Moderátoři: smith

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 18:44

Laický dotaz: Jaká je výhoda dražit u Raucha, o němž se všeobecně ví, že je to gauner non plus ultra, proti Aukru, kde je aspoň jistá procentuální naděje na občasné poctivé jednání?

Tak určitě u Raucha nebude 50% padělků (nejspíš ani 5%) nebo záměrně špatně určených mincí jako na Aukru a když něco získám, tak to taky dostanu (byť třeba za měsíc...🙄 ).
O tom, že někteří lidé jsou na Aukru schopni přeplatit i Raucha, ani nemluvě.
A také celková efektivita bude jinde, na Aukru jsem kdysi strávil vždy několik hodin při probírání se šrotem/padělky/nabídkami co tam neměly co dělat, abych získal jednu minci (a bál se, jestli dorazí). U Raucha, po cca 8 hodinách výběru z aukčního katalogu jsem věděl, že získám cca 5 mincí (dobře, někdy taky nic, ale jednou třeba 11🙂 ). A při prohlížení katalogu jsem se taky občas něco nového dozvěděl.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 18:46

primo u raucha, ale ona ta registrace nejak nemaka, takze zadny limit...

Mělo by tam být tlačítko Proceed to checkout po každém bidu, po kliknutí to nabídne přihlášení nebo registraci, po registraci a přihlášení by to mělo fungovat.
Každopádně limity poslané Rauchovi normálně mailem taky přijme.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 18:49

Kdo sleduje u Raucha aukce již delší dobu tak ví, že je třeba být obezřetný při dražbě zejména velmi vzácných mincí. Jeden z příkladů: níže uvedené bílé peníze Fridricha Falckého byly o pět měsíců dříve v aukci firmy Künker. Po upozornění na falza byly z aukce vyjmuty a nedražily se. Firma Rauch poté tyto mince (bez upozornění na falza) přijala do své 85.aukce a vydražila je. Pro informaci - jednalo se o známá východočeská (Burešova) falza ze 70.let 20.století. https://www.acsearch.info/search.html?term=Einseitiger Pfennig 1620, Kuttenberg; Mm: S. Hölzl&category=1-2&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1&images=1&currency=usd&thesaurus=1&order=0&company=

A napsal Rauchovi někdo?
Protože pokud ano a on to nestáhl, je to diametrálně odlišná situace než pokud se vydražily v dobré víře, sice by to obchodník měl znát a také sledovat aukce u konkurence, ale...

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 18:52

No, co jsem mel moznost slyset, tak na Raucha existuji jen dva nazory. Jedni ho oznacuji za gaunera, druzi za nejserioznejsiho obchodnika. Pokud u nej koupite falzum, pry bez reci vrati penize. To bohuzel u nas absolutne nehrozi. A ja sam ani nevim o nikom, kdo by s nim mel osobne spatnou zkusenost (ovsem i tihle lide ho casto oznacuji za podvodnika). A co se tyce ceskych aukci, je procento falz a hlavne opravenych minci (aniz by byla oprava uvedena) vyrazne vyssi. Tento nesvar je navic velmi popularni na Aukru, kde pak prodejci techto minci opravu neuvedou, ale napisi stav viz foto, v pripade nespokojenosti muzete minci bez udani duvodu do tydne vratit. Jina situace je ovsem Fruhwald, tam nedoporucuju drazit nikomu nic, protoze si nemuzete byt jisti absolutne nicim.

Tak to jsem asi blázen🙂 Nemám dost informací k tomu, abych ho považoval za gaunera (rozhodně ho hodnotím výš než Frühwalda, o firmách jako Savoca ani nemluvě), na druhou stranu je tady dost věcí, které mluví v jeho neprospěch a řadí ho pro mne jinam, než je skupina seriózních renomovaných aukčních společností jako například Künker.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 19:10

A napsal Rauchovi někdo? Protože pokud ano a on to nestáhl, je to diametrálně odlišná situace než pokud se vydražily v dobré víře, sice by to obchodník měl znát a také sledovat aukce u konkurence, ale...

O tom bohužel nemám spolehlivé informace, přesto při troše snahy si mohl zjistit že byly před několika měsíci v aukci u konkurenční firmy a byly staženy. Nicméně neoznačuji ho za gaunera jak zde bylo prezentováno, pouze nabádám k obezřetnosti.

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 19:46

V posledni dobe se trochu zlepsila Savoca. Ja s ni v minulosti nemel problemy, pak problem s tenzorem, pak mi poslali blbou minci a nereagovali a az po nekolika urgencich ji vzali zpet. Ale v posledni dobe jsem s nimi resil dve veci - jedna blba mince - to uz reagovali bez problemu a podruhe mi napsali, ze nemohou najit lot, co jsem u nich vydrazil a za to se omluvili plus mi vratili postove na druhe minci, takze jsem na tom vydelal.

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 20:43

Co se tyce manipulace s limity nevim, na limity prakticky nedrazim. Ale u nas se to deje take, u Kunkera asi taky, ale zalezi, o jake polozky jde a jestli jsou Kunkera nebo nekoho jineho. Ono to tak bude asi vsude - nejde asi ani tak o to navysovat cenu, ale hold minci volaji nize, daji si tam pojistovaci limit a vy to pak dostanete draz. Americani to nazyvaji vyhrazenou cenou, takze je to prast jak uhod.

Jinak u tech velkych firem - Kunker a i Rauch je jeste problem v tom, ze vetsinu minci nema Kunkera ani Rauch vubec v ruce a kdyz pisete mail, je otazkou, kdo si ho precte ... uz jsem parkrat zazil, ze chvili trva, nez se pres uredniky dostanete k nekomu kompetentnimu (a nekdy taky vubec).

Fruhwald, Savoca atd., tam je potreba si davat pozor skoro jako na Aukru. Nebo treba takova La Galerie Numismatique - to je teprve liga! :-D

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 21:50

No, co jsem mel moznost slyset, tak na Raucha existuji jen dva nazory. Jedni ho oznacuji za gaunera, druzi za nejserioznejsiho obchodnika. Pokud u nej koupite falzum, pry bez reci vrati penize. To bohuzel u nas absolutne nehrozi. A ja sam ani nevim o nikom, kdo by s nim mel osobne spatnou zkusenost (ovsem i tihle lide ho casto oznacuji za podvodnika). A co se tyce ceskych aukci, je procento falz a hlavne opravenych minci (aniz by byla oprava uvedena) vyrazne vyssi. Tento nesvar je navic velmi popularni na Aukru, kde pak prodejci techto minci opravu neuvedou, ale napisi stav viz foto, v pripade nespokojenosti muzete minci bez udani duvodu do tydne vratit. Jina situace je ovsem Fruhwald, tam nedoporucuju drazit nikomu nic, protoze si nemuzete byt jisti absolutne nicim.

chtěl jsem něco podobného na účet raucha i fruhwaldu napsat v reakci na tenzora (i když ten psal o kunkerovi), ale už si přijdu moc schizofrenní, tak jsem rád, že to napsal někdo jiný🙂

btw, já vím, že je to složité a ne vždy to jde, ale při dnešní právní úpravě, pokud nebudu kupovat na aurku od no name lidí, tak na vrácení máte prostě právo... ale chápu, že lidi se soudit (v extrému) nebudou, páč je to již o nějaké vynaložené energii, že ano

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
2. 4. 2016, 22:06

btw, teď koukám na výsledky chládek (upřednostnil jsem osobní účastí jinou akci) a mám tam i nějaké mince dost pod mým limitem...
ale to se samozřejmě netýká desítkách tisícových nebo stotisícových položek🙂

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
3. 4. 2016, 07:25

vassilij napsal/a:

Co se tyce manipulace s limity nevim, na limity prakticky nedrazim. Ale u nas se to deje take, u Kunkera asi taky, ale zalezi, o jake polozky jde a jestli jsou Kunkera nebo nekoho jineho. Ono to tak bude asi vsude -
Fruhwald, Savoca atd., tam je potreba si davat pozor skoro jako na Aukru. Nebo treba takova La Galerie Numismatique - to je teprve liga! :-D

Já dnes limity také nepoužívám, ale kdysi ano a u Raucha jsem měl podezření na manipulaci s limity, naopak na Künkera jsem nedal dopustit, protože ten se choval naprosto podle jiného klíče a nemínil si kazit svoje jméno tím, že bude okrádat každého chudého Čecha. Například si vzpomínám, že jsem dražil velmi vzácnou minci, kterou jsem chtěl získat a proto jsem dal limit 680 €. Mince propadla a dostal jsem ji za 380 €. Později jsem se dozvěděl, že jsem právě v této dražbě přeskočil kolegu, který dal limit o jeden příhoz níže.

To Früwald nebo La Galeria, to je jiné kafe, ale samozřejmě v tom nejnegativnějším duchu. Prostě svět není černobílý a opět (po xsté) kladu začátečníkům na srdce. Než se rozhodnete dražit-samozřejmě, že každý zná "opěvované" Aukro-učte se a především přemýšlejte nad tím, co se zde píše.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.