Moderátoři: smith
Oli teď ti taky nerozumím, nikdo se nepranyruje. Můj vhled ber jako pohled prumeraka z venci.
Forpus na tom něco je bylo i bude, to není nějakou novou generaci atp já už párkrát organizoval a jelikož jsem empaticky ale cholerik, uznal jsem že to není pro mě. Leadership je pro málo koho a vždycky to tak bylo a bude, mám kolem sebe kluky a holky co vedou tenis, rybáře, fotografií, offroad závodění, kroužky pro nejmenší. Hold je potřeba aby se takový našel i v numismatice a to koresponduje tím co jsem řekl, větší šance je s větším počtem lidí. Prestiž a výjimečnost se s nástupem internetu vytratili a vody numismatiky a sběratelství se změnili a samosebou myslím v nových vodách nebudou některé staré plavidla (principi ne lidé aby si to na sebe někdo nevztahnul) schopné držet kurz.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Podepisuju. Dneska je to těžký, lidi jsou zahlceni reklamou i hovadinama z internetu a jsou přesvědčeni, že když někomu nebo něčemu budou věnovat pět minut své rádobysoustředěné pozornosti, mají nárok na odměnu.
Nedá mi to, abych nereagoval. Pokud někdo bere členský příspěvek jen jako poplatek za možnost zúčastnit se aukcí, zapomíná např. na Numismatické listy a Numismatický časopis, který členové dostávají. A přestože jsem té možnosti nikdy nevyužil, vítám existenci odborné knihovny a možnost ji využívat. A co poradenská činnost? Na každém Sběrateli je přeci vždy někdo z ČNS pro případné dotazy z řad veřejnosti.
Jsem už asi dvacet let členem menší pobočky (Chomutov). Máme zde publikující členy (Pinta- groše , Cajthaml - účelové známky), pobočka se podílela na vydání některých jejich publikací. Uspořádali jsme ve spolupráci s muzeem několik výstav, současný předseda nabízí popularizační přednášky pro studenty, při našich schůzkách nabízíme veřejnosti konzultace, příp. ocenění jejich "pokladů". A hlavně se alespoň jednou měsíčně sejdeme a pokecáme. Ne všichni komunikují přes internet a v tzv. sociálních sítích. A nikdo neřeší roční příspěvek. I když jako pobočka z něj nevidíme ani korunu.
A ano, přiznávám, téměř všichni jsme již v kategorii příjemců pěti roušek zdarma. Pokud mezi nás přijde někdo mladší, numismatika ho většinou zajímá jako investice. Ale i takhle se mohou rekrutovat nejen sběratelé, ale možná i budoucí badatelé. Co se budoucnosti ČNS týká, zůstávám optimistou.
To je jednoznačný fakt. V první řadě musí spolky (třeba i modelářské nebo zahrádkářské) pochopit, že lidi jim nebudou chodit na schůze. Prostě nebudou. Proč se obtěžovat, když stačí pár kliků na telefonu, zatímco tlačí na záchodě, aby si najel údaje třebas o rupii z roku 1877?
Stačilo by tak málo jako dát na web spolku hodně barevný investiční sloupek, a lákat lidi na infa ohledně investování do zajímavých kousků, nakolik se jim můžou zhodnotit, jak poznat padělky a co se nemá kupovat. Do toho pravidelné newslettery do e-mailů. Oni se čapnou a jako vedlejší efekt se vzdělají 🙂
A můžou taky postovat tyhle věci na Facebooku, Twitteru a Instagramu, jako je dnes schopné každé děcko na prvním stupni.
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Tohle je dobrý nápad...
Nebo vybrat kompetentní členy, kteří by byli ochotni moderovat. Pak se stačí jen dohodnout mezi sběrately poskytnout (zapůjčit) materiál ke studiu před kamerou.
Cyklus postupného seznamování s numismatikou.
Cyklus ražby panovníků, zahraniční, československo, medaile atd.standartni osnova jako u aukci.Myslim si, že by to mohlo být zajímavé, nejen pro běžnou sortu potenciálních nováčků sběratelů, ale i pro nás zkušenější sběratele...
vše samozřejmě spojeno s propagací ČNS..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.