se už vracet k petrolejkám😃
Když se objevily první lokomotivy, tak zejména staří vesničané taky protestovali že jim to zapálí pole a krávy přestanou dojit. Tak proč vymýšlet nové kraviny, když si vystačí s koňskými povozy😉
Ale jako v klidu, i mezi námi mladými jsou podivíni, co chtějí žít v souladu s přírodou, nechtějí ani děti naočkovat a klidně pijou vodu z potoka.
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Uživatel
Zaregistrován:
25. 11. 2016
Vytvořeno:
18. 10. 2020, 14:30
Nektere ceske obce byly elektrifikovany az po valce, ve 40. i 50. letech.
A nebyly to nejake zapadle samoty, ale obce se stovkami obyvatel.
Na pohon mlaticek a dalsich zemedelskych stroju se pouzivaly stabilni spalovaci motory.
numismat@seznam.cz
Doufám, že normální jsem, za svůj věk se nestydím, jsem čtyřicátník v plné síle😉 Jen jsem alergický na ty řeči o spasitelské roli internetu. Samozřejmě ho také denně používám, ale vzhledem k tomu, že jeho obsah může tvořit kdejaký nýmand, nepřikládám mu takovou důležitost jako někteří lidé zde. Je nutné k informacím na internetu přistupovat nanejvýš kriticky. V tom jsem spíše konzervativní a relevantní informace hledám raději v odborné literatuře.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.