Moderátoři: smith

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 12:39

Ale jasně, že jsou jeho, jen je dneska nějakej vyhořelej, nebo se špatně vyspal...budu mu muset vzít zítra něco na rozveselení...

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 12:41

Ale jasně, že jsou jeho, jen je dneska nějakej vyhořelej, nebo se špatně vyspal...budu mu muset vzít zítra něco na rozveselení...

Tk se budu těšit! (BTW: hlavně ne Kučeru:-D)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 13:01

1 ) V diskuzích se chovejte slušně a nepoužívejte zbytečné vulgarity, přistupujte k ostatním lidem s úctou, neútočte, nezneužívejte fórum k výhružkám a obtěžování. Příspěvky podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány.

2 ) Sberatel.com slouží k tomu, abychom si vzájemně poradili. Neurážejte se, pokud jiný člen fóra má jiný názor než je váš. Neurážejte žádného člena fóra, je jedno, zda máte naprosto odlišné názory. V diskusi používejte argumenty, ne urážky, narážky či nevkusnou ironii na cizí účet. Příspěvky a dotazy se snažte psát věcně. Netrollujte.

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 13:08

Jinak bych rad vsem pripomenul pravidla c. 1 a 2😉 1 ) V diskuzích se chovejte slušně a nepoužívejte zbytečné vulgarity, přistupujte k ostatním lidem s úctou, neútočte, nezneužívejte fórum k výhružkám a obtěžování. Příspěvky podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem, skupinám obyvatelstva, zejména pak k etnickým či náboženským skupinám, jakož i příspěvky obsahující obscenity a vulgarismy jsou zakázány. 2 ) Sberatel.com slouží k tomu, abychom si vzájemně poradili. Neurážejte se, pokud jiný člen fóra má jiný názor než je váš. Neurážejte žádného člena fóra, je jedno, zda máte naprosto odlišné názory. V diskusi používejte argumenty, ne urážky, narážky či nevkusnou ironii na cizí účet. Příspěvky a dotazy se snažte psát věcně. Netrollujte.

děkuji; doufám, že si to přečtou všichni účastníci dnešní diskuse (se zvláštním apelem na příspěvek #4506 25. 3. 2016, 8:14, od kterého urážky začaly).

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 13:30

No já bych řekl, že to začalo tou reakcí v 6:18 (nikoli 7:18, letní čas je až od neděle), která mi i jako nezúčastněnému pozorovateli přijde "lehce" provokační a ne tak docela neadresná. Každopádně to platí pro všechny a osobní spory by jste si měli řešit přes mail...

patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 13:41

No já bych řekl, že to začalo tou reakcí v 6:18 (nikoli 7:18, letní čas je až od neděle), která mi i jako nezúčastněnému pozorovateli přijde "lehce" provokační a ne tak docela neadresná. Každopádně to platí pro všechny a osobní spory by jste si měli řešit přes mail...

Já tomu nějak nerozumím. Co je na tom příspěvku v rozporu s citovanými pravidly fóra?
...Tedy krom toho, že každého sběratele nadzvedne, když někdo napíše, že by nějaké používané sběratelské stránky měly být zpoplatněny.
Pokud bude účastník diskuse seriózní, bude diskutovat a snášet argumenty (jako např. Evropa1); né psát, že je mu z někoho na blití a lízat si nějaké sedm let staré rány...
Jsem racionalista (i mnozí zde mně vyškolili) a mám ve zvyku nazývat věci pravým jménem... né chodit jako pes kolem horké kaše. Jsem zvyklý, že je to nepopulární. Ale to není důvod, abych někomu psal, že je mi z něj na blití.
BTW: čas uvádím ten, který se mi zobrazuje v diskusi (Ctrl+C -> Ctrl+V).

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
25. 3. 2016, 16:17

cas se lisi dle povoleni / zakazani letniho casu v nastaveni a tim padem kazdy vidite neco jineho.

tato diskuse je pod uroven vsech zucastnenych, vcetne me. durazne prosim o jeji ukonceni, pokud to nepujde po dobrem, navrhuji, aby to tu admin uzamkl. kazdeho nejakym zpusobem toto zbytecne napadani poskozuje a nicemu to neprospiva. to se vazne tak nudite a mate tolik casu, ze vam to za to stoji? zavidim vam.

k bezplatne databazi. my ji chceme. pracujeme na verejne pristupne alternative. pro ty, kteri ji nechteji ci nepreferuji, zustane v chodu s puvodnimi pravidly a obsahem i ta stara databaze, do niz bude mozne dal pridavat grose, ktere budou pristupne jen omezenemu okruhu. bude na kazdem, co zvoli. ted bezi proste vse pri starem.

co se tyce sponzorskeho daru, nevim a nechci znat podrobnosti (je to problem mezi vami dvema), ale napr. v soucasnosti bysme jej odmitli z ciste pragmatickeho duvodu a tim je danove priznani. v soucasne dobe priznani podavat nemusime, protoze nemame prijmy a tak chceme, aby to zustalo. nemame cas ani sily na vedeni zbytecne administrativy k prokrmovani tohodle rozezraneho a nenasytneho a deraveho statniho systemu.

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
29. 3. 2016, 15:41

Ale tyto informace (zde hovořím jménem svým a jménem několika kolegů, které znám) nemají valnou cenu. Viz slabá úroveň katalogů, v nichž nepoznáme, jestli se jedná o minci v zachovalosti 0, nebo 2, deklarované popisy ve většině případů absolutně neodpovídají skutečnosti a pak konečné ceny ve vztahu k deklarované zachovalosti jsou pouze zdrojem nepochopení skutečných cen na trhu. Pak můžeme poměrně silně slyšet absolutně chybné názory, že v našich končinách jsou mince stále levné. Pravdou je ale fakt, že skutečný stav v případě hůře zachovalých ražeb je opačný. Proto z mého pohledu, zveřejňování katalogů ČNS nepředstavuje žádný benefit, ze kterého bych měl čerpat zkušenosti pro svoji sběratelskou praxi. Tyto katalogy si (až na vyjímky v počtu třech kusů) neshovávám, protože je nepotřebuji. Naopak například katalogy Raucha si zakládám a to z mnoha důvodů. Kvalitní fota, ze kterých je na první pohled zřejmá kvalita, vysoká nabídka a konečné ceny, které odrážejí skutečnou náladu na trhu v rámci středoevropského regionu. Samozřejmě někdo s mým názorem nemusí souhlasit a má na tuto problematiku jiný názor, ale podívejme se také na jisté skutečnosti. Od velkých zahraničních firem dostáváme kvalitní katalogy zdarma, nebo si je můžeme zdarma vyhledat, naopak nekvalitní katalogy poboček ČNS musíme částečně platit. Z tohoto důvodu část bývalých odběratelů fyzickou formu zrušila a spoléhají se pouze na internetovou formu. Pokud budeme lidi nutit platit i za tuto formu, asi si část z nich rozmyslí účast na našich aukcích a svoje aktivity v době internetu přesunou na tyto místa. To bychom opravdu chtěli? Stačí se podívat na účast na pobočnových aukcích ČNS, ve většině případů je žalostná. Pokud budeme členům házet další klacky pod nohy, aby se časem nestalo, že ČNS bude před zrušením, protože si velká část dnešních členů uvědomí, že jí vlastně ke své sběratelské činnosti nepotřebují. A můj osobní pohled. Dnes již většina micí pro moji sbírku pochází ze zahraničních aukcí. Pak jsou případy, kdy si zaškrtnu kolem dvaceti mincí, které si na našich aukcích chci prohlédnout a kvalitou neodpovídá jediná. Brzy ráno musím vstávat, utrácím nemalé finanční částky za dopravu, za vstup do sálu atd. a výsledek je jediný, že všechna snaha je zcela zbytečná. Na tento stav poukazuji nejenom já, ale zatím chci být členem ČNS, ale .........

Na některých aukcí je pozitivum jenom to, že se s kamarády vedle v hospodě potkáme, pokecáme a "dáme si do trumpety" (N2H5OH).😋 😃 😈 😈

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
29. 3. 2016, 15:51

Aukce ci byly před 10-ti nebo kolika lety jsou ve své naprosté většině nezajímavé,
Čo bolo, to bolo. Zajímavé je to, co teprve bude.
Takže si z minulosti archivuji jen výjimečně zajímavé aukce z minulosti s velkými sbírkami Bohemiky nebo jinak zajímavé. (Kylian, Meyer, don., Horský, Tichý, Vaněk, Winterstein, Holschek, etc.) Také pár Kunkerů, RAuchů, UBS, a pod.
Ty staré zajímavé katalogy totiž ukazují, co je vzácné a co ne. Dnešní cena se dá z toho odhadnout poměrem k dnešním cenám "běžných" mincí. Jak jinak odhadnout cenu toho, co se třeba od války nedražilo!.😈 😈 😈

LukeH2O

Uživatel

Zaregistrován:
30. 5. 2009

Vytvořeno:
29. 3. 2016, 15:53

Na některých aukcí je pozitivum jenom to, že se s kamarády vedle v hospodě potkáme, pokecáme a "dáme si do trumpety" (N2H5OH).😋 😃 😈 😈

Vy pijete v hospodě hydroxid (N2H5OH - hydrazinium hydroxid)? 🙂

Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.