Moderátoři: smith

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 15:22

A tet mi doslo ze jeho aukce bezi na sixbidu, jsem se divil ze sem ho tam videl. Takze u raucha neni treba se registrovat, akorad na sixbidu kde uz registrovany jsem. A z jeho podminek jsem ten cenik pochopil jak pise rst

Ze Sixbid můžete poslat pouze limit, pokud chcete u Raucha dražit on line, pak musíte být registrován u něho. Písemný limit bych Vám nedoporučoval, protože není dobré odkrývat karty, mohlo by to být zneužito.

Pokud jsem pochopil, že chcete dražit stříbrné mince Habsburků, pak se Vás týká poplatek 22 %.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 16:45

Lopez: K te aukci, koukal jsem na ni a jednoznacne bych do ni nesel, jen zminim par duvodu: Prodejce ma prvni prodej, zadny popis a k tomu "pohadka" o dedeckovi. Zadna vaha, rozmer atp... a dobre se chrani slovem kupujete co je na fotce. Zase nejsem uplny pako a hra na neznalka je vcelku ohrana ze vsech moznych buissnesu(a budu rad kdyz mi k tomu treba neco reknes, hodne me zajima jestli je to falzum) Ale trosku jsi me zdesil tema Josefama, necekal jsem ze se "pancujou" i beznejsi typi a rocniky 😲 , domnival jsem se tedy nespravne ze podvodnik kdyz si da tu praci s padelkem, bude taky chtit dostatecne ohodnoceni ale taky se mi loudila myslenka ze beznejsi typy nebudou tak sledovane jako raritni kusy. Tet prave jsem se na Josefova I a Leopolda I zameril. Mam zcihleho toho Raucha 101 a vybral jsem si tam josefa jen rok 1706(lot 2192) mozna ta Viden (lot 2191). Tak uvidim na kolik se vylezou. Bude to moje prvni aukce na podobnym portalu, stejne jako tet v nadchazejici aukci aurea na livebidu(ale tam mi jde jen o jednokrejcar slika) a vlastne 2. nakup minci v zivote tak snad to bude oukey, Rauch je na webu docela opevovan spolehlivosti v tom co prodava. A snad taky tem jejich webovkam prijdu na kloub. Chtel jsem hodit limit ale nejak mi to hapruje a podminky drazeni tam ma jen v nemcine 😞 , jeste to musim pocihnout. Voloda: Urcite se rad mrknu, sleduju to tu pravidelne a treba nejakeho vezmu. ( ja se zrovna ted par objektivu zbavoval, mel jsem malou zbirku Zeisse a tet to davam pryc protoze neni misto a uz je nevyuzivam). Co je z ruky jestli se muzu zeptat? Kdybych si neco vybral a treba by i bylo na co se podivat ( samo chapu ze nikdo jen tak nekomu nebude ukazovat svuj material pokud v tom ma raketu) ale klidne bych zajel. Jinak Teda si dovolim ukazat moji vyhranou prvotinu zrovna z aukra XD, za prodejcem jsem si dojel. Trosku pokecal, ukazal mi nejaky svoje kousky na prodej, byl to evidentni prekupnik ale sympatak akorad me zdesil jeho vychodni prizvuk uz pri pozdravu. Uz jsem ho postoval do vlakna urceni a ohodnoceni a do vlakna karla VI. Tak snad me tu nenakopete do zadnice ,.) Obrázky: ...

Jak sleduji, spíše Vás zajímají ukční podmínky a věci s tím spojené. Podle mého názoru zde ale bylo popsáno více věcí, které by Vás měli zajímat předněji, protože jejich pochopením se dostanete dále, tedy až do stavu, že budete moci dražit. Obráceně to bohužel nefunguje.

Jestli mohu, napíši několik poznámek k dražbě položky 2192.

1) Nikdy veřejně neodkrývejte karty, co chcete dražit.
2) Jste si vědom, že deklarovaná zachovalost u této mince nemá nic společného s kvalitou 1/1?
3) Uvědomujete si, že hallské ražby Josefa I. patří mezi naprosto běžný sortiment, bohužel navíc v našich končinách u části sběratelské obce za docela neoblíbené zboží? Pokud tento druh mincí opravdu chcete, proč si tedy nepočkat na hezčí exemplář, který se nechá běžně sehnat. V té době se věnujte záležitostem kolem sběratelství, abyste měl svoje potencionální nákupy dobře odůvodněné.

Nezlobte se, ale takto mě to připadá, že se snažíte pouze něco rychle koupit, ale některé základní věci Vám mohou unikat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 17:49

Diky za reakci, vim ze je to bezna razba a muze byt i neoblibena, chtel bych i tu viden 2191 a jsem zvedavi na jeho cenu, myslim ze pujde dost nahoru a pokud by nepresahl nejakych 500e+- sel bych do nej ale myslim ze pujde o dost vejs, no necham se prekvapit. Tenhle rocnik 96 hall se mi take libi. A o tom to preci je. K te kvalite si rad necham poradit zda se mi slusny, a samozrejme podminky je dobre si ujasnit pokud se chce clovek zucastnit. Vim ze tady asi nejvic bezi leopold I a taky proto se mi nezda ze by ten Josef byl az tak bezny sortiment prave vzhledem k neoblibenosti. A treba take diky ni se muze podarit za dobrou cenu? ,.) Na nakup urcite nespecham. A i do zacatku tehle aukce je casu dost.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 17:57

S tema 500e jsem to asi dost podcenil, no jeste uvidime, jak rikam, do zacatku je casu dost a jeste musim poradne porovnat vysledky jinych aukci a prodeju u kousku co se mi libi a podle toho se zaridit. ,.)

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 17:59

Teké velmi záleží, kde dané mince dražíte. V tomto případě je hallská ražba spíše poptávána rakouskými sběrateli, kteří ve vídeňské aukci jistě projeví zájem. Pokud by byla tato mince například v nabídce pražské aukce, cena by mohla být přijatelnější, protože nebude mít podporu v zájmu rakouských sběratelů. Atd.

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 18:20

Diky za postreh ,.)

akolita@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 18:23

A jak jste se rozhodl dražit? Na limit přes Sixbid nebo v on line aukci?

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 19:16

Online. Jak jste poradil nebudu ukazovat karty předem a zaridim se podle cen. Vyhradil jsem si 1000€ a tet peclive studuju ceny zatím u toho Josefa, možná se podívá ještě po něčem. Pokud me něco zaujme muzu se popřípadě zeptat na názor hlavně k té kvalitě? Jelikoz jsem novice tak vidím ze do toho moc nevidím 👀

akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 19:21

Teda nevím jestli se mi nepodařilo zadat limit na toho Josefa. Nemaji ty stránky moc prehledne a myslím ze jsem nebyl prihlaseny. Ani neprisel žádný potvrzovaci mail. Dokonce mi teda při registraci přišel oznamovací mail ale když jde se chtěl prihlasit tak to neslo a při zadosti o nove heslo mi to řeklo ze uzivatel s tímto mailem v databázi není 😲 Takže jde vytvořil novou registraci a už to jde. Tak nevím kde byla chyba.

akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
1. 4. 2016, 19:26

Omyl. Tak to stejne nejde. 😒 sakra ta já už nevím kde je chyba... Nebudou posílat overovaci dopis nebo něco podob.?

akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.