Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
30. 3. 2016, 20:47

No,tak jak se ti líbí třeba tahle aukce,která před dvěma hodinami skončila?

http://aukro.cz/ferdinand-iii-habsbursky-tolar-1632-vratislav-i6075673270.html

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
30. 3. 2016, 20:58

Já bych upřesnil ty aukční servery. Pokud je tím myšleno třeba eBay, pak bych od toho začátečníka rozhodně odrazoval, protože pravděpodobnost nákupu padělku nebo jiný problematický nákup je značná. Osobně si myslím, že ani pro nezačátečníka dnes nemají smysl, protože poměr hodin, které nad hledáním a přihazováním stráví, je vzhledem k pravděpodobnosti dobrého nákupu slabý, ceny některých mincí jdou často na vyšší částky než na sálových aukcích renomovaných společností a přitom tam často není žádná záruka. Já jsem účet na Ebayi zrušil poté, co mi nijak nepomohli (spíš naopak), když mne tam okradla firma Savoca (nechali si zaplatit za minci, kterou neposlali, lhali o tom a pak přestali komunikovat).
Pokud je ale myšleno něco jako Sixbid, tak určitě má význam tam nakoukat mince, které jdou na různých aukcích. Kupovat samozřejmě až ve chvíli, kdy se dostaví nějaké znalosti - nejen z nakoukání mincí, ale i ze studia literatury, rad zkušenějších sběratelů apod.😉

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
30. 3. 2016, 21:00

Garfield: no, pokud jde o člověka, co ten milión vydělá za měsíc, pak je to stejné jako pro jiné, chudší sběratele, pár tisícové školné, pokud ale takhle prošustroval velkou část rezerv nebo dokonce majetku, tak je to pomalu na zbavení svéprávnosti.🙂

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
30. 3. 2016, 22:23

čekám na objektiv, pak se budu dost mincí zbavovat. něco hodím i sem (asi tolary Leopolda), tak můžete kouknout. osobní prohlídka také není problém, ale máte to z ruky. jinak doporučuji sixbid (ale euro a poštovné) a české větší (mají na livebid/nume i fotky).

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
30. 3. 2016, 23:29

Co myslíte,jsou ze stejných želez?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
30. 3. 2016, 23:44

vyzerajú zhodné aj keď vidím drobné rozdiely v hrúbke písma, ale to môže byť opotrebením razidla.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
30. 3. 2016, 23:55

První je z databáze padělků FN pod číslem 2708,druhá z nastávající 101 aukce Raucha..

Zde je opět první z datab.pod číslem 6366,druhá z aukce Aurea květen 2013..

Obrázky:

smazán

Uživatel

Zaregistrován:
31. 12. 2010

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 00:30

Ten Vratislavský tolar je taky "šméčko".Stačí se podívat na opis dole na rev.a je po pochybnostech zda ten divný vzhled není od soustavného přelešťování.Jinak jsem ho už viděl víckrát prodávat.A pohádka v popisu aukce to jistí.

vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 01:30

To Lopez1506: co je to za databazi padelku? Ten kus od Raucha je pravy na 100 % a podle techto fotek to vypada, ze muze byt pravy i ten druhy.

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
31. 3. 2016, 01:38

Lopez: K te aukci, koukal jsem na ni a jednoznacne bych do ni nesel, jen zminim par duvodu: Prodejce ma prvni prodej, zadny popis a k tomu "pohadka" o dedeckovi. Zadna vaha, rozmer atp... a dobre se chrani slovem kupujete co je na fotce. Zase nejsem uplny pako a hra na neznalka je vcelku ohrana ze vsech moznych buissnesu(a budu rad kdyz mi k tomu treba neco reknes, hodne me zajima jestli je to falzum) Ale trosku jsi me zdesil tema Josefama, necekal jsem ze se "pancujou" i beznejsi typi a rocniky 😲 , domnival jsem se tedy nespravne ze podvodnik kdyz si da tu praci s padelkem, bude taky chtit dostatecne ohodnoceni ale taky se mi loudila myslenka ze beznejsi typy nebudou tak sledovane jako raritni kusy. Tet prave jsem se na Josefova I a Leopolda I zameril. Mam zcihleho toho Raucha 101 a vybral jsem si tam josefa jen rok 1706(lot 2192) mozna ta Viden (lot 2191). Tak uvidim na kolik se vylezou. Bude to moje prvni aukce na podobnym portalu, stejne jako tet v nadchazejici aukci aurea na livebidu(ale tam mi jde jen o jednokrejcar slika) a vlastne 2. nakup minci v zivote tak snad to bude oukey, Rauch je na webu docela opevovan spolehlivosti v tom co prodava. A snad taky tem jejich webovkam prijdu na kloub. Chtel jsem hodit limit ale nejak mi to hapruje a podminky drazeni tam ma jen v nemcine 😞 , jeste to musim pocihnout.
Voloda: Urcite se rad mrknu, sleduju to tu pravidelne a treba nejakeho vezmu. ( ja se zrovna ted par objektivu zbavoval, mel jsem malou zbirku Zeisse a tet to davam pryc protoze neni misto a uz je nevyuzivam). Co je z ruky jestli se muzu zeptat? Kdybych si neco vybral a treba by i bylo na co se podivat ( samo chapu ze nikdo jen tak nekomu nebude ukazovat svuj material pokud v tom ma raketu) ale klidne bych zajel. Jinak Teda si dovolim ukazat moji vyhranou prvotinu zrovna z aukra XD, za prodejcem jsem si dojel. Trosku pokecal, ukazal mi nejaky svoje kousky na prodej, byl to evidentni prekupnik ale sympatak akorad me zdesil jeho vychodni prizvuk uz pri pozdravu. Uz jsem ho postoval do vlakna urceni a ohodnoceni a do vlakna karla VI. Tak snad me tu nenakopete do zadnice ,.)

Obrázky:

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.