Moderátoři: smith
A proč ne? Rozšiřuje to povědomí veřejnosti o mincích? Rozšiřuje.
A aspoň by pak bylo jasné, kteří tihle týpci jsou solidní zdroj informací. Na YT jsou i dva nejmenovaní trapáci, otec se synem, co si to nakoupí na Aukru, pak si to zakopou, a udělají video, jací jsou super hledači, tolárek nalezen do 5 minut😃
Vy co jste je viděli, víte o kom mluvím, reklamu jim dělat nebudu 🙂
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Uživatel
Zaregistrován:
25. 11. 2016
Vytvořeno:
15. 10. 2020, 05:46
Ta videa CNS na YT jsou bohužel dost nekvalitní. Nedávno jsem si chtěl pustit přednášku Honzy V. a nedalo se to poslouchat, ten zvuk je hrozný, špatně jsem mu rozuměl, nevydržel jsem to poslouchat ani minutu. Zkoušel jsem to pretacet dal, jestli se ten zvuk nezlepší a bylo to pořád stejné. Takže ačkoliv mě to téma dost zajímá, prednasku jsem nedal.
Problém tedy asi bude, že ČNS se nevidí jako osvětová organizace, ani jako vzdělávací orgán.
Napadlo vás třeba zkontaktovat členy co hledají detektorem, a požádat je, jestli by se zúčastnili akce pro děti? A pak rozházet halíře po louce, aby děcka měly srandu a vykládat jim z jakého státu jsou, z jakého roku atd. Je tolik kluků, které by to zajímalo, a kteří by pak díky vám běhali po lese a hledali mince, místo čumění do počítače. Jiné spolky takové akce a spolupráce s tábory a školami dělají.
Další z x-věcí co by se daly dělat, aby se lidi zajímali o numismatiku.
- Liberty Prime
To je jednoznačný fakt. V první řadě musí spolky (třeba i modelářské nebo zahrádkářské) pochopit, že lidi jim nebudou chodit na schůze. Prostě nebudou. Proč se obtěžovat, když stačí pár kliků na telefonu, zatímco tlačí na záchodě, aby si najel údaje třebas o rupii z roku 1877?
Evidentně jste to nepochopil. Já na schůze, přednášky a aukce chodím proto, abych se setkal s kamarády a přáteli. Eventuelně proto, abych poznal zajímavé lidi - například zrovna ty přednášející.
Aukce pořádáme hlavně proto, aby jsme měli z čeho financovat činnost - především klubovnu, kde máme uloženou knihovnu, případně nákup nových knih nebo nějaké ty další drobnosti.
Veškeré další věci jsou v ČNS na dobrovolnické bázi. Kdyby nějaký člen chtěl pořádat některé z těch fantasmagorií co tu externí "experti" na ČNS (neznalí její organizační struktury, natož tak jejích aktivit), tak mu nikdo nebude bránit. Ale pochybuji, že by to byla zrovna podpora nelegální detektoringové činnosti.
Neříkám, že ČNS je ideální a že tam nejsou věci, které by bylo lepší dělat lépe nebo prostě jinak, ale teď už se to dostalo spíše na úroveň kecárny/tlachárny...držte se raději tématu diskuze a pro ČNS vám navrhuji vytvořit speciální novou místnost s názvem: Jedna paní povídala o ČNS.😉
Vlad:
Ak toto čítajú predavači detektorov, tak ti za tento super nápad za obrazovkami určite tlieskajú, numizmatici už menej.
Už vidím ten PR článok v Numismatických listoch: "ČNS vede děti k zájmu o numismatiku tím, že je učí hledat mince pomocí detektorů." 😆
Daj ďalšiu z tých z x-věcí...
sigur napsal/a:
Vlad:
Ak toto čítajú predavači detektorov, tak ti za tento super nápad za obrazovkami určite tlieskajú, numizmatici už menej.
Už vidím ten PR článok v Numismatických listoch: "ČNS vede děti k zájmu o numismatiku tím, že je učí hledat mince pomocí detektorů." 😆
Daj ďalšiu z tých z x-věcí...
Já třeba na detektorech nevidím nic špatného, podobně jako na geocachingu. Lidi jsou na čerstvém vzduchu a nevšiml jsem si, že by proti tomu jely nějaké křížové výpravy😉
Že se na něco páni odborníci dívají zpatra, to je výhradně jejich osobní problém.
- Liberty Prime
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.